Izvrstan ljetni doručak: Zobene pahuljice s kruškom i grčkim jogurtom
Prehrana

Izvrstan ljetni doručak: Zobene pahuljice s kruškom i grčkim jogurtom

Iako volimo zobenu kašicu i brzo je gotova, ponekad se zaželimo nekuhane verzije omiljenih nam zobenih pahuljica. U ovoj današnjoj verziji sa lješnjacima, brusnicama i grčki jogurtom ćete osobito uživati, naročito zbog aromatičnog dodatka cimeta, jabučnog soka i narančine korice!

Tko kaže da doručak ne može biti rapsodija okusa?

Pogledajte video:

Sastojci (za 2 osobe):

  • 80-100 g zobenih pahuljica
  • 2 žlice sjeckanih lješnjaka
  • 2 žlice brusnica
  • 2 kruške
  • 1 žlica limunovog soka
  • 200 g grčkog jogurta
  • 2 žlice soka od jabuke
  • Prstohvat cimeta
  • Malo naribane narančine korice

Priprema:

  1. Kruške operite, očistite i narežite na kriškice. Poprskajte ih limunovim sokom da ne pocrne. Lješnjake nasjeckajte sitno.
  2. Za preljev izmiješajte grčki jogurt, cimet i sok od jabuke.
  3. U zdjelici pomiješajte zobene pahuljice, lješnjake, brusnice i krušku te preljev od grčkog jogurta. Redoslijed ponovite još jednom te po želji naribajte malo narančine korice za još bolju aromu. Dekorirajte po želji.

zobene

Kakav vam je članak?
Pročitaj i ovo:
Na forumu ima 0 komentara na ovu temu
Forum
Opcije
Isprintaj
Veličina slova

Objavljeno: 13.08.2018
Piše:
Nikolina Dianežević