Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Naučite izvoditi dipseve na paralelama (predvježbe i varijacije)

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Naučite izvoditi dipseve na paralelama, vježbajući ove predvježbe koje će vam pomoći u stjecanju snage i sposobnosti izvođenja ove vježbe na pravilan i siguran način. 

Početnička vježba za dipseve na paralelama nam je vježba koju smo nedavno imali u fitness.com.hr izazovu. Dipsevi na stolici u kojima se spuštamo pod 90 stupnjeva i podižemo natrag. Pripremit će nas za sljedeće vježbe. 

Dipsevi na paralelama uz pomoć gume i uz pomoć pilates lopte: guma nam služi da preuzme dio naše težine i podigne iz najniže točke dok mi sami napravimo završnu fazu vježbe, a pilates lopta nam dozvoljava da sami kontroliramo težinu koju ćemo podići u jednom dipsu.

Predvježba na pilates lopti jako je dobra jer učimo pravilan pokret, čim nam se vježba dosta olakša možemo lakše i „posložiti“ tijelo. Možemo gurnuti noge više naprijed i uključiti trbuh više koji će nas ujedno činiti stabilnijima. Paziti na laktove koje ne širimo prema van.

Predvježba nam je i statična pozicija ili početna faza gdje se držimo za paralele, gdje imamo ravno tijelo i vježbamo propadanje u ramenima (protrakciju/retrakciju). 

Isto tako možemo napraviti i u fazi vježbe gdje smo najniže, napraviti izdržaj.

Kada savladamo neki zadovoljavajući broj dipseva, možemo krenuti na neke od sljedećih koji su malo teži.

Dipsevi na ravnoj šipci gdje po izboru možemo gurati laktove uz tijelo ili prema van, a jako je bitno pokušati noge što manje gurati prema naprijed i držati ih ravne snagom trbuha.

Ruske dipseve – napravimo običan dips, ali kad smo dolje, kao da zabacimo tijelo prema natrag i spustimo podlaktice i nadlaktice na šipku.

Laganim pokretom ravne noge povlačimo i savijamo koljena, a istovremeno se vraćamo u onu nisku poziciju u dipsu te se dižemo natrag gore.

L sit dipsevi su komplicirani zbog načina izvedbe tijekom kojeg ne možemo imati ruke tako da nam laktovi idu uz tijelo nego ih moramo širiti prema van što je više moguće. Preporučio bih što sporiju izvedbu zato da pazimo na noge koje ne bi trebale pasti nisko tj. u L-sit poziciji kada se spuštamo, lako nam noge padnu niže od razine zdjelice i na to trebamo dodatno pripaziti.

Objavljeno 16.12.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!