Tapenada na patlidžanu

tapenada

Večera. Jednostavna i sočna. Skoro pa sam napisala haiku od ove divote s kojom sam se počastila pred spavanje. 

Dijelim, malo se potrudite oko tapenade i uživajte:

Sastojci:

  • 1 patlidžan
  • Malo maslinovog ulja

Za tapenadu:

  • 100 g zelenih otkoštenih maslina
  • 100 g crnih otkoštenih maslina
  • 30 g sušenih rajčica
  • 1 žličica kapara
  • 1 slani inćun
  • 1 žlica iscijeđenog limunovog soka
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žlica na sitno nasjeckanog svježeg ružmarina i majčine dušice
  • 1 žlica maslinovog ulja

Postupak:

Patlidžan narežite na ploške debele oko 1 cm. Lagano ih pospite s uljem, više da pošpricate, a ne da zalijete.  Zagrijte gril tavu i stavite patlidžan peći. Pecite sa svake stane po par minuta.

Tapenada:

Sve sastojke osim maslinovog ulja istresite u blender i blendajte dok ne dobijete kremastu smjesu bez ikakvih komadića bilo kojeg od sastojaka. Potom u smjesu, polako dodajte maslinovo ulje.

Dodajte ulja koliko smatrate dovoljnim. Ako pretjerate s uljem, ono će se odvojiti po rubu posude kad namaz pretresete u posudu.

Kad je patlidžan gotov, namažite svaku fetu, slojem namaza i uživajte u sočnoj večeri.

Kakav ti je post? 
3 grama sušenih rajčica? :)
alea6
28.03.19. u 08:35
line
@alea6 tipfeler. ispravljeno: 30 grama.
ZorroRi
28.03.19. u 10:15
line
2 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Moj uobičajeni ručak kad sam na dijeti x 9
    Od nove godine do danas sam skinula 6 kg. Malo sam stisnula s prehranom i uozbiljila se oko sadržaja svojih obroka, ali i količine i rezultati su tu. Isprobala sam više vrsta prehrane i moj organizam najbolje reagira na cikliranje ugljikohidratima, pa tako i radi. U danima kad treniram u jednom obroku imam ugljikohidrate čija se količina razlikuje po treninzima. U ostalim danima ne unosim ugljikohidrate. To mi je najbolji način za održati mišiće i izgubiti mast. U dane treninga, ugljikohidra...
  • Šarena salata s kvinojom i kukuruzom x 4
    Čim prođe Nova godina i siječanj, ja brojim dane do ljeta. Ma, ako ću biti iskrena, ja brojim dane do ljeta čim završi prethodno ljeto, no krajem prvoga mjeseca u godini i kroz veljaču polako krenem već umišljati da sve oko mene miriši na ljeto. „Ovo ljeto svaki vikend idemo na more. Osim godišnjeg, još i vikende idemo. I nosimo sup.“, dogovorile smo Latica i ja. I tako, kraj je veljače, ljeto samo što nije… A u skladu s tim, treba i hranu prilagoditi tome, pa sve češće na tanjuru budu neke ...
  • Divan ručak: Zapečeni punjeni batat x 5
    Ovo je ručak za 3 ili 4 osobe, ovisno kakve proždrljivce imate za stolom. Sastojaka je prilično, ali kad pogledate popis shvatit ćete da to sve već imate u kući. Dajte si malo vremena i pripremite super ručak. 4 batata (slatka krumpira) srednje veličine 1 žlica gheea ili maslaca 8 feta kuhane pancete ili šunke 1 paprika, narezana na kockice 1 zelena paprika, narezana na kockice 3 mlada luka, narezana na kolutove 2 češnja češnjaka 1 žličica crvene slatke paprike 1 žličica kima Sol,...
  • Zelena jaja za doručak x 10
    Jutros sam napravila svoja draga zelena jaja. Kad sam objavil fotku na instagramu više mi se ljudi javilo s pitanjem o pripremi i sastojcima, pa sam odlučila recept objaviti i ovdje, kad je očito zanimljiv. Ako se pitate kakav je okus ovih jaja odgovor na to je isto - zanimljiv. Puno je sočnije od običnih jaja i ima neku dodatnu svježinu za koju je zaduženo povrće.  Osim toga, ako znamo nutritivnu vrijednost blitve i jaja onda je jasno da je ovo savršen početak dana.  80 g blitve 3 jaja ...