VELIKA ljetna akcija na fitness rekvizite (do -50%)

Treneri otkrivaju: kako se dovesti u top formu mjesec dana uoči ljeta

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Poznata fitness lica Mijo Matić i Tomislav Vukoja su za fitness.com.hr otkrili na koji način se u zadnji čas možemo pripremiti za dugo toplo ljeto.

Ljeto nam je sve bliže, a mnogi od nas su tek sada odlučili da je krajnje vrijeme za rad na sebi kako bi sa samopouzdanjem uskočili u laganiju odjeću ili kupaće kostime. To može biti izazovno, pogotovo ako smo se malo opustili tijekom jeseni i zime te nismo pazili na prehranu i redovitu fizičku aktivnost.

Pitali smo trenere ima li šanse i za one koji reagiraju 5 do 12? Mijo Matić i Tomislav Vukoja optimistično tvrde da se sve može.  Doduše, nije isto želimo li ukloniti svega nekoliko kilograma ili 10 i više kilograma. Za početak bismo trebali biti realni oko naših ciljeva: „Ako nismo cijelu godinu u treningu, a krenemo sad s treningom, jako teško ćemo postići neku zavidnu formu. Ali, nikad nije kasno krenuti s fizičkom aktivnošću i to nam treba biti životna navika i dnevna rutina, ne samo zbog forme i fizičkog izgleda, nego prvenstveno zbog zdravlja. Uz to će doći i željena forma“, komentirao je Vukoja.

Reebok Nano X3

Najčešća greška koju naprave oni koji krenu s vježbanjem jest ta da započnu s napornim treningom koji može proizvesti kontraefekt. Uz oprez oko forme izvođenja i intenzitet, potrebno je odrađivati raznovrsne oblike treninga. „Treninzi se trebaju raditi ovisno o mogućnosti, ali svaki dan idealno bi bilo raditi cardio niskog intenziteta, primjerice u obliku šetnje, uz minimalno tri treninga snage svojim tijelom na spravama ili s utezima od 45 minuta. To uključuju vježbe čučnjeva, sklekova, izdržaja i drugih povlačenja za bolje držanje i ljepše oblikovanje tijela,“ predlaže Matić.

Treneri su složni - trbuh se ne gradi u teretani, već u kuhinji. Osim treninga, vrlo bitna stavka je i prehrana. Ona mora biti obogaćena povrćem i zdravim masnoćama, uz izbjegavanje brze i procesuirane hrane te kaloričnih napitaka. „Nemojte prakticirati dijete s jako niskim unosom kalorija, jer će vas one dovesti do zida i sigurno ćete vratiti kilažu koju ste izgubili, a ujedno i narušiti zdravlje. Stvar je vrlo jednostavna. Neka vaša prehrana bude u redovitim obrocima uz bogati unos makronutrijenata i dovoljni unos vode“, savjetuje Vukoja.

Za najbolje rezultate u zadnji čas potrebno je početi što prije uz fokus na osnovne vježbe koje potiču najveću potrošnju. Ne može se pogriješiti s izborom vježbi, samo je potrebno ostati dosljedan i biti svjestan vlastitih mogućnosti. Uz to, preporučuje se obratiti pažnju i na kvalitetnu opremu za vježbanje koja mora biti što lakša i prozračna. Moramo paziti i da obuća bude dovoljno udobna. Primjerice, Reebokov model Nano X3 kreiran je za pružanje pouzdanih performansi i udobnosti, a pritom je je vrlo elegantan i lijepo izgleda.

Reebok Nano X3

Bez obzira kako i kada se krene u novu životnu promjenu, osim na trening i prehranu, fokus je potrebno staviti i na sam oporavak tijela. Treneri su složni da je kvalitetan odmor jednako bitan kao i sam trening. „Da bi se tijelo kvalitetno odmorilo bitan je i kvalitetan san. Važno je paziti na zdravlje te da prevelika želja za napretkom ne dovede do ozljede ili preforsiranosti“, zaključuje Vukoja.

Nikad nije kasno! Dobro se opremite i naoružajte strpljenjem jer savršeni rezultati ne dolaze preko noći. Jedno je sigurno, nakon što vam trening postane dio dnevne rutine, više nikada ga nećete htjeti preskočiti.

Objavljeno 28.04.2023.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!