Hrskavi čips od tikvica za večeru? Kažemo može

S tikvicama možete baš svašta. To im je totalno cool osobina, još ako imate i malo mašte izvan okvira, granica niti nema.

Neku noć mi se tako jeo čips pa sam istražila postoji li neka jednostavna varijanta da to bude čips od tikvica i da bude dostatno za večeru

Naravno da sam našla hrpu recepata na tu temu, a ovaj mi je upalio. Pa evo, neka vam se nađe... 

Sastojci

1 srednje velika tikvica
100 g parmezana
1 do 2 žlice sjemenki sezama
sol, papar
začinsko bilje po želji

Priprema

Tikvice ogulite, operite i narežite na ploškice željene debljine (tanje će biti hrskavije) posolite i ostavite malo sa strane da puste vodu.

Potom ih još malo potapkajte papirnatim ubrusom kako biste upili višak tekućine. Svaku ploškicu valjajte u smjesu od parmezana i sezama uz dodatak odabranih začina.

Slažite ih na pleh obložen masnim papirom i pecite u zagrijanoj pećnici na 200 C nekih 10-ak minuta, odnosno dok ne dobiju lijepu boju.

Za vrijeme pečenja poželjeno ih je okrenuti koji put kako bi se tikvice ravnomjerno zapekle i bile jednako hrskave.

Uz ovaj čips od tikvica možete poslužiti kakav umakić na bazi grčkog jogurta.

Sve skupa dovoljno vam je za hrskavu i ukusnu večeru. 

Objavljeno 30.06.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija