Klikni i iskoristi do 30% popusta na fitness kardio sprave

Srdela - fina, zdrava i gotova u tren oka (bez da zasmrdite pola kvarta)!

Volim ribe, o tome sam već pisala. Jedem ih većinu dana u tjednu, najčešće za večeru, a vikendom se, nakon obilaska tržnice, počastim i ribljim ručkom. Morski geni tu najviše dolaze na vidjelo. 

Osim što je sama spremam i svoje prijatelje pokušavam uvjeriti: nijedan obrok nije jednostavnije pripremiti od onoga s ribom! 

Ribu jedem svu, od srdela i inćuna, do orada, brancina, lososa, tune.. .sve za što mi moj ribar na tržnici kaže: "Uzmi ovo, svježe je!"

Danas s vama dijelim svoj superjednostavni recept za pripremu srdela:

Potrebno vam je: 

  • 500 g svježih srdelica
  • 1 limun
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • peršin

Na protvan stavite papir za pečenje, a pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Srdelice rasporedite po papiru za pečenje, pospite s šeršinom, prelijte s maslinovim uljem te na kolutove narezan limun rasporedite po srdelama. 

Stavite u pećnicu i pecite 10-15 minuta. Kao prilog možete jesti blitvu, špinat ili kuhani krumpir. Ovison o želji ili planu prehrane. 

Uslast! 

Objavljeno 20.03.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji10komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji10komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija