Jedan ziheraški ručak: piletina s kikirikijem

Nekad je jednostavnost upravo ta koja je na cijeni. Ovo je jedan takav recept, gdje sam piletini dala samo mali twist u obliku kikirikija.

Možda je za neke u pitanju basic ručak, ali nerijetko je upravo ta verzija ono što nam treba, ali je se nikad ne sjetimo kada je trebamo

Ovo onda samo smatrajte praktičnim podsjetnikom na ideju za ručak koji si možete već sutra pripremiti ili pak ponijeti na posao. 

Sastojci

250 grama pilećih fileta
kokosovo ulje
2 režnja češnjaka
voda
0,5 dl bijelog vina,
oko 100 grama poriluka
100 g kikirikija.
ljuta papričicu (opcionalno ako volite ljuto)

Priprema

Prvo očistite kikiriki i operite pileće filete te ih narežite na kockice. Poriluk narežite na kolutiće, a dva režnja češnjaka usitnite.

Stavite ulje na grill tavicu pa kratko popecite kikiriki. Izvadite kikiriki pa na istoj masnoći pecite i piletinu i ljutu papričicu. Dodajte i malo vode, češnjak, vino, poriluk i začine po želji (sol, papar). E da, možete dodati i soja sos ako vam paše.

Vratite i kikiriki u tavicu i sve još kratko zajedno pecite miješajući. Kao prilog možete poslužiti rižine rezance ili rižu ako je više preferirate. Dobar tek!

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Dojam sadržaja
4
0
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija