Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Trening za cijelo tijelo na TRX-u u 20 minuta (video)

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

TRX nudi mogućnost da napravite odličan trening za cijelo tijelo na samo jednom rekvizitu. Trening na suspenzijama uključuje rad i opterećenje osiguranim vlastitom težinom tijela izvodeći vježbe različitih kuteva uključujući više mišićnih skupina odjednom.

Odlično je i to da promjenom položaja, u nekim slučajevima samo nekoliko centimetara, dobivate različito opterećenje čime se osigurava sigurno vježbanje pojedinaca bez obzira na razinu utreniranosti.

Jedna od najvažnijih odlika ovog sjajnog rekvizita je da su u svakoj vježbi uključeni mišići corea, odnosno u slučajevima kada mišići corea nisu u zadovoljavajućem funkcionalnom stanju, gubite ravnotežu. Zbog toga TRX i svaka vježba na njemu ima dodatnu funkcionalnu vrijednost.

Ne postoji vježba sa TRX-om koja djeluje izolirajuće, na samo na jedan mišić. Stabilan i jak core je jedan od osnovnih preduvjeta u zaštiti od ozljeda, a njegovo jačanje TRX itekako osigurava.

TRX trake

TRX unapređuje vašu snagu pomoću funkcionalnog pokreta velikog opsega i dinamične pozicije

Većina sprava zahtijeva neki oblik sjedenja ili stajanja, odnosno neku statičku poziciju čime se smanjuje mogućnost aktiviranja stabilizacijskih mišića koji su nužni za efikasan i funkcionalan pokret.

Vježbama na TRX-u obavezno se obuhvaća nekoliko mišićnih skupina što zahtijeva međusobno povezane pokrete i utječe na povećanje sposobnosti da živčani sustav učinkovito koordinira pokrete na višim razinama i izgrađuje snažne motoričke obrasce povećavajući stabilizaciju i funkcionalnu mišićnu masu. Ljudsko tijelo je građeno da se slobodno kreće u prostoru što daje prednost treningu na TRX-u u odnosu na statičke sprave.

Na ovom rekvizitu možete napraviti odličan trening i postoji mnoštvo vježbi i njihovih inačica. Predloženi trening se sastoji od:

Zagrijavanja

Vježbe za mišiće corea

Vježbe s naglaskom na gornji dio tijela

Vježbe s naglaskom na donji dio tijela i vježbe istezanja

U svakoj vježbi se vodilo računa da obuhvaća više mišićnih skupina i da se rade u određenoj dinamici. Svaka vježba traje po 30 sekundi, a ukupno trajanje treninga je oko 20 minuta. Dozirati opterećenje možete pomičući se bliže ili dalje od točke polazišta susprenzijskih traka, kao i dinamikom izvođenja.

TRX možete naručiti u fitness.com.hr webshopu.

Objavljeno 04.02.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!