Zdrava pizza od tikvica i mrkve

  • 0 komentara
  • 7 x
  • ponedjeljak, 08 listopada, 2018. u 02:49

pizza

Probali smo svakojaka „tijesta“ od kojih se napravi podloga za pizzu. Ovo je jedna kombinacija koju sam probala prvi put. Isprva sam malo bila sumnjičava, ali s prvim grizom su nestale sve sumnje. Jako dobro!

  • 6 šalica na sitno ribane tikvice
  • 2 šalice na sitno ribane mrkve
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 jajeta
  • 1 žlica psylliuma, da poveže dodatno
  • Začini: origano, sol, papar, bosiljak

Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva, a na protvan staviti papir za pečenje.

Mrkvu i tikvicu treba naribati na što sitnije pa posoliti i malo ostaviti da ispusti vodu. Potom smjesu stisnuti među dlanovima, dio po dio, da se ocijedi višak vode. Potom u smjesu dodati sve ostale sastojke i dobro promiješati pa ostaviti malo da odstoji, da se smjesa poveže.

Smjesu istresti na papir za pečenje pa raširiti da bude svugdje iste debljine. Staviti u pećnicu i peći 10-ak minuta pa izvaditi.

Na „tijesto“ sada stavite sve sastojke koje želite: sir, šunku, povrće…što god volite ili imate pri ruci.

Vratite u pećnicu i zapecite još 10-ak minuta i jedite odmah.

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Caponata - miris Italije u vašem domu x 7
    Prije par tjedana sam bila na jednoj izvrsnoj večeri. Znate one večere kad za sve što probate želite recept. E to je bila jedna takva večera.  Jelena se potrudila i poslala mi recept za svoju izvrsnu Caponatu. Kopiram vam sve, u cijelosti:  Caponata Rijetko koje jelo, osim opće poznate pizze, toliko asocira na Italiju kao Caponata.Spoj maslinovog ulja, maslina, kapara i povrća čini ga zanimljivim prilogom ili nadjevom na proteinskom kruhu. Caponata dobro podnosi čuvanje u dobro zatvorenoj po...
  • Halloumi s povrćem x 3
    Halloumi ili halumi se smatra arhetipom sira. Prvi podaci o ovom siru ističu da je dobiven od mlijeka muflona, a halloumi koji danas možemo kupiti u trgovinama se radi od kravljeg ili kozjeg mlijeka. Zbog svoje teksture, ovaj sir se često peče.  120 g halloumi sira šaka svježeg bosiljka 1/4 hokkaido buče 1/2 paprike 1 mrkva Haloumi brzinski zgrilati na gril tavici. Tikvu bez kore i papriku narezanu na kockice speći u pećnici 15-ak minuta. Mrkvicu narezati na trakice pa staviti da s...
  • Čokoladni "gingerbread" s bananom x 7
    Znate one slastice koje, kad ih vidite, želite nikada ne osjetiti sitost i jesti i jesti bez ikakvog razmišljanja o posljedicama. E pa ovo je tako nešto:  Sastojci: 2-3 vrlo zrele banane, napraviti pire 4 žlice meda 2 žličice ekstrakta vanilije 3 jaja 120 g maslaca od badema ili nekih drugih orašastih plodova 50 g kokosovog brašna 1 čajnu žličicu sode bikarbone 1 žličica praška za pecivo 1 žličica đumbira u prahu 1 žličica cimeta 1/2 žličice klinčića 1/2 žličice muškatnog orašči...
  • Superjednostavna mesna štruca x 8
    Mesna štruca je obrok koji mnogi jako vole jesti, ali tek rijetki vole pripremati. Iako, priprema mesne štruce je zapravo vrlo jednostavna i ne zahtijeva niti neku posebnu tehniku niti vještinu. Donosimo vam recept za Darkovu mesnu štrucu: Sastojci: 630 g mljevenog mesa 70 g zobenih pahuljica, sitniji tip 135 g luka 250 ml pasirane rajčice 100 g mrkve 10 g svježeg peršina 2 jaja Sol papar Postupak: U duboku posudu stavite mljeveno meso. Preko njega dodajte mrkvu i luk narez...