Tapenada na patlidžanu

tapenada

Večera. Jednostavna i sočna. Skoro pa sam napisala haiku od ove divote s kojom sam se počastila pred spavanje. 

Dijelim, malo se potrudite oko tapenade i uživajte:

Sastojci:

  • 1 patlidžan
  • Malo maslinovog ulja

Za tapenadu:

  • 100 g zelenih otkoštenih maslina
  • 100 g crnih otkoštenih maslina
  • 30 g sušenih rajčica
  • 1 žličica kapara
  • 1 slani inćun
  • 1 žlica iscijeđenog limunovog soka
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žlica na sitno nasjeckanog svježeg ružmarina i majčine dušice
  • 1 žlica maslinovog ulja

Postupak:

Patlidžan narežite na ploške debele oko 1 cm. Lagano ih pospite s uljem, više da pošpricate, a ne da zalijete.  Zagrijte gril tavu i stavite patlidžan peći. Pecite sa svake stane po par minuta.

Tapenada:

Sve sastojke osim maslinovog ulja istresite u blender i blendajte dok ne dobijete kremastu smjesu bez ikakvih komadića bilo kojeg od sastojaka. Potom u smjesu, polako dodajte maslinovo ulje.

Dodajte ulja koliko smatrate dovoljnim. Ako pretjerate s uljem, ono će se odvojiti po rubu posude kad namaz pretresete u posudu.

Kad je patlidžan gotov, namažite svaku fetu, slojem namaza i uživajte u sočnoj večeri.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Dojam sadržaja
11
0
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija