Mogli biste se iznenaditi koliko je fin tofu paniran u sezamu

Ne znam koje je vaše mišljenje o tofuu, ali meni se ponekad zna naći na tanjuru, posebice u ovoj verziji.

Nisam jedna od onih kod koje se uvijek meso mora naći na tanjuru da bih obrok smatrala cjelovitim, i ne jedem ga svaki dan.

Pa, s obzirom na to da je tofu bogat proteinima i meni zapravo ukusan, nekad prema njemu osmislim cijeli ručak.

Evo, neki dan smo jeli panirani tofu u sezamu sa salatom i bilo nam je svima baš jako fino. 

Sastojci

tofu (narezati na debljinu 1 cm)
2 žlice senfa
1 žličica soja sosa

smjesa za paniranje:

1 šalica krušnih mrvica
2 žlice mješavine sjemenki (sezam, lan, bučine, suncokretove...)

malo brašna

tempura - 1/2 šalice glatkog brašna, voda i sol

sezamovo ulje

Priprema

Tofu odreske marinirajte u mješavini senfa i sojina umaka nekoliko sati ili ako se sjetite na vrijeme, preko noći.

Mješavinu sjemenki pomiješajte s krušnim mrvicama, a u drugoj zdjeli napravite tempuru.

Tofu stavite u brašno, uronite u tempuru pa uvaljajte u smjesu - mješavinu sjemenki za paniranje.

Pecite u sezamovom ulju.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Dojam sadržaja
6
0
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija