Zdravi muffini s jabukama i mrkvom

zdravi muffini

Radila sam intervju s fantastičnom Natalie koja je napravila vrhunsku transformaciju, ali što je dodatno vrijedno: prihvatila se novih životnih navika i odlučila, kroz blog, podijeliti svoje znanje, iskustvo i recepte čitateljima.

Među nizom recepata koje je Natalie podijelilna na svom blogu, za prvi sam odabrala zdrave muffine s jabukama i mrkvom!

Sočni zdravi muffini napravljeni od integralnog brašna sa zdravim masnoćama, nutritivno obogaćeni mrkvom i jabukama i s vrlo malo kalorija. U slatkim mirisnim zalogajčićima možete uživati ujutro za doručak ali i poslužiti kao desert uz kavu ili čaj.

Sastojci:

Muffini

  • 2 šalice integralnog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 2 čajne žličice cimeta
  • 1/4 žličice soli
  • 1/2 šalice kokosovog ulja
  • 4 žlice muscovado šećera
  • 4 žlice agavinog sirupa ili meda
  • 1 jaje
  • 2 veće slatke jabuke
  • 1 veća mrkva
  • 5 žlica buttermilka

Buttermilk

  • 1 šalica mlijeka
  • 1 žlica jabučnog octa

Postupak: 

Muffini

Zgrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U kalup za muffine stavite košarice ili nauljite kalup kokosovim uljem.

Ogulite i naribajte jabuke i mrkvu. Pomiješajte dobro suhe sastojke, brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i sol. Jaja, kokosovo ulje, muscovado šećer i sirup pjenasto zamutite.

Polako pjenjačom umiješajte suhe sastojke u mokre. Dodajte naribanu mrkvu i jabuke i buttermilk i promiješajte lagano žlicom. Napunite kalupe smjesom. Pecite 20 minuta.

Buttermilk

Stavite jabučni ocat u čašu i napunite ostatak čaše toplim mlijekom. Pomiješajte i ostavite 10 do 15 minuta na sobnoj temperaturi. Iskoristite za izradu muffina, a ostatak čuvajte na hladnom.

Izvor: Natalie’s Food & Health

Kakav ti je post? 
Odlično probat ću
Nensinera
20.03.17. u 14:22
line
1 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Mesne okruglice uz umak od posnog sira x 6
    Često u mesnici kupim mljeveno meso, ali uvijek tražim da mi neki moj odabrani komad mesa preda mnom ubace u onaj svoj apart i samelju. Tako nekako ipak imam kontrolu što jedem i da u mojim okruglicama nema i nekog mesa koje nisam željela.  S mljevenim mesom najčešće radim neke okruglice ili burgere: oni dobro podnose stajanje. napravim ih navečer ili ujutro i jedem taj dan za ručak, na poslu. Taj protek vremena od više sati zadrži ih sočnima, a čak ni podgrijavanje u mikrovalnoj im ne naštet...
  • Proteinske palačinke s malinama x 9
    Svoje doručke koji se sastoje od jaja ponekad malo transformiram. Umjesto omleta, jaja na oko ili neke treće inačic ove savršene namirnice, ponekad napravim palačinke. No, sastojci gotovo da ostanu nepromijenjeni pa zadržavam svoj trend početka dana s jajima.  Evo jedne ideje koju možete napraviti jednako brzo kao i običnu kajganu.  Sastojci (za 2 velike, tanke palačinke): 3 jaja 1 žlica chia sjemenki 1 žličica kakaa u prahu 1 žličica kokosovog brašna 1/2 žličice cimeta 1 žličica ghe...
  • Tapenada na patlidžanu x 11
    Večera. Jednostavna i sočna. Skoro pa sam napisala haiku od ove divote s kojom sam se počastila pred spavanje.  Dijelim, malo se potrudite oko tapenade i uživajte: Sastojci: 1 patlidžan Malo maslinovog ulja Za tapenadu: 100 g zelenih otkoštenih maslina 100 g crnih otkoštenih maslina 30 g sušenih rajčica 1 žličica kapara 1 slani inćun 1 žlica iscijeđenog limunovog soka 1 češanj češnjaka 1 žlica na sitno nasjeckanog svježeg ružmarina i majčine dušice 1 žlica maslinovog ulja ...
  • Moj uobičajeni ručak kad sam na dijeti x 9
    Od nove godine do danas sam skinula 6 kg. Malo sam stisnula s prehranom i uozbiljila se oko sadržaja svojih obroka, ali i količine i rezultati su tu. Isprobala sam više vrsta prehrane i moj organizam najbolje reagira na cikliranje ugljikohidratima, pa tako i radi. U danima kad treniram u jednom obroku imam ugljikohidrate čija se količina razlikuje po treninzima. U ostalim danima ne unosim ugljikohidrate. To mi je najbolji način za održati mišiće i izgubiti mast. U dane treninga, ugljikohidra...