Jedna raskošna fritaja za doručak

U našoj kući nikad dosta jaja, pa čak ni za vrijeme Uskrsa. Maher za fritaju definitivno je moj tata (pogotovo ako su šparoge, koje obožava, u pitanju), a koji je inače i veliki gurman.

Ovaj put radio je doručak za nas šestero jer smo se slučajno svi našli istovremeno kod njih doma, a nitko nije doručkovao, pa je on brzo i kvalitetno reagirao, a mi smo se carski najeli.

Naravno, odmah sam ga morala pitati i za recept, jer smo svi hvalili obrok i bili jako zadovoljni.. 

Sastojci

1 ljutika
360 g rotkvica
250 g mrkve
100 g očišćenih vrhova šparoga
8 jaja
70 g parmezana narezanog na listiće
maslinovo ulje
sol i papar

Priprema

Mrkve oguliti i narezati na jako tanke ploškice, rotkvice također. Ljutiku nasjeckati i dinstati oko pet minuta na laganoj vatri. Zatim, dodati mrkvu i nastaviti dinstati.

Potom, dodati šparoge i rotkvice.

Jaja razmutiti, začiniti soli i paprom te ubaciti u tavu s povrćem. Malo promiješati, poklopiti i pustiti da se zapeče.

Zatim, pažljivo okrenuti i zapeći s druge strane. Poslužiti toplo s listićima parmezana.

 

Objavljeno 22.04.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija