Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Tmurni petak i baka za štednjakom

"Želite smršaviti? Čuvajte se bake i njezine kuhinje!"

Ja sam meteoropat. Kronični. Čim se vani vrijeme smrkne, meni padnu rolete na oči. Nije me volja za ništa, a naročito kad imam upalu mišića i zadnji je radni dan u tjednu, kada moram urediti i prelomiti dvije,tri, pa čak i pet novinskih stranica. No prije nego vam opišem svoj jutarnji trening i fit jelovnik, vratit ću se na jučerašnji dan, čisto da se nadovežem na prethodni blog.
Naime, stigao s posla kući i za ručak me dočekala integralna pašta s tunjevinom. Prvi put sam zapravo probao te tamne špagete i moram priznati da nisam osjetio nikakvu razliku u okusu u odnosu na one prave – bijele. I baš kad sam onako sit pomislio kako moja dijeta savršeno funkcionira i kako napredujem, u toku misli me prekinu telefonski poziv moje mame koja nas poziva na ručak. Okupila je baku, djeda, sestru s obitelji i nije bilo druge nego se pojaviti. Objasnio sam joj da sam na dijeti i da neću jesti, i dobro je to prihvatila, al baka ni čut, nego jesti i gotovo! – Bako, ne mogu, sad sam jeo, nisam gladan. – Dosta! Ne želim ni čut! Jedna kobasica i krmenadla sa slatkim kupusom, pa to smažeš iz zaje...cije, uporna je bila baka. Doista, još donedavno bih pojeo ručak i već planirao nešto jednako masno za večeru dok gutam desert. Ali sad neću!!!
Nisam se ni snašao a već mi je u tanjur počela trpati hranu. Odbio sam meso odriješito, rekavši da je to isto kao da mi nudi cigaretu a prestao sam pušiti prije 11 mjeseci.

Na kraju, morao sam popustiti. Uzeo sam jedan kuhani krumpir i malo slatkog kupusa. Eto, jesi sad zadovoljna, pomislih dok me gledala ispod oka s izrazom lica kao da se sažaljeva nad bolesnom osobom. On ne jede, mora da je bolestan. A ako je na dijeti, onda će tek biti bolestan, tako to ona percipira. Ne krivim ju, dolazim iz obitelji u kojoj se dobro kuha i uvijek dobro jede. Nitko nije debel, ali svi odreda imamo višak kilograma. Zapravo, mi smo potpuno tradicionalna hrvatska obitelj. Ono, znate, panceta za večeru, jaja s kobasicama za doručak, krumpir s mesom iz rerne za ručak, a razne grickalice (uključujući ponovo pancetu) za međuobrok. Moji nikad u životu nisu probali npr. pahuljice s mlijekom. Srećom, aktivan sam i oduvijek se bavim sportom rekreativno, inače bih se danas kotrljao.
Navečer u toplini vlastitog doma, dakle dalje od bake s loncem punim mesa, nisam imao potrebu za večerom, ali eto, društva radi, pojeo sam tri žlice posnog sira i jednu jabuku. Ponovo nisam navečer vježbao, jednostavno sam umoran i nedam se natjerati...al umjesto toga sam išao spavati :) :)


Jutros me dočekala magla, no nisam se dao smesti. Da razveselim dan, započeo sam razgibavanje i lagano trčanje uz U2 i njihov „Beautiful day“ i krenuo srednjim tempom svojom, sad već tradicionalnom rutom. Istrčao sam puna četiri kruga (ukupno 3 km), između kojih sam radio čučnjeve i sklekove, i čini mi se da sam tek danas svoj mali jutarnji trening odradio kako spada, onako fluidno, bez zastajkivanja. Usprkost tomu, nikad teže nisam odgulio sklekove i čučnjeve, vjerojatno su mišići još u šoku. Ona zadnja dva skleka sam jedva izgurao, već sam se vidio zavaljen s nosom u travi. Po završetku počela kiša i otjerala moje dobro raspoloženje. Trgovina, tuširanje, pahuljice – posao. Stigavši u redakciju uhvatila me fjaka, a posla preko glave. Mišići bole, blaga nervoza ne prestaje, a još sam zaboravio i međuobrok doma, no eto, izgurao sam i taj tmurni petak.

Sutra ponovo najavljuju kišu, a kako ću ja na trčanje? Vrijeme je da osmislim kućni trening. Ima li tko kakav savjet, odnosno dobar aerobni program? Bućice imam, pilates loptu imam! :=)   

Vaš Škemba.


Objavljeno 05.02.2010.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji5komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji5komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija