Kajgana od slanutka - kako vam to zvuči?

Hm, kajgana od slanutka... Vjerujem da ste i vi sad skeptični, kao i ja kad sam čula za to prvi put. No, ne morate biti. Riječ je zapravo o prefinom obroku koji se brzo priprema s vrlo pristupačnim sastojcima, a koji možete konzumirati za doručak, ali i za večeru. Cijelu priču vodi hranjiv i ukusan slanutak, bogat vitaminima i mineralima...

Sastojci

malo maslinovog ulja
1 mladi luk
kuhani slanutak (oko pola limenke po porciji ili ako ste ga sami skuhali)
aquafaba (voda od kuhanja slanutka ili iz limenke)
manja paprika
sol, papar, kurkuma i još svašta po vašoj želji


Priprema

Nasjeckajte mladi luk i papriku. Slanutak u zdjelici zgnječite vilicom. Pripremite oko decilitar do decilitar i pol aquafabe.

U tavi ugrijte maslinovo ulje i na njemu malo popržite nasjeckani mladi luk. Dodajte papriku i pržite na laganoj vatri oko dvije minute da sve omekša.

Dodajte zgnječeni slanutak i sve začine; oko trećinu žličice kurkume, a ostalo neka bude po želji.

Miješajući pržite na srednjoj vatri, pa dolijte decilitar ili više aquafabe i promiješajte. Pustite da se sve sjedini dok voda ne ispari i stvori se kremasta tekstura koja zbog žute kurkume podsjeća na kajganu.

Ja to sve skupa uvijek poslužim uz neku mini sezonsku salatu, a nerijetko i na (tostiranoj) šniti proteinskog kruha.

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od Sienna:
  • Hrskave mesne okruglice sa sezamom x 1
    Mesne okruglice jedu se gotovo u cijelom svijetu. Recepata stvarno ima u izobilju, no sve mesne okruglice imaju nekoliko zajedničkih dodirnih točaka. Nema veze radite li klasične ćufte, švedske mesne okruglice ili neki treći tip, da bi okruglice bile savršene trebate pripaziti na nekoliko stvari, a to su: oblikujte ih rukama, dobro ih posolite, birajte kvalitetno meso i ne zaboravite luk... Ja vam donosimo jedan recept sa sezamom što ih čini hrskavima. Provjerite u nastavku kako napraviti ov...
  • Finooo! Zapečene tikvice s parmezanom x 3
    Tko voli tikvice neka digne dva prsta? (smijeh) Naime, na ovaj recept sam naišla sasvim slučajno, točnije, trebao mi je prilog uz ručak, a da budu tikvice, a da ne budu pripremljene na klasičan način. Ukratko, trebao mi je neki twist i onda sam naišla na ovo - pečene tikvice s parmezanom. Sve što trebate znati jest da je priprema vrlo brza, i da su jako ukusne... Sastojci 2 velike tikvicežlica maslinovog uljažličica limunovog soka1 režanj češnjaka (usitnjen)2 žlice ribanog parmezanaoriganoh...
  • Batat bruskete... zvuči zanimljivo, jel' da? x 8
    Ako volite bruskete i sve inačice, onda će vam se sigurno svidjeti i ova verzija u kojoj nema kruha. Da, vjerujem da ste se tu zainteresirali kao i ja kad sam prvi put čitala ovaj recept, a onda ga i pripremila.  Naime, kruh će ovdje biti zamijenjen batatom i sigurna sam da se protiv toga nećete pobuniti (smijeh). Kada govorimo o nadjevu, on je nekako klasičan, ali ipak u konačnici okusom drugačiji s obzirom na to da je podloga batat. Kako napraviti ove famozne batat bruskete pročitajte u na...
  • Udovoljite si: proteinske čoko praline koje možete sami napraviti kod kuće x 3
    Zasladili biste si dan? Ne želite puno zgriješiti? Onda za vas imamo jedno zgodno rješenje, a to su čoko praline koje možete napraviti sami. Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka, jako malo vremena i truda, a dobit ćete pravu malu proteinsku senzaciju u kojoj ćete uživati. Pa, krenimo...  Sastojci 2 žlice kakaa u prahu1 mjerica whey proteina (okus čokolade)2 žlice maslaca od kikirikija4 žlice kokosovog ulja Priprema U posudu stavite whey protein i kakao, dobro promiješajte. Potom dodaj...