Promijenite poznatu rutinu: Trbušnjake odradite u stojećem položaju (video)
Vježbe

Promijenite poznatu rutinu: Trbušnjake odradite u stojećem položaju (video)

Bilo da su vam dosadili klasični trbušnjaci ili vam izvođenje vježbi za trbuh u ležećem položaju zadaje bolove u vratnoj te lumbalnoj kralježnici - stojeći trbušnjaci odlična su alternativa za oblikovanje čvrstog trupa i mišića corea.

Izvedite dvije serije 10-15 ponavljanja pojedine vježbe uz snažnu kontrakciju abdominalnih mišića kroz izdah na usta, te udah na nos. Izdišite u prvoj fazi vježbe, a udišite u završnoj fazi.

Slijedi video prikaz vježbi za trbuh u stojećem položaju:

Naizmjenično podizanje koljena prema prsima

Oslonite dlanove o kukove i naizmjenično podižite koljena visine kukova.

Naizmjenični kosi trbuh

Podignite ruke iznad glave, te naizmjenično podižite koljena do visine kukova uz naizmjenične rotacije trupa u obje strane i spuštanja dlanova prema koljenima.

Bočni trbuh (primicanje istog lakta i koljena – obje strane)

stojeci trbusnjaci

Prekrižite dlanove ispod potiljka, te podižite koljeno i spuštajte pripadajući lakat s bočne strane tijela. Ponovite istu vježbu u suprotnu bočnu stranu.

Gornji i donji trbuh

U položaju ste polučučnja s dlanovima ispod potiljka -  primičite rebra prema kukovima uz snažnu aktivaciju trbuha.

Naizmjenični iskoraci u stranu (doticanje suprotnog dlana i stopala)

Iz uspravnog stava, iskoračite u stranu i spustite trup u suprotnu stranu kako biste dotakli suprotno stopalo suprotnim dlanom. Ponovite vježbu u drugu stranu kroz poskok.

Primicanje suprotnog lakta i koljena u stranu (obje strane)

Rotirajte tijelo u stranu, prekrižite dlanove iznad glave, te podižite vanjsko koljeno prema prsima uz istovremeno spuštanje dlanova prema njemu. Kukovi, koljena i skočni zglobovi potporne noge su u pregibu. Ponovite istu vježbu u suprotnu bočnu stranu.

Brze rotacije trupa u polučučnju

stojeci trbusnjaci

U položaju polučučnja s rukama ispred prsa, zaoblite leđa i snažno aktivirajte trbuh, te izvodite brze rotacije trupa s jedne u drugu stranu.

Istovremeni sunožni skokovi s kukovima u jednu stranu i trupom u suprotnu 

U položaju sa spojenim stopalima istovremeno skočite i rotirajte bedra u jednu stranu  (kukovi, koljena i skočni zglobovi su u laganom pregibu) te trup u suprotnu stranu.

Umjesto ponavljanja ležećih trbušnjaka na koje je vaše tijelo već naviklo, promijenite trenažnu rutinu, te oblikujte čvrst trbuh u stojećem položaju.

Kakav vam je članak?
Pročitaj i ovo:
  • Trening u kući x 244
    Iako mnogi vježbači preferiraju treninge provoditi u raznim fitness centrima treningom kod kuće ili u prirodi možemo također ostvariti željene rezultate. Kako trening u prirodi ima mnogobrojne prednos...
  • Vježbajte ciljano x 9
    Iz knige 'Body tehnika – jedinstven način tjelovježbe' autorice Ane-Marije Jagodić-Rukavina izdvajamo vježbe za trbuh, stražnjicu, noge i kralježnicu. Body tehnika je program vježbanja koji uvažava sv...
  • Trbušnjaci - vječita muka x 105
    Trbušnjaci, mišićna skupina koja je najčešće kriva za sve, optuženi su na svakodnevno mučenje jer se ne vide. Jeli to slučaj i kod vas ? Od svih mišića na tijelu najviše su zlostavljani. Pod "zlostavl...
Na forumu ima 0 komentara na ovu temu
Forum
Opcije
Isprintaj
Veličina slova