Zdrave lanene palačinke

  • 1 komentara
  • 14 x
  • ponedjeljak, 28 rujna, 2015. u 11:06

Dobila sam prije nekoliko dana jednu poruku u inbox, od jedne forumašice koja, kako kaže: "vjerno čita naše objave, ali se zasad ne uključuje u rasprave". Poslala nam je jednostavan i zdrav recept za palačinke, a kako su upravo palačinke mnogima jedan od najdražih deserata, dijelim ga s vama.

Poruku iz inboxa dijelim u cijelosti:

"Pozdrav. Željela sam s tobom podijeliti jedan recept za zdrave palačinke koje sam upravu u naletu PMS-a, a u želji da ne bude nezdravo, smućkala u kuhinji.

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 50 g posnog sira
  • zaslađivač po izboru
  • malo cimeta
  • žlica mljevenog lana

Posni sir i jaja sam dobro izmiksala štapnim mikserom, zatim sam dodala zaslađivač, cimet i žlicu mljevenog lana i sve dobro promiješala.

Na vrelu teflonsku tavu sam vadila smjesu žlicom (kao male palačinke) i pekla par minuta s jedne, potom i s druge strane. Meni je ispalo nekih 7-8 komada.

Pojela sam ih s jabukom koju sam izrezala na kockice, posula cimetom i zapekla u pećnici, i s malo smrvljenih oraha. Sutra mi je u planu izbaciti zaslađivač i cimet, ubaciti malo soli, i napraviti dvije tortilje pa ću imati slanu varijantu."

Hvala našoj tihoj, ali aktivnoj forumašici i nadamo se i nekim novim super receptima od nje.

Kakav ti je post? 
Super namirnica. Oduševljen sam.
Slavek
20.11.18. u 07:11
line
1 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Caponata - miris Italije u vašem domu x 6
    Prije par tjedana sam bila na jednoj izvrsnoj večeri. Znate one večere kad za sve što probate želite recept. E to je bila jedna takva večera.  Jelena se potrudila i poslala mi recept za svoju izvrsnu Caponatu. Kopiram vam sve, u cijelosti:  Caponata Rijetko koje jelo, osim opće poznate pizze, toliko asocira na Italiju kao Caponata.Spoj maslinovog ulja, maslina, kapara i povrća čini ga zanimljivim prilogom ili nadjevom na proteinskom kruhu. Caponata dobro podnosi čuvanje u dobro zatvorenoj po...
  • Halloumi s povrćem x 3
    Halloumi ili halumi se smatra arhetipom sira. Prvi podaci o ovom siru ističu da je dobiven od mlijeka muflona, a halloumi koji danas možemo kupiti u trgovinama se radi od kravljeg ili kozjeg mlijeka. Zbog svoje teksture, ovaj sir se često peče.  120 g halloumi sira šaka svježeg bosiljka 1/4 hokkaido buče 1/2 paprike 1 mrkva Haloumi brzinski zgrilati na gril tavici. Tikvu bez kore i papriku narezanu na kockice speći u pećnici 15-ak minuta. Mrkvicu narezati na trakice pa staviti da s...
  • Čokoladni "gingerbread" s bananom x 6
    Znate one slastice koje, kad ih vidite, želite nikada ne osjetiti sitost i jesti i jesti bez ikakvog razmišljanja o posljedicama. E pa ovo je tako nešto:  Sastojci: 2-3 vrlo zrele banane, napraviti pire 4 žlice meda 2 žličice ekstrakta vanilije 3 jaja 120 g maslaca od badema ili nekih drugih orašastih plodova 50 g kokosovog brašna 1 čajnu žličicu sode bikarbone 1 žličica praška za pecivo 1 žličica đumbira u prahu 1 žličica cimeta 1/2 žličice klinčića 1/2 žličice muškatnog orašči...
  • Superjednostavna mesna štruca x 8
    Mesna štruca je obrok koji mnogi jako vole jesti, ali tek rijetki vole pripremati. Iako, priprema mesne štruce je zapravo vrlo jednostavna i ne zahtijeva niti neku posebnu tehniku niti vještinu. Donosimo vam recept za Darkovu mesnu štrucu: Sastojci: 630 g mljevenog mesa 70 g zobenih pahuljica, sitniji tip 135 g luka 250 ml pasirane rajčice 100 g mrkve 10 g svježeg peršina 2 jaja Sol papar Postupak: U duboku posudu stavite mljeveno meso. Preko njega dodajte mrkvu i luk narez...