Vježbaj kod kuće - pogledaj top 50 najpopularnijih rekvizita za kućni trening!

Vaše transformacije: Josipa je u godinu dana skinula 40 kilograma!

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Najveća ponuda fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Nakon blagdana mnogi se odlučuju krenuti s dijetom, a najbolja motivacija za krenuti upravo su životne priče ljudi koji su imali iste ili slične probleme i koji su, uz trud i ustrajnost, došli do svojih rezultata. 

Donosimo vam priču o Josipi koja je u godinu dana izgubila 40 kilograma!

Pozdrav Josipa. Predstavi se našim čitateljima u par rečenica: tko si, odakle dolaziš, koliko imaš godina i čime se baviš?

Zovem se Josipa Feltrin, živim u Kutini, a imam 34 godine. Po zanimanju sam kemijska tehničarka i radim u kutinskoj tvornici gnojiva, Petrokemiji.

Kakav je bio tvoj život prije transformacije i što te potaklo da kreneš s transformacijom?

Moj život prije transformacije je bio opušten, nisam se zamarala prehranom niti baš pazila što i koliko jedem. Na promjenu me potaknulo nezadovoljstvo sobom i zdravstveni problemi koji su se uslijed sveg pojavili, a prije svega jer sam dobila dijabetes.

Je li postojao neki okidač koji je rezultirao željom za promjenom?

Dugo sam razmišljala da bih nešto trebala promijeniti, pokušavala razne dijete koje bi na kraju rezultirale još većim brojem na vagi. Kada sam dobila terapiju za dijabetes i napomenu ako ne promijenim nešto da slijedi inzulin i kada je vaga prešla 100 kg odlučila sam da je krajnje vrijeme da nešto poduzmem.

transformacija

Što je bilo najteže u procesu transformacije?

Najteže u cijelom ovom procesu mi je svakako padala prehrana. Kroz neki period treninge sam zavoljela i bez ustručavanja redovno išla na njih, ali najteže je bilo posložiti prehranu da rezultati napokon krenu stizati.

Koliko je bilo teško provoditi dijetu i redovno vježbati?

Kao što sam već rekla, vježbanje sam vrlo brzo zavoljela, no s prehranom sam se dugo borila. Vježbala sam već ranije i u drugim klubovima, pokušavala nešto i sama, ali jedino ovdje u Pro Formi sam dobila kompletan tretman. Sve ono što je potrebno za ostvarenje cilja (iako još imamo posla!).

Treneri su mi odmah složili odgovarajući plan prehrane kojeg sam se pridržavala, individualno su mi pristupali na svakom treningu, mentalno su me pripremali za daljnji napredak, za sva pitanja konstantno su mi bili na raspolaganju online i rezultati su napokon tu ! J

Koliko je važna podrška okoline za ovaj proces i je li ona u tvom slučaju bila prisutna?

Podrška okoline je jako važna, prije svega tu je moj trener Stane Barun te njegova supruga Ivana, moj suprug Mario, ali i svi ostali koji su vjerovali u mene. Bez svih njih ne bih ostvarila ovakve rezultate.

transformacija

Kakve su bile tvoje prehrambene navike prije, a kakve su sad?

Moje prehrambene navike prije bile su pune nezdravih stvari poput gaziranih sokova, slatkiša, grickalica. Jednostavno nisam razmišljala o tome što unosim u sebe dok se danas hranim zdravo i nutritivno bogatom hranom. Pridržavam se jelovnika koji sam dobila u Pro Formi.

Koliko je trajala transformacija i koliko kilograma je izgubljeno u tom periodu?

Moje lutanje i traženje rješenja za ono što sam željela postići traje oko dvije godine, ali ajmo reći da se sve bitno odigralo u posljednjih godinu dana. Moji kilogrami su se čak u jednom periodu počeli vraćati nazad, ali promjenom strategije promijenio se i dugo sanjani rezultat od 40 kilograma manje!

Je li ti tko pomogao?

Sve se drastično promijenilo onog trenutka kada se u cijelu priču upleo moj sadašnji trener Stane Barun. Tek tada su se stvari konačno maknule s „mrtve točke“ te sam postigla naizgled nemoguće! Moram istaknuti i to da mi je oko prehrane puno pomogla njegova supruga Ivana. Suprug Mario je cijelo vrijeme uz mene, a isto tako i neki prijatelji i kolege i svima im od srca zahvaljujem na tome.

Kakve ste treninge radili tijekom svojeg procesa transformacije?

Radimo različite treninge svaki put koji su slagani na razini mjeseca u tzv. mjesečni mezociklus. Jednostavnije ih možemo opisati kao kombinaciju vježbi snage sa aerobnim i kardio setovima umjerenog i visokog intenziteta. Nakon kratko vremena trener mi je povećao učestalost dolazaka s dva na tri puta tjedno od po sat vremena.

transformacija

Koliko kardija, koliko treninga snage?

Koliko se meni čini omjer je pola-pola iako bih rekla da moj trener blagu prednost daje kardio treningu kad je u pitanju skidanje ukupne tjelesne mase...

Nedostaje li ti što od tog „prošlog života“?

Od prošlog života ne nedostaje mi ništa jer sada živimo i ja i suprug puno kvalitetniji i ispunjeniji život.

Koliko se s transformacijom popravila kvaliteta tvog života?

Kvaliteta mog života se jako popravila jer prije mi je problem bio i obično penjanje po stepenicama a danas nakon izgubljenih kilograma živimo život ispunjen sportskim aktivnostima i rekreacijom.

Koja je tvoja poruka onima koji se bore s viškom kilograma i nikako da se krenu boriti protiv pretilosti?

Moja poruka svima koji se bore s kilogramima je da skupe hrabrosti, izaberu provjereno kvalitetan klub gdje će dobiti svu podršku koja im na tom putu treba i da vjeruju svom treneru. Put do promjene je dug i treba puno truda, ali isplati se svake kapi znoja.

Objavljeno 23.12.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!