Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

"Schwarzwald" cheesecake

S obzirom da me Zorana opet nahvalila i da se fitness.com.hr ekipi jako svidio kolač, nema druge nego da natipkam recept. Sličan kolač sam već objavila na blogu, ali u malo kaloričnijoj verziji, s mascarponeom.

 

Pripremite, za pravokutnu tepsiju od 33x20:

200g tamne čokolade (70% kakaa)

5 jaja

1 žličicu praška za pecivo

 

za kremu:

700g kremastog posnog sira (Milbona ili Vindija)

400ml grčkog jogurta

5-6 žlica meda ili sladila po izboru

koricu i sok jednog limuna

mahunu vanilije ili ekstrakt

100ml običnog ili biljnog mlijeka (ili slatkog vrhnja za još kremastiju verziju)

2 vrećice mljevene želatine

teglicu domaćeg ili kupovnog kompota od višanja

50g čokolade za dekoraciju (po želji, možete poslagati i voće)

 

Čokoladu otopite na pari ili u mikrovalnoj pećnici. Ako se odlučite na mikrovalnu, pripazite da nije na najjačoj temperaturi. Smanjite jačinu i topite čokoladu tako da je kratko zagrijete pa izvadite van i promiješate, pa ponovite sve dok se posve ne otopi.

Jaja istucite pjenjačom, dodajte prosijani prašak za pecivo. Mlaku čokoladu dodavajte u tankom mlazu u istučena jaja i cijelo vrijeme tucite pjenjačom. Pripazite da čokolada nije pretopla jer će jaja koagulirati i dobit ćete čokoladnu kajganu.:o Smjesa mora biti gusta, sjajna i glatka. Izlijte je u kalup obložen papirom za pečenje. Pecite 15ak minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 170C.

Višnje ocijedite, malo tekućine od kompota sačuvajte za podlogu. Mlaku podlogu poškropite tim sokom (možete dodati i malo višnjevca ako ga imate :D), a kada se podloga ohladi po njoj poslažite višnje. 

Želatinu prelijte s 10 žlica vode i ostavite da nabubri.

U velikoj posudi istucite posni sir, grčki jogurt i med. Dodajte sok i koricu limuna, vaniliju. Kušajte kremu pa još zasladite po potrebi. Zagrijte mlijeko ili slatko vrhnje, u njemu otopite nabubrenu želatinu. Miješajte pjenjačom, pripazite da nema grudica. Lijevajte otopljenu želatinu u kremu, tucite i sve izjednačite pa žlicom rasporedite po kolaču. Nemojte naglo lijevati kremu jer će se višnje podići s podloge.

Možete upotrijebiti i instant želatinu, koja se ne mora otapati, nego se samo umiješa u kremu. U tom slučaju pripazite na omjer želatine i kreme i pročitajte za koju količinu kreme je želatina koju ste kupili, kako ne biste stavili premalo. Kad se krema malo stisne, posipajte po kolaču nasjeckanu čokoladu i vratite kolač na par sati u hladnjak.

Ako želite, možete upotrijebiti i svježe voće po želji. Uz ovu kremu se odlično slažu jagode, maline, šumsko voće, breskve..

 

 

 

Objavljeno 27.05.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija