Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Nedjeljno fit samoubojstvo zvano „marinci“

„Počeo sam skidati kile, hvala fitovci na velikoj motivaciji“

Evo mene opet. Samo da znate, za vikend se nije mirovalo. U subotu ujutro dočekala me kiša pa nisam mogao izaći van na trčanje, no to sam zamijenio trbušnjacima, sklekovima i ćućnjevima u hodniku stana. Vrhunac je bio trčanje po stepenicama zgrade. Živim u potpuno novoj zgradi s desetak stanova, svi odreda smo mladi i dobro se poznajemo (s nekima se čak i družimo). Zamislite sad moj trk gore-dolje i susjeda koji otvara vrata gledajući me onako zapuhanog, a potom s upitnikom na glavi zatvara vrata bez ijedne riječi. – Šteta zdrave pameti, misli susjed, a bio sasvim normalan dečko.

U 9:00 doručkovao pahuljice, u podne si narezao jabuku i naranču za međuobrok, a za ručak jeo špinat i govedinu (i dalje bih maznuo pizzu s tonom dodataka, da ne mislite da me prošlo). Inače, stalno proučavam programe prehrane i čini mi se da polako hvatam, ali još uvijek mi nije baš jasno kombinacije ugljikohidrati, bjelančevine, proteini,...(ipak je to cijela jedna struka), no zato Bogu hvala postoji FITNESS.com.hr pa ćeš Škemba sve naučiti, zar ne? :)

Moram sad konačno spomenuti i kile. Otišao sam kod susjeda na digitalnu vagu. Kao što su nekad ljudi išli u susjedstvo gledati televiziju, Grundingovu u koloru. Sutra ću je otići kupiti..mislim na vagu. Dakle, na mojoj analognoj dosad je pisalo 90, a sada na digitalnoj piše 89. No, kad sam se vratio kući na mojoj je pisalo 87, što znači da sam u startu imao 92kg!!! Užas! No počeo sam se topiti, barem je prefiks 8 umjesto 9. Krenulo je!
 

Nedjelja, dan kad se i Bog odmara. Ali ne Škemba. Pronašao sam na siteu naslov „Visoko oktanski kardio“ (to me privuklo jer sam inače zaražen oktanima, aktivno se bavim automobilizmom). No u ovoj vježbi nažalost nisam morao uskočiti u auto, navuči kacigu i rukavice pa raspalit po gasu, već odraditi svega par sklekića, malo trčkarati i tamo, kako piše, neke marince lupati (samo da me netko ne gleda dok ih krivudavo izvodim, mislim si). Sitnica, pravi nedjeljni program. Da bolje pojasnim o čemu se radi, evo programa:

VJEŽBE HOC+BWE
Trajanje 20 min - nema odmora

1. trčanje 50 m srednje brzim tempom
2. 15 sklekova
3. trčanje 50 m srednje brzim tempom
4. 15 čučnjeva
5. trčanje 50 m srednje brzim tempom
6. 20 sek izdržaj u položaju „prednje daske“
7. trčanje 50 m srednje brzim tempom
8. 10 sunožnih skokova (noge na prsa)
9. trčanje 50 m srednje brzim tempom
10. 10 marinaca ( sklek+čučanj+skok)
11. trčanje 50 m srednje brzim tempom
12. lagani jogging preostali dio vremena

Piece of cake, složit će se svaki fitness rookie poput mene. Ok, kopi-pejstao si ja tekst u telefon i krenuo ujutro, onako punih pluća, dok je na iPodu vrištala Ga-Ga. Istezanje, lagano trčkaranje, potom izračun 50 metara: 25 u jednom, 25 u kontra smjeru. Odredio srednju brzinu trčanja i krenuo. Čak mi se učinilo negdje u podsvjesti da čujem pucanj pištolja koji označava početak maratonske utrke. Evo me za tren na početnom mjestu. Pumpam 15 sklekova...na 13-tom već ruke bole ali nema beda, idemo dalje trčati 50 metara. I to je odrađeno, na redu su ćućnjevi. To je bar lako, diši na nos, dišiiii...gotovo, idemo dalje 50 metara, sad sam se već zarumenio, vraćam se i spreman za „prednju dasku“???..ma koji je to .....!!!...., nemam vremena razmišljati, piči trbušnjake, 1,2,3,4,5,6,7,8,uffffff, deeeevet, deeeeset,jeeeedanaest,dvanaaa, ovog sam do pola odradio i opet šibam istim temop po još jednu 50-ku, sad već krepan. Skokovi! Ajme majko, a ne mogu ni stajat. Krenulo je, 1,2,3...ma ide, nedam se ja. Izgurao ih ja deset i nastavio trčati, ali mislim da me naprijed gurala još jedino masa, jer koordinacije u nogama je ponestalo. IZDRŽI! „Više, jače, brže“, ponavljam si moto (pogodite gdje sam to pročitao) i vratio se na posljednju vježbu – marince!

Sklek – ćunj – skok. Pa ponovo. Nakon trećeg sam gotovo pao...ali dižem se,..četvrti, peeeti...ne mogu više! Ne mogu više disat na nos.....GAD DEMET!  Ispravite ovo deset marinaca na pet u programu, vjerujte i previše je. Joj da vidite kako sam onaj posljednji skok odradio, plakali biste od smijeha...kao slon preko vijače. Predzanju stavku „trčanje 50 m srednje brzim tempom“ sam totalno ignorirao, a nastavak laganog jogginga preostali dio vremena odradio sam tek nakon deset minuta hoda, u kojem sam se tražio (autoru ove vježbe poručujem da ubuduće objasni nadobudnim wannabe fitovcima da ovakve vježbe izazivaju traume, hehe). Nakon što sam se sabrao, otrčao sam još puna dva kruga svoje rute, dakle još 1.400 metara i otišao kući na doručak. Stvarno me iscrpilo pošteno, za međuobrok sam napravio shake s jednom bananom i jednom narančom i otišao u šetnju uz more, a ostatak dana proveo odmarajući. I tako....

Vaš Škemba ;)





Objavljeno 08.02.2010.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji11komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji11komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija