Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Testirali smo: Pametna narukvica Insportline Oxyband nije nas oduševila!

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Insportlineov Oxyband je pametna narukvica koja na prvu nudi mnogo toga, pa čak i mjerenje zasićenosti kisikom što neke druge narukvice u ovom rangu cijene definitivno ne mogu, uostalom na temelju toga je i dobila ime. Ipak kada se narukvica počne koristiti za mjerenje aktivnosti, na površinu isplivaju njeni brojni nedostatci.

U recenziji ću se nekoliko puta dotaknuti narukvice o kojoj sam pisao prije nešto više od mjesec dana (Xiaomi Mi Band 5) jer s obzirom na njenu cijenu i koliko me oduševila jednostavno sve ostale narukvice moram uspoređivati s njom.

Dizajn

Dizajnom ova narukvica izgleda sasvim prosječno, tako da se uklapa i sam dizajn u sveukupni dojam. Moram naglasiti kako se kućište ne može izvaditi iz gumene narukvice kao što je slučaj kod Mi Banda 5, tako da narukvicu nije moguće zamijeniti s drugom, različite boje ili materijala.

Iz ovog razloga ni punjenje nije najlakše izvedivo, a kabel njenog punjača je toliko kratak da ga morate staviti na 10 centimetara od utičnice što također može stvoriti problem. Kopča remena narukvice je metalna, a metalne kopče na narukvicama definitivno nisu moj favorit.

 

Zaslon

LCD zaslon u boji s pozadinskim osvjetljenjem veličine 0,96” izgleda sasvim pristojno, ali 3 watch facea koja je moguće koristiti zasigurno neće proslaviti ovu narukvicu, po mom mišljenju izgledaju ili prešareno ili predjetinjasto i oduzimaju ovom uređaju tu dozu ozbiljnosti koju bi dobar fitness tracker trebao imati.

Upravljanje je moguće samo pomoću gumba na dnu uređaja koji je osjetljiv na dodir, a to je dosta veliki problem jer ako nešto preskočite dodirom previše, trebati ćete napraviti cijeli krug po funkcijama da bi se vratili upravo na tu koju ste trebali jer ne postoji mogućnost vraćanja unazad. Zaključavanje zaslona nije moguće, a isti se uključuje na podizanje vašeg zapešća. S čitljivosti na suncu kao i u mraku nisam imao problema i taj dio mogu definitivno pohvaliti.

Baterija i punjenje

Li-ion 90mAh baterija se pokazala kao jako dobra, u intenzivnom načinu rada ispraznila se u 4 dana, a kada sam narukvicu koristio samo za prikaz vremena i primanje poruka i poziva sa svog mobilnog uređaja trajanje baterije je bilo između 12 i 15 dana. Brzina punjenja za razliku od adaptera me oduševila jer za 100% napunjenosti uređaja je potrebno svega 1,5 h.

Funkcije

Ova stavka me najviše zanimala kod narukvice i pomislio sam ako me njena funkcionalnost oduševi sve ostalo negativno može se u jednu ruku zanemariti i cjelokupni dojam će biti puno bolji. Nažalost nije bilo tako, kod svake funkcije kojih nema zavidan broj naišao sam na barem jednu negativnu stavku, a u nastavku ću vam ih otkriti.

Funkcije koje narukvica posjeduje:

 • Mjerač krvnog tlaka
 • Mjerač zasićenosti krvi kisikom
 • Trčanje
 • Bicikliranje
 • Planinarenje
 • Hodanje
 • Plivanje

Narukvica ne posjeduje ugrađeni GPS, tako da ukoliko vam je bitna ruta i prijeđena udaljenost prilikom aktivnosti na otvorenom bilo to trčanje, hodanje, planinarenje ili bicikliranje, uređaj trebate povezati s aplikacijom JYouPro na svome mobilnom telefonu.

Oxyband posjeduje mjerač otkucaja srca koji se pokazao kao dosta precizan kao i IP68 certifikat otpornosti na vodu, pijesak i prašinu te ju je moguće potopiti do maksimalne dubine od 1,5 metara.  Također na narukvici možete zaprimiti poruke i pozive sa svog mobitela na koje nije moguće odgovarati.

Mjerenje krvnog tlaka i mjerenje zasićenosti kisikom

Vjerojatno vas je prilikom otvaranja ovog članka najviše zanimalo može li ova narukvica uistinu precizno izmjeriti vaš krvni tlak i zasićenost kisikom? Meni je ovo također bilo interesantno i jedva sam čekao to testirati. Nažalost vijesti nisu najbolje.

Zaključio sam kako ova 2 parametra narukvica prikuplja samo na temelju otkucaja srca, a kod krvnog tlaka vrijednost je bila veća što su otkucaji bili veći i obratno, što ima nekog smisla, ali u fazi mirovanja s određenim brojem otkucaja srca svaki puta sam dobio istu vrijednost. Iz ovoga zaključujem kako ove obje funkcije možete uzeti kao okvirne i ne pretjerano precizne.

 

Trčanje

Kod ove funkcije koju posjeduje svaka pametna narukvica/sat, Oxyband je nažalost također zakazao. Iako tijekom dana prilikom mjerenja koraka dolazi do automatskog preračuna i u kilometre kod funkcije "trčanje" to nije slučaj, na uređaju možete vidjeti jedino broj prijeđenih koraka, ali ne i prijeđenu udaljenost izraženu u km.

Aplikacija

Za ispravan rad uređaja potrebna je aplikacija koja je vrlo jednostavna za korištenje, osobe koje do sada nikada nisu imale pametnu narukvicu ili sat će se vrlo brzo snaći i iščitavati rezultate svojih aktivnosti bez ikakvih problema.

   Prednosti i nedostatci

Prednosti

 • Udobnost i težina uređaja (svega 22 g s narukvicom)
 • Vrlo dobra baterija koja traje do 15 dana
 • IP68 certifikat (podnosi prašinu, prljavštinu, pijesak, znoj, kišu, tuširanje i otporan je na potapanje do maksimalne dubine od 1,5 m pod vodom do trideset minuta)
 • Brzina punjenja

Nedostatci

 • Visoka cijena u usporedbi s Mi Band 5
 • Nema ugrađeni GPS
 • Ne pokazuje udaljenost prilikom trčanja već samo broj prijeđenih koraka
 • Adapter za punjenje koji ima vrlo kratak kabel
 • Watch faceovi koji ne izgledaju najbolje
 • Neprecizno mjerenje krvnog tlaka

Zaključak

Od ove narukvice sam očekivao puno više s obzirom na njenu cijenu koja je skoro duplo veća od Mi Banda 5. Funkcije su loše ili dobre s nekom manom, a ni jedna točno onako kako bi trebala biti.

Izgled sva 3 watch facea me totalno razočarao jer ni jedan ne izgleda ozbiljno i jednostavno je nije moguće nositi u casual izdanju ako vam je bitan sveukupni izgled. Preporuka za Oxyband bi išla ljudima koji u svakom trenutku žele znati okvirnu vrijednost svoga krvnog tlaka, a svima ostalima bih preporučio Xiaomijev Mi Band 5.

Ukupna ocjena: 3/5 

Pametnu narukvicu Insportline Oxyband možete kupiti u Fitness.com.hr Webshopu. 

Objavljeno 08.02.2021.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!