Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Debljinom protiv pušenja


Ok, da odmah razjasnimo, pušenje i FIT life nikako ne idu zajedno, i vjerujem da na ovom portalu ima jako malo ili nimalo pušača, no ako znate nekog tko razmišlja o prestanku, linkajte mu ovaj post temeljen na mom iskustvu, možda mu pomogne ;)
Naime, mnogi se boje prestati pušiti kako se ne bi udebljali. Interesantno, ako čovjek ima brutalno jak karakter da jednostavno baci to sranje iz usta i prestane se ubijati nikotinom, zašto se onda boji da neće imati karaktera odoljeti extra large BigMac meniju + sladolednoj torti?


Uskoro će biti tri godine da ne pušim. Jednostavno sam jednog dana, nakon 8 godina dimljenja, odlučio baciti cigarete i nikad više ne zapaliti niti jednu. Ne moram niti spominjati da je prvih tjedan dana bila teška borba i goleme kušnje. No ustrajao sam, i već drugi tjedan stvari su krenule na bolje. Nagradio sam se iznimno bogato - kupio sam si sportski auto kojeg sam oduvijek želio, i svojim bližnjima objasnio kako je on zapravo vrijednost koju bih u pet godina - popušio. Pa zašto onda ne uživati u njemu, a ne u otrovu? Moram napomenuti da prilikom prestanka pušenja NE POMAŽE niti jedna metoda osim bacanja cigarete i točka. Smanjivanje je čisto zavaravanje, a razne hipnoze, flasteri, žvakaće i slični "pomagači" služe jedino za magarčenje naivaca, a funkcioniraju jednako kao i bildanje trbušnih mišića za tri mjeseca pomoću elektronske napravice u pojasu za 199,99 + gratis set noževa (neću spominjati prodavača, ali svi ga znamo ;)


Dakako, kod mene je prestanak pušenja za posljedicu imao nabijanje mase (bez definicije). Čista desetka nakon kratkog vremena kao rezultat dvostrukih ručkova, neprestanih junk snackova i obilatih večera u 23:47h. Non-stop sam nešto žvakao, sve dok mi se potreba za cigaretom, nakon cca 4 mjeseca, nije potpuno nestala. Tad me se vaga odrekla!
    Kad sam prestao pušiti imao sam 81 kg na 179 cm visine. Još uvijek sam 8 kg overweight (remeber, stigao sam i do 97 kg), no kako sam onda odlučio prestati se trovati, tako sam i sada odlučio ići do kraja i početi zdravo živjeti.

Jeli moguće biti doista toliko discipliniran pa čim se bace cigarete, koje su najbolji primjer loših navika (često zamjenjuju obroke, idealne za neuredan život,…), istovremeno krenuti u FIT život, novu prehranu redovite treninge itd.? Dakle potpuni upsidedown! Vjerujem da jest, no takva osoba mora biti BRUTALNO psihički jaka i odlučna, a takvih je među pušačima vrlo malo.

POANTA: Čak i pod rizikom debljanja nakon prestanka pušenja, isplati se prestati kao glavni i jedini prioritet, a tada se, okrenuti FIT životu i ako zatreba, skidati nakupljene kile. Ili je bolje s cigaretom razmišljati o vlastitom neuspjehu, ha?
 


No dobro, dosta o mom autu, sutra pričamo malo o meni (i mojim FIT dogodovštinama) :) :)

Vaš Škemba

Objavljeno 12.08.2011.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji3komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji3komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija