VELIKA ljetna akcija na fitness rekvizite (do -50%)

Zdrava pizza od tikvica i mrkve

pizza

Probali smo svakojaka „tijesta“ od kojih se napravi podloga za pizzu. Ovo je jedna kombinacija koju sam probala prvi put. Isprva sam malo bila sumnjičava, ali s prvim grizom su nestale sve sumnje. Jako dobro!

  • 6 šalica na sitno ribane tikvice
  • 2 šalice na sitno ribane mrkve
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 jajeta
  • 1 žlica psylliuma, da poveže dodatno
  • Začini: origano, sol, papar, bosiljak

Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva, a na protvan staviti papir za pečenje.

Mrkvu i tikvicu treba naribati na što sitnije pa posoliti i malo ostaviti da ispusti vodu. Potom smjesu stisnuti među dlanovima, dio po dio, da se ocijedi višak vode. Potom u smjesu dodati sve ostale sastojke i dobro promiješati pa ostaviti malo da odstoji, da se smjesa poveže.

Smjesu istresti na papir za pečenje pa raširiti da bude svugdje iste debljine. Staviti u pećnicu i peći 10-ak minuta pa izvaditi.

Na „tijesto“ sada stavite sve sastojke koje želite: sir, šunku, povrće…što god volite ili imate pri ruci.

Vratite u pećnicu i zapecite još 10-ak minuta i jedite odmah.

Objavljeno 08.10.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija