Izvrstan ljetni doručak: Zobene pahuljice s kruškom i grčkim jogurtom

Image

Iako volimo zobenu kašicu i brzo je gotova, ponekad se zaželimo nekuhane verzije omiljenih nam zobenih pahuljica. U ovoj današnjoj verziji sa lješnjacima, brusnicama i grčki jogurtom ćete osobito uživati, naročito zbog aromatičnog dodatka cimeta, jabučnog soka i narančine korice!

Tko kaže da doručak ne može biti rapsodija okusa?

Pogledajte video:

Sastojci (za 2 osobe):

  • 80-100 g zobenih pahuljica
  • 2 žlice sjeckanih lješnjaka
  • 2 žlice brusnica
  • 2 kruške
  • 1 žlica limunovog soka
  • 200 g grčkog jogurta
  • 2 žlice soka od jabuke
  • Prstohvat cimeta
  • Malo naribane narančine korice

Priprema:

  1. Kruške operite, očistite i narežite na kriškice. Poprskajte ih limunovim sokom da ne pocrne. Lješnjake nasjeckajte sitno.
  2. Za preljev izmiješajte grčki jogurt, cimet i sok od jabuke.
  3. U zdjelici pomiješajte zobene pahuljice, lješnjake, brusnice i krušku te preljev od grčkog jogurta. Redoslijed ponovite još jednom te po želji naribajte malo narančine korice za još bolju aromu. Dekorirajte po želji.

zobene

Objavljeno 13.08.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Dojam sadržaja
5
0
Podijeli s prijateljima!