Ricotta s toplim šumskim voćem

  • 0 komentara
  • 5 x
  • ponedjeljak, 12 lipnja, 2017. u 04:03

ricotta sumsko voce

Ovaj obrok je u mom slučaju bio desert, prije izlaska. No, nutritivno možete ga slobodno pojesti i za doručak i tako na ukusan i sočan način započeti dan. 

Priprema traje oko 5 minuta, hlađenje 15-ak, a ako vam je rikota prethodno stajala u hladnjaku onda hlađenje možete i preskočiti. 

Za pripremu, za 2 osobe vam je potrebno: 

  • ricotta sir, 250 g
  • 2 žlice meda
  • pola šake badema
  • 100 g zaleđenog šumskog voća

U posudici zagrijete šumsko voće s medom, da se dobro sljubi. U svaku posudicu u kojoj ćete servirati ovaj obrok prvo stavite po 1 žlicu mješavime meda i šumskog voća, pa stavite polovicu ricotte. Po vrhu pospite polovicom nasjeckanih badema, pa prelijete ostatkom šumskog voća i meda. Jedite dok je toplo. 

Ana i ja smo ovo jele u subotu prije izlaska, čisto da se malo zasladimo, a opet da jutro nakon dočekamo zadovoljne svojim odrazom u ogledalu. 

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Kremasti avokado punjen piletinom i posnim sirom x 2
    Nakon recepta za Eggocado - avokado punjen jajetom, Jelena nam je poslala i drugi recept, odnosno odgovor na pitanje: a što si napravila s drugom polovicom avokada? Prva je dakle završila u doručku, druga je izvrsno poslužila za ručak. Jelena je svoj recept nazvala Mr. Creamy Avocado. Recept: uzmete drugu polovicu avokada – kao i prvu, izdubiti za dovoljno prostora za punjenje: kuhana piletina (npr. 60 g) iskomadana na trakice i 100g posnog krem sira i nasjeckane sušene rajčice, papar i čil...
  • Eggocado - avokado punjen jajetom! x 2
    Jelena se razbacala receptima s avokadom. Jedan je za ukusan doručak, koji slijedi, a u sljedećem blogu će biti avokado kombinacija za ručak. Kako to obično s njom biva, ja pošaljem poruku „pošalji mi recept za ovo što si objavila maloprije na instagramu“, a ona pošalje pripovijetku koju ja onda samo doslovno kopiram u blog: Nazvat ćemo ga: Eggocado :) A što da ti kažem, prefino. Pogotovo ako obožavaš avokado kao ja :) U tom slučaju samo trebaš paziti da ne pojedeš i kožicu od silnog strug...
  • Brzinska večera: Svježe paprike punjene začinjenim zrnatim sirom x 3
    Mnogi često prije spavanja jedu zrnati sir i neko povrće. I mnogima nedostaje ideja kako pripremiti taj obrok na neki nov ili zanimljiv način. Evo jedne zanimljive ideje:  1-2 paprika 200 g zrnatog sira 2 žlice otkoštenih maslina, narezanih na sitnije par cherry rajčica sol, papar, vlasac U posudici pomiješajte zrnati sir, masline i začine. Paprike prerežite na polovice ili četvrtine, očistite unutrašnjost i napunite ih mješavinom zrnatog sira i maslina. Uz ovo možete dodati i koju c...
  • Kremasta juha od rajčice i jabuka x 4
    Slatko-kisela kremasta juha od rajčice napravljena od prirodnih svježih sastojaka savršena je za hladnije dane i podizanje imuniteta. Ova juha izuzetno je hranjiva, prepuna je vitamina i bogata antioksidantima. Obogaćena je ljekovitim začinom - kurkumom i mirisnim koprom i apsolutno neodoljiva. Sastojci: 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja 1/2 glavice žutog luka sitno naribanog 2 češnja češnjaka sitno naribanog 5 većih mekanih zrelih rajčica 2 veće slatke jabuke oguljene i grub...