Talijanska chilly juha ili "pašta-fažol"

italian chilly

Nekidan sam radila španjolsku paellu, a danas sam naletjela na recept za "talijanski chilly". Nije baš njihovo nacionalno jelo, ali je neka vrsta pripreme koja je karakteristična za naše susjede (sadrži
i tjesteninu) pa mi se učinilo izvrsno za zadovoljiti svoju želju za nečim "što se jede na žlicu".

Kad sam pričala mami što sam radila njen komentar je bio: "Pa to je vrlo slično našem receptu za pašta-fažol", pa eto, možda sam zapravo napravila i nešto domaće ;)

Evo kako napraviti talijanski chilly ili "pašta fažol":

Sastojci:

  • 500 g mljevene govedine
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 glavica luka
  • 1 veća mrkva
  • 2 stabljike celera
  • 2 režnja češnjaka
  • 1/2 žličice chillyja
  • 1 limenka pelata u komadićima
  • 1 limenka graha
  • sol, papar, origano, bosiljak
  • 200 g tjestenine po želji

U posudi zagrijete maslinovo ulje pa dodate meso i dinstate dok ne dobije lijepu, svjetlo među boju. Potom ocijedite svu masnoću pa dodate luk nasjeckan na što sitnije, mrkvu narezanu na kolutove, celer na komadiće i usitnjeni češnjak pa dinstate desetak minuta. Dodajte potom sve ostale sastojke i pustite da se krčka na srednje jakoj vatri, oko sat vremena. Po potrebi dodajte vode, dok ne dobijete željenu gustoću.

Pred kraj dodajte tjesteninu, tako da se tjestenina taman skuha, kad sve bude gotovo.

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Tapenada na patlidžanu x 9
    Večera. Jednostavna i sočna. Skoro pa sam napisala haiku od ove divote s kojom sam se počastila pred spavanje.  Dijelim, malo se potrudite oko tapenade i uživajte: Sastojci: 1 patlidžan Malo maslinovog ulja Za tapenadu: 100 g zelenih otkoštenih maslina 100 g crnih otkoštenih maslina 3 g sušenih rajčica 1 žličica kapara 1 slani inćun 1 žlica iscijeđenog limunovog soka 1 češanj češnjaka 1 žlica na sitno nasjeckanog svježeg ružmarina i majčine dušice 1 žlica maslinovog ulja ...
  • Moj uobičajeni ručak kad sam na dijeti x 9
    Od nove godine do danas sam skinula 6 kg. Malo sam stisnula s prehranom i uozbiljila se oko sadržaja svojih obroka, ali i količine i rezultati su tu. Isprobala sam više vrsta prehrane i moj organizam najbolje reagira na cikliranje ugljikohidratima, pa tako i radi. U danima kad treniram u jednom obroku imam ugljikohidrate čija se količina razlikuje po treninzima. U ostalim danima ne unosim ugljikohidrate. To mi je najbolji način za održati mišiće i izgubiti mast. U dane treninga, ugljikohidra...
  • Šarena salata s kvinojom i kukuruzom x 4
    Čim prođe Nova godina i siječanj, ja brojim dane do ljeta. Ma, ako ću biti iskrena, ja brojim dane do ljeta čim završi prethodno ljeto, no krajem prvoga mjeseca u godini i kroz veljaču polako krenem već umišljati da sve oko mene miriši na ljeto. „Ovo ljeto svaki vikend idemo na more. Osim godišnjeg, još i vikende idemo. I nosimo sup.“, dogovorile smo Latica i ja. I tako, kraj je veljače, ljeto samo što nije… A u skladu s tim, treba i hranu prilagoditi tome, pa sve češće na tanjuru budu neke ...
  • Divan ručak: Zapečeni punjeni batat x 5
    Ovo je ručak za 3 ili 4 osobe, ovisno kakve proždrljivce imate za stolom. Sastojaka je prilično, ali kad pogledate popis shvatit ćete da to sve već imate u kući. Dajte si malo vremena i pripremite super ručak. 4 batata (slatka krumpira) srednje veličine 1 žlica gheea ili maslaca 8 feta kuhane pancete ili šunke 1 paprika, narezana na kockice 1 zelena paprika, narezana na kockice 3 mlada luka, narezana na kolutove 2 češnja češnjaka 1 žličica crvene slatke paprike 1 žličica kima Sol,...