Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Upomoć, gladan sam!

"Na tisuću metara ja zapravo istrčim 700! Sto metara trebam za ubrzanje, a 200 za kočenje, pazeći pritom da padnem na meko tlo" 

Sinoć sam otišao kod prijatelja u teretanu, brzinski se zagrijao, onako u zaletu napravio dvije serije po dvjesta trbušnjaka, a potom na benchu dignuo okruglih 100 kila tri, četri, peeet, šest, sedaaam, osamm, deeevet i deeeeeeeeset puta. U tom trenutku upali nekakvo iritirajuće zvono iza sprava, valjda pokazujući kako sam dobro odradio vježbe i nastavlja zvoniti, dok me netko gura: Diži se, sedam sati je, zar ne ideš trčati, govori mi moja draga koja se odjednom stvorila pored mene. Tko me vratio u krevet? F..ck, pa to je bio samo san, a već sam se mislio hvaliti na Fitness portalu kako sam snažan.

Prije nego vas obavijestim kako je prošlo današnje jutro, osvrnut ću se na jučerašnji dan. Dakle, u prošlom blogu opisao sam vam početak jutarnjih jogginga i zadovoljstvo nakon njega u poslovnom okruženju (inače sam novinar). Sve je bilo dobro do podne, kad je kajgana isparila a mene obuzela glad. Pio sam dvaput, čak i triput vodu, čisto da zalijem žabe u želucu (možda će prestati kreketati), no stvarno je bilo vrijeme za klopu, iliti međuobrok. Inače bih u ovo doba dana na poslu maznuo pizzu ili hamburger s nekim zgodnim kolačićem za desert, ali jučer je jedino na meniju bila - banana. A ništa, ogulim je i počnem jesti, al polako, polako, da što duže mogu uživati, kao da neću više nikad jesti (nedaj Bože da me netko pitao griz). Moram priznati da me zasitila i bio sam OK sljedećih 2 sata. A tada - katastrofa!!! Uleti kolega sa slatkim pitama koje je njegova žena napravila i počne nas nutkati odreda. Gad demet, pa kud baš sad?!!!? Ajme kako miriše, uf uf, pičim doma, dosta za danas, dečki vidimo se sutra...., izletih iz redakcije dok kolegama ostade upitnik na glavi i izraz lica s očitim pitanjem "šta je njemu, jel` poludio?". Kruli u želucu, bemti pite kako su me uznemirile....nemoj mislit na njih, nemoj mislit, popij vode, to će ti pomoći, diši, dišiii.

Nešto kasnije kući me dočekao super ručak: pileća juha, kuhana piletina s malo riže i vrlo malo senfa sa strane, tek toliko da mi pojača okus. Iako mi ovo jelo nije na top 20 jela (koga ja lažem, nije niti na top 50), moram priznati da me odlično zasitilo i baš sam se dobro osjećao. Kasnije mi je došla želja za slatkim pa sam pojeo jabuku, nije Milka s lješnjacima, al` nije ni loše. Joj ta dijeta bi bila genijalna kad bismo mogao mlatit po hrani do mile volje, zar ne?
Prekopao sam kuću u potrazi za sportskim rekvizitima i pronašao dvije bućice od 2 kg, a negdje u podrumu se nalazi i nova pilates lopta koja nam je služila kad bi ponestalo stolica u kući. Plan je danas napuhati loptu i početi vježbati navečer (jučer su nam uletili frendovi pa bi bilo malo nezgodno). Uglavnom, otišao sam spavati u 22.30h umoran ali ispunjen, iako mi se želudac i dalje durio (dao sam mu dvije-tri žlice posnog sira oko 21h).

Ujutro sam izašao vani znatno hrabrijeg stava, jer kao već imam iskustva. Dakle, zagrijavanje (istezanje u trajanju 5 minuta) i lagano trčanje 700 metara dugom makadamskom stazom. Prvi krug sam istrčao za pet minuta (mali napredak u odnosu na jučer) držeći lagani tempo. Potom sam odradio dvije serije čučnjeva po 12 ponavljanja (dali se tako kaže za 2x12 čučnjeva?) i nastavio dalje…onaj susjedov pas me danas nije ni pogledao, samo mu nije bilo jasno zašto me nitko ne lovi kad stalno trčkaram. U sljedećem krugu na istom mjestu sam stao i odradio istu seriju i ponavljanja ali ovaj put sklekova. Vrlo kratka pauza pa treći krug. U sljedećem sam krugu odradio isti broj trbušnjaka (2x12). Četvrti krug sam već bio vidno iscrpljen, pa se trčanje umalo pretvorilo u brzo hodanje, no odradio sam i njega i krenuo hodajući (s jezikom do koljena) prema kvartovskom dućanu. Ukupno sam odradio tri kilometra i sagorio 200-ak kalorija.

Nakon tuširanja pojeo sam zdjelicu muslia s mlijekom (neki od 10 kuna s voćem) i krenuo na posao. Interesantno, i pored pisanja bloga i jutarnjih aktivnosti koje su me danas već umorile (vjerojatno bih mogao dobiti i blagu upalu), stigao sam odraditi i svoj svakodnevni posao, i to ranije nego inače. Nice!


Evo sad je 14:20, u 12 sam popio kavu bez šećera a u 13 popio Dukatov B aktiv jogurt. Još sam sit. Za ručak imam špinat i kuhani krumpir, vjerojatno s nekom ribom.

Kažu da obične analogne vage (koju skrivam od sebe) ne pokazuju točnu kilažu, da pokazuju manje nego što imam, stoga ću danas otići kod susjeda koji ima digitalnu (bojim se šoka, što ako je više od 90 kg?).


Eto toliko zasad. Slobodno dajte svoje prijedloge u vezi prehrane i vježbanja, jer kako kaže jedna glupa reklama: "…samo pojačajte moj stajling to može podnijeti".

Vaš Škemba. ;)




P.S. - Što mislite o kickboxingu umjesto teretane? U susjedstvu imam jedan odličan klub, a taj me sport privlači obzirom da sam kao klinac trenirao taekwon-do?!



Objavljeno 04.02.2010.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji9komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji9komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija