Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Taj divni jutarnji kardio

Lijep je osjećaj dizati utege u teretani, raditi na aerobnim spravama, uputiti koju riječ drugima, biti okružen ljudima i sa zidovima u krajnjem slučaju...

Ali ništa ne može nadmašiti osjećaj jutarnjeg buđenja, pripremanja kofeinske bombe u obliku zelenog čaja ili kave te iščekivanja polaska na jutarnji kardio.

Kardio se inače može i odraditi odmah iza treninga s utezima, ili čak u bilo koje drugo doba dana (ovisno o obliku kardia) ali JUTARNJI KARDIO je nenadmašiv! Svaki, ali doslovno svaki put kad ga odrađujem osjećam se fenomenalno, razloga za to ima više.

U one dane kada nema teretane odradim jutarnji karido jer mi je najpraktičniji i jer sam najsigurniji kako su glikogenske zalihe ispražnjene tokom sna i da ću veliku većinu kalorija "spržiti" iz tjelesnih masti. Ovaj proces potičem ispijanjem kave ili zelenog čaja BEZ ŠEĆERA (čaj mi inače lakše sjeda na želudac te ga preferiram) 15-30 min prije samog kardia. Dok ispijam čaj cijelo vrijeme u glavi se mota misao kako ću ovim kardiom spržiti tu tvrdoglavu mast i kako ću se osjećati bolje. To u konačnici i je tako - ubrzan metabolizam, potrošnja masti kao izvora energije, cijeli dan pun elana itd.

Još jedna prednost jutarnjeg kardia - ako dosad nisam napomenuo ili se ne može primijetiti iz galerije :), radi se o kardiu na otvorenom gdje iako je rutina za brzo hodanje gotovo uvijek ista, način na koji ću to prijeći je uvijek drukčiji. Hoću reći, da radim 50 kardia na istoj rutini, svih 50 će biti drukčiji upravo zbog toga jer uvijek mogu mijenjati mjesta kojima se krećem, podlogu, tempo, a uz to sam uvijek na SVJEŽEM ZRAKU! Mojem tijelu nikad nije dosadno, kao niti mojem umu koji se uvijek ima čime zabaviti dok prolazim tim putevima. Prednost zar ne ;)

Nekada je to bicikl, nekada je brzo hodanje, nekada je to samo obična lagana šetnja, trajanja nikad manje od 40 minuta te ne preko 60min. Kad god imam priliku (tj. kad nemam obveza ujutro i teretane taj dan) odradim taj jutarnji kardio jer znam da će samo pomoći i da ću se osjećati bolje.

A sada hitro po patike, popij svoju dozu kofeina, mp3 na uši, put pod noge i ne vraćaj se dok ne osjetiš peckanje i bol u nogama! Šalim se dakako, tek kad to osjetiš napravi još koju minutu više svoj kardio :D

Smells like morning cardio, hell yeah hammer! :D

Objavljeno 22.03.2009.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija