Dravski diver ili deverika u kukuruznom brašnu


Dravski diver, poznat još kao deverika, riječna je riba iz porodice šarana. Meso joj je izuzetno ukusno i slatkasto i mene čak podsjeća na neke vrste bijele morske ribe. S obzirom da je moj tata strastveni ribič, često jedemo ribu, kako morsku, tako i riječnu. Najčešće su to smuđ, šaran ili som, a nešto rjeđe diver. Budući da nisam često nalijetala na recepte s tom ribom, kad je tata donio svježe ulovljene divere, odlučila sam ovaj recept podijeliti s vama.

Pripremite:

2 divera ili deverike od ukupno 3kg

himalajsku sol

svježe mljeveni papar

3-4 žlice kukuruznog brašna

4 žlice kukuruzne krupice

po želji malo crvene paprike

mast i ulje za prženje


Ribu očistite, odrežite glave, narežite na odreske širine 2 cm. Moj tata svaki odrezak još malo zareže nožem po koži, ali to prepuštam vama na volju.

Obrišite ribu kuhinjskim ubrusom. Posolite, malo popaprite i ostavite da stoji.

Pomiješajte kukuruzno brašno i palentu, dobro uvaljajte sve odreske. Zagrijte mast i ulje i prepecite ribu, sa svake strane nekoliko minuta, da pozlati. Poslužite uz prilog po želji. Ja sam skuhala krumpir koji sam poslužila s maslacem i češnjakom te malo svježe mljevenog papra.

 

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od maja_jduo:
  • Krem juha od povrća x 12
    Ova lagana krem juha odlična je zamjena za klasične krem juhe, koje se pripremaju sa zaprškama ili zgušnjavaju krumpirom. Ja sam upotrijebila malo zobenog vrhnja i nisam je dodatno zgušnjavala, no vi možete upotrijebiti mljevene zobene pahuljice. Pripremite: 2 srednje velike mrkve 2 korijena peršina 1 glavicu luka 1 manji korijen celera 1 manju glavicu brokule 1 manju glavicu cvjetače himalajsku sol svježe mljeveni papar  majčinu dušicu 100ml zobenog ili običnog vrhnja za kuhanje  ...
  • Spicy zapečena brokula x 8
    Sigurna sam da se i vama ponekad dogodi da vam se brokula "vuče" po hladnjaku i da ne znate što biste s njom. Meni je ovaj kvazi složenac odličan jer se može kombinirati bilo što, šunka, ostatak pečenja, kobasice, špek.. Što god vam se uklapa u način prehrane. Povrće isto možete mijenjati prema vlastitom ukusu - cvjetaču, korabu, tikvice... Pripremite: 500g brokule 2 domaće ljute kobasice za kuhanje 2 jaja 3-4 žlice grčkog jogurta, vrhnja ili posnog sira himalajsku sol papar đumbir u p...
  • Pile na saft s noklicama x 8
    Svi imamo neki comfort food ili najdraže jelo, a jedno od takvih meni je pile na saft s noklicama. Noklice naravno možete preskočiti i pripremiti neki drugi prilog, ali meni je mama ovaj saft uvijek radila baš s noklicama pa ga upravo tako najčešće jedem. Moja mama saft ponekad radi bez luka, kako bi bio laganiji pa sam napisala obje verzije. Ako izostavite noklice, ovo jelo prikladno je za LCHF način prehrane. Pripremite: 1 veće pile ili iskombinirajte batke, zabatke i bijelo meso himalaj...
  • Crna leća sa šparogama x 7
    Jeste li ikad isprobali crnu leću? Nazivaju je još i beluga lećom jer njezina crna zrna podsjećaju na taj poznati kavijar. Meni je ukusna i draga poput svake leće, ali je nešto atraktivnija ili bolje rečeno neobičnija obzirom da je crne boje. U odnosu na druge vrste leće ima otporniju opnu pa bolje zadržava oblik tijekom kuhanja i nešto duže se može čuvati kuhana u hladnjaku zbog čega je idealna za jela koja pripremate unaprijed. Crna leća ipak ispušta svoje crnilo tijekom kuhanja pa će to u...