Vježbaj kod kuće - pogledaj top 50 najpopularnijih rekvizita za kućni trening!

Koliko kilograma je moguće izgubiti u prvih 5 dana dijete?

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Najveća ponuda fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Zašli smo u 5. mjesec i sad su i oni najviše cool počeli polako razmišljati o svojoj formi i izgledu u kupaćem kostimu. Istovremeno, budite iskreni i odgovorite mi na pitanje: Koliko puta ste u životu izgovorili rečenicu „Držao/la bih se ja bilo koje dijete samo da mi netko drugi kuha?“

Iskreno, ta rečenica je u mom slučaju najčešći izgovor zašto vrlo često ni ne krenem s provedbom dijete ili odustanem već nakon tjedan-dva.

Idealna je ona dijeta u kojoj vam netko drugi kuha, a vi mršavite, zar ne?

A onda sam od prijateljice dobila preporuku za Lightfork obroke. O čemu se radi? Procedura je vrlo jednostavna, platite tjedan ili mjesec dana LightFork program za redukciju tjelesne težine (možete birati između tri različita menija po ukupnoj dnevnoj kalorijskoj vrijednosti, 1300, 1700 i 2100 kcal, tjednog programa od 5 ili 6 dana, te sukladno tome, mjesečnog plana od 20 ili 24 dana) i svaki dan vam iz LightForka na vašu adresu dostave 4 gotova obroka.

Na vama je samo da otvorite posudicu s obrokom i pojedete. Iskreno, nakon prvoga tjedna mogu vam reći svoj dojam – provedba dijete nikad nije bila lakša.

lightfork

Probni tjedan dana s LightFork obrocima

Uzela sam probno program od tjedan dana da vidim kako to sve funkcionira, ima li rezultata, koliko mi je ta hrana fina i hoće li mi biti dovoljno u danu jesti samo obroke koje mi iz LightForka donesu, bez dodavanja hrane. Odabrala sam meni od 1700 kalorija s obzirom da imam sjedilačku vrstu posla, a u tjednu odradim 3 treninga snage, umjerenog intenziteta.

U ponedjeljak ujutro sam stala na vagu (65,5 kg) i izmjerila opseg struka (72 cm) jer su mi upravo ta dva podatka najbolji pokazatelj što se događa. I dodatno, dogovorila sam se sama sa sobom da u ovih 5 probnih dana neću pojesti apsolutno ništa drugo osim LightFork obroka. Od napitaka u ovih 5 dana pila sam vodu i nazaslađeni čaj i kavu (bez mlijeka).

light

Kvaliteta i organizacija LightFork obroka

Svaki dan oko 12.30 sati na posao mi je stizala LightFork vrećica s obrocima (ručak, međuobrok, večera i doručak za sljedeći dan). Dostava je svaki dan bila u približno isto vrijeme, što mi je taman bilo u vrijeme kad bih jela ručak, tako da bih odmah nakon dostave pojela svoj prvi obrok.

Kako znam da uspješnost dijete ovisi i o tome da obroke jedemo u približno isto vrijeme, ja sam ovako rasporedila svoja 4 LighFork obroka:

  • Doručak – 7.30 h
  • Ručak – 13.00 h
  • Međuobrok – 16.30 h
  • Večera – 21 h

LightFork obroci su zaista raznovrsni, ukusni i može ih se jesti i hladne i podgrijane. Porcije su meni bile taman dovoljno velike da ogladnim neposredno prije sljedećeg obroka. Ono što mi se posebno svidjelo je prisutnost salate u svim obrocima (osim međuobroka koji je uvijek neka slastica) te međuobroci koji su isključivo bili u obliku zdravih slastica pa svaki dan zadovoljite i svoju želju za slatkim. Također, uz mesne obroke zastupljeni su i obroci s ribom, koju inače svi prerijetko pripremamo i premalo konzumiramo.

Čisto da vam navedem, među slasticama su bili u ovom tjednu proteinski puding od vanilije sa šumskim voćem, „fat bombice“ od čokolade, keto brownie od naranče, kolačići od banane i zobenih pahuljica te grčki jogurt sa šumskim voćem i chia sjemenkama… sve bolje od boljega! Ukusno, slatko, zasitno i ne padne vam na pamet da posegnete za nekom drugom nezdravom slasticom.

Ako sad pogledate LightFork meni za ovaj tjedan, vidjet ćete da nove slastice, a i svi ostali obroci se razlikuju od onih koje sam ja dobila što znači da LightFork ekipa mijenja meni iz tjedna u tjedan što dodatno daje na raznovrsnosti.

light

Rezultati nakon tjedan dana s LightFork obrocima

Kako sam navela gore, kako bih mogla imati uvid u učinkovitost LightFork tjednog programa, prvi dan sam se vagala i izmjerila opseg struka (meni najkritičnijeg dijela tijela s kojeg masno tkivo najteže i zadnje odlazi). Nakon 5 dana sam ponovo napravila mjerenje i, iskreno, šokirala se: -3 kilograma i -1,5 centimetra u struku.

Budući da do početka provedbe LightFork programa nisam bila na nikakvom restriktivnom načinu prehrane, dio u izgubljenim kilogramima zacijelo je voda, ali rezultat je i dalje kod mene izazvao oduševljenje. 

Mjerenje:

Datum 26.04.2021. 1.5.2021.
Kilogrami 65,5 kg 62,5
Opseg u struku 72 cm 70,5 cm

lightfork

Koliko je teško biti na LightFork programu prehrane?

Ako ste ikada bili na dijeti, znate da dijeta nije lagan proces. To je proces koji zahtijeva ustrajnost, motiviranost i predanost cilju. I to je proces u kojem nema varanja.

Stoga, moja odluka je bila uz LighFork program ne pojesti niti jednu žlicu dodatne hrane te ostati na njihovih 1700 kalorija dnevno. Odradila sam 3 umjerena treninga snage u trajanju od 45 minuta.

Jesam li bila gladna? Niti u jednom trenu nisam imala neki jaki i neizdrživi osjećaj gladi, a već nakon prvog dana, osjećala sam „zdravu glad“ koja bi se javljala taman nekako u vrijeme kad bih i trebala pojesti svoj sljedeći obrok. Doručak je iznimno zasitan i bez ikakvih problema me držao sitom do vremena ručka. A vrijeme između ručka i slastice za međuobrok mi je bilo slatko iščekivanje. Sve večere su lagane i ukusne i ne remete san iako sam ih jela relativno kasno.

Za sve svoje dnevne aktivnosti, od posla koji zahtijeva mentalne napore do treninga, imala sam dovoljno energije i nisam osjećala nikakve energetske krize tijekom dana.

Na kraju, činjenica da u svakom trenutku u danu imate spreman sljedeći obrok je iznimno vrijedna jer nemate mogućnosti da pregladnite pa posegnete za nekim brzim (i često najgorim rješenjem) jer se niste unaprijed spremili.

lightfork

Kome bih preporučila LightFork program?

Svima koji bi voljeli na zdrav način skinuti višak kilograma. Svima koji bi voljeli biti oslobođeni brige o kuhanju, a sigurni da jedu raznovrsno i kvalitetno. I svima koji nemaju vremena, znanja ili volje za kuhanje 4 obroka na dan. Dakle, svima!

Sve dodatne informacije o LightFork programu možete pregledati na njihovoj službenoj stranici. 

Objavljeno 05.05.2021.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!