Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Video: Piletina za početnike!

Sigurna sam da bi, da napravimo anketu s pitanjem: "Što jedu ljudi koji vježbaju u gymu?", većina odgovora bila - pileća prsa! Uz jaja i posni sir, pileća prsa su simbol za zdrav, nemastan i protenski bogat obrok. Dodatna prednost ovih namirnica jest i jednostavnost pripreme. Pojednostavljeno, pileća prsa mogu pripremiti i najveći početnici u kuhinji (jednostavno je gotovo kao skuhati jaja). 
 
Prije nekoliko dana je jedan forumaš, kao razlog što svaki dan (valjda već tjednima) za ručak jede samo 500 g posnog sira (koji mu se u međuvremenu i zgadio), naveo da "ne zna kuhati", pa evo jednog video recepta kako spremiti pileća prsa na basic način. 
 
 
Dakle, ne može biti jednostavnije: 
 
Pileća prsa posložite na dasku za rezanje. Ako su predebela, razrežite ih na 1,5 cm debele filete. Nožem odstranite preostale komadiće masnoće, ako je ima. Posolite, popaprite i dodajte začine po želji. 
 
Pećnicu zagrijte za 180 stupnjeva. Prsa stavite na protvan (može i na papir za pečenje) i pecite 20 minuta. I - gotovo!
 
 
Savjetujem da ovako ispečete veću količinu piletine, ne samo za jedan obrok jer je možete spremiti u hladnjak kad se ohladi i vaditi po potrebi. Ovakvo pripremljenu piletinu možete jesti na 100 načina - klasično uz neko povrće kao prilog, nasjeckano u salati, u sendviču...
 
Piletina je nutritivno super proteinska namirnica. 100 grama pilećih prsa ima 23,1 g proteina, 1,2 g masti i 0 ugljikohidrata. Također, 100 g piletine ima samo 110 kalorija.
 
Uživajte u piletini, ona hrani vaše mišiće! Uslast!

Objavljeno 05.02.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji4komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji4komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija