Što raditi kad vam dosadi posni sir?

Dogodilo se ovo prije par mjeseci: Dosadio mi je posni sir. Priznajem. Ne mogu ga više ni gledati, a kamoli svaki dan jesti. Bez obzira radi li se o kremastoj Milboni ili hard-core Pikovom posnom siru, puna mi ga je kapa. Pogotovo kad si zacrtam da moram pojesti 250 grama. Ja jedem njega, a on jede mene. I nema kompromisa. 

Zatražila sam pomoć. 

Sa svih strana sam dobila stotine savjeta: dodaj sušeno voće, ubaci ga u blender s vodom, dodaj soli i peršina, ubaci žlicu lanenog ulja (ovo je najgore), speci polpete (nemam vremena)... Dok jedan dan nisam dobila najbolji savjet ikad: 

POSPI GA PROTEINIMA I KAKAOM!

Gdje je ovaj savjet bio svih ovih godina?! 

Priznajem, imam neku vrstu okp-a i sve što jedem mora lijepo izgledati i uredno mora biti posloženo na tanjuru. Iz istog razloga, i posni kad ga jedem uvijek istresem na tanjur i počinjem jesti tek kad vizualno izgleda primamljivo. 

Dakle, istresla sam 250 grama posnog sira na tanjur, oblikovala ga po nekom zacrtanom obliku. Uzela sam mjericu i pol wheya od čokolade i ravnomjerno posula po posnom siru. Da boje budu raznolikije, uzela sam i jednu mjericu organskog kakaa i njega posula po wheyu. Whey ovoj kombinaciji daje slatkoću, kakao karakterističnu gorčinu. Sveukupno je ovo super kombinacija jer posni sir dobiva jednu novu (jestiviju) dimenziju. Jedan dan stavim whey od čokolade, drugi dan bananu, treći vaniliju, četvrti neki voćni okus.. I onda se opet vratim čokoladi, ona je moja prva i najveća ljubav. Nije potrebno govoriti koliko je whey popravio proteinski profil ovog obroka, a kakao ga obogatio antioksidansima i zdravim masnim kiselinama.

Najbolji i najukusniji obroci su oni, čini mi se, koji su toliko jednostavni, da nam nikada ne padne na pamet ni probati ih. Ako imate neki sličan jednostavan recept, slobodno ga podijelite s nama, željnima novih ideja. 

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Dojam sadržaja
67
6
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji30komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji30komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija