Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Endo na full bodyu - hammer it all !

Isprobano je milijun programa, svaki je dobar na svoj način - s tim da većina njih ima nešto zajedničko a to je da imaju više mana nego prednosti. Vrlo vjerojatno jer naturalac kopira trening profi bb-a i onda se može reći kako je doživio neuspjeh, ili da u najmanju ruku nije zadovoljan.

Naravno, majka priroda pobrinula se da mi podari gene endomorfa i ovom prilikom joj srdačno zahvaljujem jer me stavila na ovako lagan put prema ostvarenju kakvog - takvog cilja. Osjećaš ironiju? Ma kakvi :D

Trenutno dovršavam zadnji tjedan full body programa, za koji bi u kratkim crtama rekao da je majka za endomorfa. Naravno da ovime ne isključujem vrijednost ostalih načina treninga - ponajviše splita, ali mome tijelu je trebala promjena nakon više mjesečnog lutanja između raznih kombinacija i tu promjenu sam našao u FB-u.

Prošle god je bila također jedna serija FB-a, ali po svemu sudeći - loše kreirana. Ove god je to nešto bolje - sljedeća tura FB-a mora biti još bolja.

Okvirno bi to izgledalo ovako:
-trening 3 x tjedno
-svakim treningom postići "magičnu" brojku od 25 pon ili barem blizu tog broja u kombinacijama 3x8, 8x3, 2x12 - i dakako, i ovdje postoje varijacije.
-odmor od 45-90sec maks. (iako po pravilu mogu ići i veće pauze, ovisno o shemi ponavljanja, no uvidio sam da nema potrebe)
-pretežno osnovne vježbe sa vrlo malo izolacija
-kardio po potrebi iako je u mom slučaju to bilo nemoguće prvih tjedana jer sam se doslovno raspadao nakon svakog treninga - a to je, složit ćete se, šok za tijelo što je svakako poželjno.

Za razliku od splita, gdje sam 1 skupinu mišića pogađao 1 tjedno, ovdje ju pogodim 3x i to svaki put drukčijim brojem ponavljanja - što za posljedicu ima uključivanje i rad obje vrste mišićnih vlakana. I ovdje nema klasičnih upala u smislu da jedva pomičem dio tijela koji sam prethodni dan trenirao već je upala umjerenija i globalna budući da nema invazije na mišić koja je specifična za split.

Sve u svemu, vrlo dobar način treninga za one koji nemaju vremena biti 5 il 6 puta tjedno u teretani i k tome muku muče sa uspavanim metabolizmom i nedostatkom motivacije.

Prehrana i dodaci na FB-u su tema za sebe, uskoro i o tome ;)

Objavljeno 12.03.2009.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji3komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji3komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija