Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Hula hoop: super-zabavan rekvizit za vitku liniju i potrošiti 500 kalorija na sat!

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Jeste li u djetinjstvu imali hula hoop? Što mislite o ideji da ga imate i danas i da vam to bude rekvizit za sagorijevanje viška masnoća i postizanje mišićnog tonusa? Da, dobro ste pročitali! Hula hoop je upravo to: vrhunski fitness rekvizit kojim možete na vrlo zabavan način postići formu o kojoj sanjate!

Prednosti vježbanja hula hoopom prepoznala je i Michelle Obama kojoj upravo ovaj "dječji" rekvizit pomaže da održi liniju i formu.

Vježbanje hula hoopom sastoji se od osnovnih pokreta, poput vrtnje hula hoopa oko struka, a u naprednijim varijantama se radi o okretanju hula hoopa oko ruku, nogu, ali i kretanje vježbača u različitim smjerovima. U 30 minuta "hoopanja" moguće je potrošiti 150-250 kcal, ovisno o intenzitetu vježbanja. Uz samo 3 ovakva treninga tjedno, centimetri masnih naslaga na vašim kritičnim točkama polako će se početi topiti, nema sumnje...

Prvi korak koji trebate učiniti jest - kupiti hula hoop. Radi se o pristupačnom i jednostavnom rekvizitu koji možete kupiti , a koji je zbog svoje sklopivosti vrlo jednostavan za transport i pohranu.

Krenite s jednostavnim pokretima koje možete pogledati na videu:

Prednje okretanje

Stanite unutar hula hoopa s jednom nogom naprijed. Hula hoop držite u visini struka i donjeg dijela leđa. Držeći zdjelicu čvrstom, prsa podignutima te ramena povučenima natrag, pokrenite hula hoop iz koljena. Ritmičnim kretnjama iz koljena održavajte hula hoop na visini struka, pazeći da ne padne. Ako vam je naprijed desna noga, tada hula hoop okrećete u smjeru suprotnom od smjera kazaljke na satu, dok u slučaju prednje lijeve noge hula hoop okrećete u smjeru kazaljke na satu.

Da biste održavali hula hoop u željenoj visini, morate brzo prebacivati težinu s prednje na stražnju nogu, pomičući kukove naprijed nazad. Kad osjetite da je hula hoop počeo padati, stanite ravnije te gurnite prednju stranu kuka, prema hula hoopu u trenu kad se on ondje nalazi u okretanju.

Bočno okretanje

Stavite raskoračno tako da su stopala nešto šira od širine ramena te paralelna jedno s drugim. Zavrtite hula hoop oko struka, pomičite kukove lijevo desno kako hula hoop udara u strane vašeg struka. Tijekom okretanja morate održati trbušne mišiće kontrahiranima, a prsa i glavu dignutima. Što više energije uložite u svaki okret, to će se hula hoop brže okretati.

hula hoop

Okretanje za 360 stupnjeva

Prvo ovaj pokret probajte bez hula hoopa: Težinu tijela prebacite na lijevu nogu, a desnom iskoračite naprijed. Zakrenite tijelo u lijevu stranu, te se zakrenite desnim stopalom u krug za puni krug (ili što više možete) te se dočekajte ponovo o tlo. Lijevo stopalo u ovom pokretu služi kao os oko koje se vrtite.

Kad ste sigurno odradili pokret, uzmite hula hoop i krenite ga okretati kao u prednjem okretanju: hula hoop okrećite suprotno od kazaljke na satu. Kad dosegnete da se hula hoop okreće paralelno s tlom, napravite zakretanje za 360 stupnjeva i čim se vratite u početni položaj, nastavite kretanje kao kod prednjeg okretanje, kako biste zadržali okretanje hula hoopa.

Osim osnovnih pokreta s hula hoopom, napredniji vježbači mogu ovaj jednostavan rekvizit okretati i oko koljena, ruku, dlanova, ali i prebacivati s ruke na ruku, te se okretati i kretati tijelom unutar hula hoopa u raznim smjerovima. Mogućnosti su brojne, vi samo trebate krenuti!

Objavljeno 14.10.2021.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!