Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Probajte 3 zdrave varijante omiljenih delicija!

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Zdrava prehrana ne znači da se nekog dragog obroka trebate odreći, samo mu trebate pristupiti na malo drugačiji način, zamijeniti nezdrave namirnice zdravim varijantama i nastaviti uživati u obroku koji volite. 

Donosimo vam tri zdrava video recepta za pripremu mnogima omiljene francuske salate, bakalara na žlicu i rižinih popečaka s gamberima. 

Light francuska salata

Treba li uopće poseban uvod za francusku salatu? Omiljeni klasik koji se pojavljuje na stolovima mnogih od nas, ako ne svake nedjelje, onda zasigurno za blagdane.

Ono zbog čega je francuska salata na lošem glasu kod ljubitelja zdrave i fit prehrane je količina masnoća koja se obično u nju dodaje - u obliku zloglasne majoneze. No, što ako vam kažemo da francuska salata može biti podjednako fina, ako ne i bolja, i bez majoneze? Zvuči predobro da bi bilo istinito?

Pogledajte naš video ili još bolje, napravite ovu light verziju francuska salate i uvjerite se u suprotno!

Pogledajte video:

Sastojci (za oko 3 osobe):

  • 2 jaja
  • 120 g smrznutog graška
  • 2 veće mrkve
  • 150 g kiselih krastavaca
  • 150 g grčkog jogurta
  • Sol, papar
  • 2-3 žlice dmBio paste od indijskog oraščića
  • 1 žlica dmBio soka od limuna

Priprema:

  1. Jaja staviti u lonac s vodom te zajedno s njima zakuhati vodu. Smanjiti vatru i kuhati narednih 10-12 minuta, da jaja budu utvrdo skuhana. Odmah ih ohladiti pod mlazom hladne vode i oljuštiti. Narezati ih na kockice.
  2. Mrkvu oguliti i narezati na sitne kockice, te staviti kuhati u kipuću posoljenu vodu. Kuhati oko 8 minuta, a zatim dodati smrznuti grašak i kuhati još 7 minuta. Ocijediti i prohladiti.
  3. U većoj zdjeli pomiješati mrkvicu, grašak, sitno rezane kisele krastavce i sjecakana jaja.
    Dodati grčki jogurt, pastu od indijskog oraščića, sok limuna  te začinite solju i paprom po ukusu.
  4. Ostaviti barem sat vremena u hladnjaku i poslužiti.

francuska salata

Bakalar na žlicu s tikvicama i rižom

Bakalar je riba koja je često poprilično zapostavljena na našim jelovnicama. Šteta, s obzirom da se radi o ribi visoke kvalitete, s ukusnim mesom i obiljem proteina.

Mi ju jako volimo i često pripremamo na ovaj način - u prefinoj, toploj juhici koja kombinira okuse tikvica, currya i limunovog soka, a dodatkom riže dobivamo potpuni, lagani obrok. Probajte i sigurno se nećete razočarati!

Ovu riblju juhu možete pripremiti i od neke druge vrste bijele ribe, kao što je npr. file soma ili oslić.

Pogledajte video:

Sastojci (za 2-3 osobe):

  • 300 g fileta bakalara bez kostiju (ili neke druge bijele ribe)
  • 2-3 žlice dmBio soka od limuna
  • 90 g dmBio riže dugog zrna Parboiled
  • 1 žlica dmBio ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 luk
  • 300 g tikvica
  • 1 žličica currya
  • 800 ml povrtnog temeljca iz dmBio povrtne kocke za juhu
  • Sol, papar
  • 1 žlica sjeckanog peršina

Priprema:

  1. File ribe narežite na veće kocke, stavite u posudu te prelijte limunovim sokom, solju i paprom. Promiješajte i ostavite da se marinira oko pola sata.
  2. Rižu skuhati prema uputi, u dovoljnoj količini kipuće slane vode oko 15 minuta (da ostane još lagano “al dente”).
  3. Sitno sjeckani luk propržite na maslinovom ulju dok se ne zažuti i počne raspadati (po potrebi podlijte malo vodom). Tada na luk dodati sjeckane tikvice. Nakon 5 minuta, dodati curry te sve zajedno podlijte povrtnim temeljcem, kojeg ste prethodno skuhali iz povrtne kocke (1,5 kocku raskuhati u 850 ml kipuće vode).
  4. Kada juha provrije, poklopite i kuhajte oko deset minuta da tikvice omekšaju, a zatim dodajte u nju ocijeđene kockice ribe koja se prethodno pola sata marinirala.
  5. Ribu lagano promiješajte i kuhajte u poklopljenom loncu oko 5 minuta. Tada dodajte prethodno skuhanu i ocijeđenu rižu i dodatno začinite po potrebi. Dodajte sitno sjeckani peršin i završite juhu.

bakalar

Rižini popečci s gamberima i povrćem

Profinjeno jelo idealno za nenadane goste koji paze na liniju - rižini popečci s grčkim jogurtom te dva nadjeva - od gambera i od mini rajčica.

Super je stvar kod ovog jela što ga također možete raditi i kad vam ostane kuhane riže od prethodnog dana, te ne znate što bi s njom. Nadjeve također možete kombinirati po želji, no mi svakako predlažemo fini nadjev tj. “salaticu” od kuhanih gambera kao krunu popečka, te nadjev od mini rajčica s vlascem.

Započnite bilo koji svečani menu ovim jelom i garantiramo da ni najveći gurmani neće ostati razočarani.

Pogledajte video:

Sastojci (za oko 10 popečaka):

Za popečke:

  • 150 g dm Bio riže dugog zrna Parboiled
  • 150 g posnog sira
  • 2 jaja
  • 4-5 žlica dm Bio griza od pira
  • Sol, papar
  • Muškatni oraščić
  • Dm Bio ekstra djevičansko maslinovo ulje za prženje popečaka
  • 125 g grčkog jogurta

Za nadjev od gambera:

  • 200 g smrznutih gambera ili kozica
  • 1 žličica dm Bio ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 žličica dm Bio bijelog balzamičnog octa
  • Sol, papar
  • Sušeni ili svježi vlasac

Za nadjev od mini rajčica:

  • 1 žličica dm Bio ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 200 g mini rajčica
  • Sol, papar
  • Sušeni ili svježi vlasac

Priprema:

  1. Rižu skuhati prema uputi s pakiranja, oko 15-20 minuta (da bude al dente), pa je ocijediti i prohladiti pod mlazom hladne vode.  
  2. Pomiješati je s posnim sirom, jajima i grizom, te začiniti solju, paprom i muškatnim oraščićem.
  3. U teflonskoj tavi na malo ugrijanog maslinovog ulja popržiti popečke da postanu zlatnožuti sa  svake strane. Žlicom stavljati smjesu na ugrijanu tavu i pržiti sa svake strane po oko 3 minute. Izvaditi na tanjur i ponavljati postupak dokle god ima smjese.
  4. Za nadjev od gambera, gambere prokuhati u kipućoj posoljenoj vodi oko 5 minuta, ocijediti te ih pomiješati s žličicom ulja i balzamičnim octom te vlascem. Posoliti i popapriti.
  5. Za nadjev od rajčice kratko propirjati prepolovljene mini rajčice na malo ulja. Začiniti solju i paprom te vlascem.
  6. Rižine popečke poslužiti s po žlicom grčkog jogurta, te dodatno nadjenuti s dva pripremljena nadjeva - od gambera i mini rajčica.

rizini popecci

Sve dmBio namirnice iz recepata kupite u DM trgovinama.

Objavljeno 11.01.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!