Brutalno dobro: Cheesecake od jagoda i posnog sira

Image

Da svaki dan radimo novi i drugačiji cheesecake, uvijek bi nas nova verzija oduševila. Cheesecake je zacijelo jedan od kolača koji mnogi najviše vole, pa vam donosim jednu verziju koju sam probala prije nekoliko dana i koja je, jednostavno - brutalno dobra!

cheesecake

Podloga:

Krema:

  • 500 g posnog sira
  • 250 g grčkog jogurta
  • 2 žlice meda
  • Ekstrakt vanilije
  • Limunova korica 
  • Sladilo po želji (kokosov šećer, stevija)
  • Jagode

cheesecake

Priprema:

Podloga: 

sve suhe sastojke promiješati, kokosov maslac narezati na male kockice te dodati u suhe sastojke. Dodati otopljeno kokosovo ulje i sve dobro umijesiti dok se ne dobije smjesa nalik tijestu. Dobivenu smjesu rasporediti u kalup za torte i dobro utapkati. 

Peći na 180C , 15-20 min.

Krema: 

posni sir, grčki jogurt i med staviti u zdjelu te mikserom izraditi dok se ne dobije glatki fil. U kremu dodati sladila i ekstrakt vanilije te malo naribati limunove korice. Sve dobro promiješati. 

Dobivenu kremu podijeliti na dva dijela.

Jagode stavite u blender i blendajte ih dok ne dobijete pire. Dobiveni pire od jagoda dodajte u jedan dio kreme. Kremu od jagoda prelite preko podloge, te na kremu od jagoda prelite preostali dio kreme od sira. Sve zajedno stavite u hladnjak preko noći da se stisne. Ukrasite tortu po želji. 

*koristila sam srednji kalup za torte

*sladila dodajte po želji

Objavljeno 01.06.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Dojam sadržaja
13
0
Podijeli s prijateljima!