S tikvicama možete baš svašta. To im je totalno cool osobina, još ako imate i malo mašte izvan okvira, granica niti nema.
Neku noć mi se tako jeo čips pa sam istražila postoji li neka jednostavna varijanta da to bude čips od tikvica i da bude dostatno za večeru
Naravno da sam našla hrpu recepata na tu temu, a ovaj mi je upalio. Pa evo, neka vam se nađe...
Sastojci
1 srednje velika tikvica
100 g parmezana
1 do 2 žlice sjemenki sezama
sol, papar
začinsko bilje po želji
Priprema
Tikvice ogulite, operite i narežite na ploškice željene debljine (tanje će biti hrskavije) posolite i ostavite malo sa strane da puste vodu.
Potom ih još malo potapkajte papirnatim ubrusom kako biste upili višak tekućine. Svaku ploškicu valjajte u smjesu od parmezana i sezama uz dodatak odabranih začina.
Slažite ih na pleh obložen masnim papirom i pecite u zagrijanoj pećnici na 200 C nekih 10-ak minuta, odnosno dok ne dobiju lijepu boju.
Za vrijeme pečenja poželjeno ih je okrenuti koji put kako bi se tikvice ravnomjerno zapekle i bile jednako hrskave.
Uz ovaj čips od tikvica možete poslužiti kakav umakić na bazi grčkog jogurta.
Sve skupa dovoljno vam je za hrskavu i ukusnu večeru.
Objavljeno 30.06.2019.