Na početku moram napomenuti da se ovdje radi o prehrani koja se provodi SAMO 10 DANA! Razlog je poprilična redukcija (uh pogotovo) pa da me dušebrižnici ne bi optužili da ugrožavam tuđe živote. ;)
Jako je zanimljiva, bar meni jer zadovoljava sve okuse (ne ukuse, okuse). Tako npr. sve kombinacije bobičastog voća (maline, kupine, boronice, jagode, višnje...) u kombinaciji sa mlijekom, a još bolje sa jogurtom i posnim sirom, BLENDAM i dobijem smjesu kao rastopljeni voćni sladole - TAKO FINO, A TAKO ZDRAVO!!! MLJAC! ;)
1. DAN
DORUČAK:
2. DAN
DORUČAK:
DORUČAK:
4. DAN
DORUČAK:
5. DAN
DORUČAK:
6. DAN
DORUČAK.
7. DAN
DORUČAK:
8. DAN
DORUČAK
9. DAN
DORUČAK:
10. DAN
DORUČAK:
Za one koji imaju manji postotak potkožnog masnog tkiva:
do 63 kg - dodati 100 kcal
64 - 68 kg - dodati 200 kcal
69 - 72 kg - dodati 300 kcal
73 - 77 kg - dodati 400 kcal
78 - 81 kg - dodati 500 kcal
82 - 86 kg - dodati 600 kcal
87 - 90 kg - dodati 700 kcal
iznad 90 kg - dodati 100 kcal za svakih 5 kg mase
Jako je zanimljiva, bar meni jer zadovoljava sve okuse (ne ukuse, okuse). Tako npr. sve kombinacije bobičastog voća (maline, kupine, boronice, jagode, višnje...) u kombinaciji sa mlijekom, a još bolje sa jogurtom i posnim sirom, BLENDAM i dobijem smjesu kao rastopljeni voćni sladole - TAKO FINO, A TAKO ZDRAVO!!! MLJAC! ;)
1. DAN
DORUČAK:
- 1 integralni tost
- 1 cup (cup = 235 ml iliti čaša za jogurt, veća) posnog sira
- 1 cup bobičastog voća (maline, kupine, borovnice, ribizl....)
- 2 šnitice pureće šunke
- 3/4 cup bobičastog voća
- 1 mjerica proteina
- 1 cup nemasnog mlijeka - sve u blender, sokovnik!
- 75 g tune iz salamure
- 1 žicu kapara
- 1 cup zelene salate
- 1 cup svježeg špinata
- 1/3 cup luka
- 1 skuhani bjelanjak
- 2 žlićice senfa
- 1 žlica maslinovog ulja
- 3 štapića celera
- 1 žlica maslaca od kikirikija
- 100 g pilećih prsa
- 1/4 skuhane smeđe riže
- 1 cup mahuna
- 1/2 cup luka
- 2 žlice sojinog umaka
2. DAN
DORUČAK:
- 3 bjelanjka + 1 cijelo jaje = kajgana
- 1 cup brokule
- 1/3 cup bobičastog voća
- 1 mjerica proteina
- 1 cup nemasnog mlijeka - sve u blender
- 1 žlicu lanenih sjemenki (po izboru)
- 2 integralna tosta
- 3 šnite pureće šunke
- 4 lista salate
- 1 žlićicu senfa
- 2 kolutića paradajza
- 1 cup posnog sira
- 1 žlićica crvene mljevene paprike
- 125 g bijele ribe
- 2 cups zelene salate
- 1 cup šparoga kuhanih
- 1 cup krastavaca
- 1 do 1,5 žlica Talijanskog dressinga (masl ulje, sol, ocat ili limunov sok, češnjak u granulama)
DORUČAK:
- 4 bjelanj. + 1 cijelo jaje
- 1/2 rajčice
- 10 badema
- 2 žlice brusnica
- 100 g govedine
- 1/4 cup koselog kupusa
- 1 žlica senfa
- 1 šnita raženog kruha
- 1 cup zelene salate
- 1 žlica Talijnskog dressinga
- 1 kiseli krastavac
- 1/2 cup jagoda (ili bobičas. voća)
- 1 mjerica proteina
- 150 g nemasnog jogurta
- (sjemenke lana) - blender!!! OKUS VOĆNOG OTOPLJENOG SLADOLEDAAAAAAAA!!!!! ;)
- 100 g pilećih prsa
- 2 žlice umaka od rajčice
- 1 whole wheat tortilja (ima u sparu)
- 1/4 cup crvenog graha iz limenke
- 1/4 cup smeđe riže
4. DAN
DORUČAK:
- 1 cup posnog sira
- 1/2 cup bobičastog voća
- 1 kruška
- 100 g nemasnog sira
- 75 g puretine
- 1 whole wheat tortilja ili 1 šnita integralnog kruha
- 4 lista zelene salate
- 1 žlićica senfa
- 2 kolutića rajčice
- (25 g avokada)
- 1/2 cup bobičasto voće
- 1 mjerica proteina
- 1 cup nemasnog mlijeka
- (sjemenke lana)
- 75 g oslića
- 1 cup brokule kuhane
- 2 cups zelene salate
- 1 žlica maslinovog ulja
- malo vinskog octa
5. DAN
DORUČAK:
- 5 bjelanj. + 1 cijelo jaje
- 3 šnitice pureće sunke
- 1 cup bobič. voća
- 1 mjerica proteina
- 150 g nemasnog jogurta
- (sjemenke lana)
- 75 g pilećiš prsa
- 2 šnitice rajčice
- 1 cup zelene salate
- 1 cup rikole
- 1 do 1,5 žlice dressinga
- 2 integralna tosta
- 1 žlica maslaca od kikirikija
- 1 šnita integralnog kruha
- 75 g šnicla (hahah, bilo koje crveno meso)
- 1 cup zelene salate
- 1 cup rikole
- 1 žlica dressinga
6. DAN
DORUČAK.
- 5 bjelanj. + 1 cijelo jaje
- 1/2 cup crnih maslina
- 15 g feta sira
- 1/2 rajčice
- 1/2 jabuke ili 1 cup crvenog grejpa
- 2 šnitice nemasnog sira
- 75 g puretine
- 2 integr. tosta
- 4 lista zelene salate
- 2 kolutića rajčice
- 1 žlićica senfa
- 1 žlica maslaca od kikirikija
- 1/2 banane
- 1 mjerica proteina
- 1 cup nemasnog mlijeka - sve u blender
- 100 g svježe tune
- 1/2 cup brokule
- 1/2 cup mahina
- 5 maslina crnih
- 1/2 kuhanog krumpira
- limunov sok
7. DAN
DORUČAK:
- 3 bjel + 1 cijelo jaje
- 1/2 integr. tortilje
- 1/4 cup crvenog graha iz limenke
- 2 žlice salse od rajčice
- 1 cup bobič. voća
- 1 mjerica proteina
- 1 cup nemas. mlijeka
- (sjemenke lana)
- 100 g piletine
- 1/4 cup luka
- 1/2 cup krastavaca
- 1/2 cup rikole
- 1 cup zelene salate
- 1 žlica Talijanskog umaka
- 1/2 cup posnog sira
- 1 rajčica
- 100 g šnicle (crveno meso, bilo koje)
- 1/2 jabuke
8. DAN
DORUČAK
- 6 bjelanjaka + 1 cijelo jaje
- 10 g parmezana
- 1 srednja rajčica
- 20 badema
- 100 g lososa
- 1/4 cup luka
- 1/2 cup rikole
- 1 cup zelene selate
- 1 žlica Talijanskog umaka
- 1/4 cup bobič. voća
- 1 mjerica proteina
- 1 cup nemas. mlijeka
- (sjemenke lana)
- 100 g pilećih prsa na grillu ili kuhano
- 1 cup graška i mrve (smrznutog)
9. DAN
DORUČAK:
- 1 cup posnog sira
- 1/2 bobičastog voća
- 1/2 cup manga
- 1 mjerica proteina
- 1/2 cup nemasnog jogurta
- 1/2 cup vode
- (sjemenke lana)
- 50 g kuhane piletine
- 1/4 kuhane smeđe riže
- 1/2 cvjetače
- 1/4 cup slanutka (ja ga ne volim pa ga ni ne stavljam)
- 1 češanj češnjaka
- 25 grama pasirane rajčice
- 3/4 cup pilećeg temeljca
- 1/2 žlice currya
- Postupak: zakuhati temeljac, ubaciti sve sastojke osim kuhane piletine i kuhane riže i kuhati dok se tekućina ne reducira. Na kraju dodati piletinu i servirati preko riže.
- 2 stabljike celera
- 1 žlica masl. od kikirikija
- 75 g piletine (grill ili kuhano)
- 1/2 cup luka
- malo žute svježe paprike
- 1/4 cup ananasa
- 1/2 cup cherry rajčice
- 1 žlica masl. ulja
- malo vinskog octa
10. DAN
DORUČAK:
- 5 bjel. + 1 cijelo jaje
- 1 cup brokule
- 15 g feta sira
- 3 stabljike celera
- 1 žlica masl. od kikirikija
- 75 g puretine
- 2 šnitice rajčice
- malo luka
- 1 žlićica senfa
- 3 lista zelene salate
- 1 cup nemas. jogurta
- 1 kivi
- (sjemenke lana)
- 50 g kuhane piletine
- 1/2 cup luka
- 1/2 cup ribanog nemasnog sira
- 1/2 cup pasirane rajčice
- 2 šnite integralnog tosta
Za one koji imaju manji postotak potkožnog masnog tkiva:
do 63 kg - dodati 100 kcal
64 - 68 kg - dodati 200 kcal
69 - 72 kg - dodati 300 kcal
73 - 77 kg - dodati 400 kcal
78 - 81 kg - dodati 500 kcal
82 - 86 kg - dodati 600 kcal
87 - 90 kg - dodati 700 kcal
iznad 90 kg - dodati 100 kcal za svakih 5 kg mase
Objavljeno 18.03.2011.
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Ostali postovi
Postoji8komentara na ovu temu
Komentiraj ovu temu
Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija