Proteinska salata da ste mirni sljedeća 2 obroka (na plaži ili u uredu)

Bila sam prošli tjedan 5 dana na Braču. Spojila blagdan s vikendom pa zbrisala na jug. No, odlazak iz Zagreba ne mijenja neke životne navike: odradila sam 2 treninga i jela vrlo slično kao i kad sam kod kuće. Osim što sam se počastila s par sladoleda ;) 

"Zašto vježbaš i paziš što jedeš i kad si na godišnjem?", pitala me prijateljica. Pokušat ću vrlo kratkoi pojasniti: godišnji služi da se odmorite od posla, ne od životnih navika koje prakticirate da biste bili zdraviji, raspoloženiji, sretniji... Kao što na godišnjem perem zube, kao što se tuširam, tako i jedem kao i inače, tako i vježbam kao i inače. To nisu moje nametnute obaveze već životna navika koja me veseli. 

Jedina razlika jest što je za održavanje ovoga ritma potrebna malo bolja organizacija: gym vjerojatno nemate baš na 50m od apartmana gdje ste smješteni (osim ako nemate ludu sreću), a ako ste cijeli dan na plaži, obroke je potrebno spremiti na vrijeme i prilagoditi temperaturama (nećete baš skuhati jaja i nosati ih sa sobom na 50 stupnjeva jer je velika šansa da ćete zasmrditi 3 kilometra oko sebe).

Brač je što se gyma tiče prava zabava. NOT. Jedini pristojan gym možete naći u jednom hotelu u Bolu, pa ako ste (kao ja) smješteni u Sumartinu, to znači da ćete do gyma putovati 30 km. No, tada iskoristite priliku pa ostanete na moru u Bolu što isto nije loše. 

Hrana je drugi par rukava (posudica). Ujutro sve spremite, razdijelite u posudice, ako imate one vrećice koje drže temperaturu, ili neki frižiderić - nemate brige. I ne zaboravite dovoljno tekućine. 

Evo jedne kombinacije koju sam smiješala jedan dan i imala 2 obroka. Nutritivno: puno proteina, puno dobrih masti, malo ugljića. Dakle, savršeno za izležavanje i minimalnu potrošnju kalorija. (nemojmo se zavaravati da "plivamo" - budimo iskreni - većinom se samo brčkamo). 

Sastojci: 

  • 300 g pilećih prsa
  • 10 malih mozzarella kuglica
  • 10-ak cherry rajčica
  • 1 avokado
  • 150 g miješane zelene salate (koju god želite)
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 cijeđeni limun

Meso klasično ispečete. Avokado ogulite i očistite od koštice. Pomiješate sve sastojke. Začinite, promiješate još jedanput i možete na plažu. 

I da, namažite se zaštitnom kremom i ne zaboravite ponijeti vilicu. ;)

Kakav ti je post? 
Načelno se slažem s ovime što si napisala, s jednom razlikom. Mislim da je godišnji pravo vrijeme za cheat week (two weeks). Trening niti ne shvaćam nekom tlakom, dapače, uživam u svakom treningu pa tako i godišnji iskoristim kako bih dodatno pojačao broj i intenzitet treninga ali prehranu tijekom godine shvaćam puno manje ozbiljno. Kad ću guštat u poslasticama, ako ne u 2 tjedna namijenjenih regeneraciji i skupljanju energije za 50 tjedana koji sliijede nakon godišnjeg :) Anyway, ovdje sam i napisao post o toj temi http://www.squidtosuperhuman.com/how-to-use-summer-holidays/
Ivica_SQTS
11.08.15. u 09:42
line
Bila si mi susjeda na Braču dok si bila na godišnjem :) Nadam se da se ponovno vraćaš :) Što se tiče recepta, bravo, baš po mom ukusu!
KlaraS
11.08.15. u 12:07
line
@Ivica_SQTS: pa eto, iz istog razloga sam ja na godišnjem i jela sladoled ;) @KlaraS: eh, rado bih nazad na Brač, ali ove godine teško. Trebala si se javiti ako smo se srele negdje! Prekrasan otok!
ZorroRi
11.08.15. u 14:47
line
Onda se nadam dogodine, bilo bi mi jako drago! Jer iskreno možda smo se i srele no ja te ne bih prepoznala :) Sad nakon odmora očekujemo još puno finih recepata :)
KlaraS
12.08.15. u 12:51
line
Onda ćemo sljedeći put ranije dogovoriti!
ZorroRi
12.08.15. u 14:13
line
sve vas volim , ali mislim da bi mi se lavovi obradovali jer ne mogu baš trčati!!!1!
zd23-0s
10.04.18. u 00:26
line
6 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Tapenada na patlidžanu x 9
    Večera. Jednostavna i sočna. Skoro pa sam napisala haiku od ove divote s kojom sam se počastila pred spavanje.  Dijelim, malo se potrudite oko tapenade i uživajte: Sastojci: 1 patlidžan Malo maslinovog ulja Za tapenadu: 100 g zelenih otkoštenih maslina 100 g crnih otkoštenih maslina 3 g sušenih rajčica 1 žličica kapara 1 slani inćun 1 žlica iscijeđenog limunovog soka 1 češanj češnjaka 1 žlica na sitno nasjeckanog svježeg ružmarina i majčine dušice 1 žlica maslinovog ulja ...
  • Moj uobičajeni ručak kad sam na dijeti x 9
    Od nove godine do danas sam skinula 6 kg. Malo sam stisnula s prehranom i uozbiljila se oko sadržaja svojih obroka, ali i količine i rezultati su tu. Isprobala sam više vrsta prehrane i moj organizam najbolje reagira na cikliranje ugljikohidratima, pa tako i radi. U danima kad treniram u jednom obroku imam ugljikohidrate čija se količina razlikuje po treninzima. U ostalim danima ne unosim ugljikohidrate. To mi je najbolji način za održati mišiće i izgubiti mast. U dane treninga, ugljikohidra...
  • Šarena salata s kvinojom i kukuruzom x 4
    Čim prođe Nova godina i siječanj, ja brojim dane do ljeta. Ma, ako ću biti iskrena, ja brojim dane do ljeta čim završi prethodno ljeto, no krajem prvoga mjeseca u godini i kroz veljaču polako krenem već umišljati da sve oko mene miriši na ljeto. „Ovo ljeto svaki vikend idemo na more. Osim godišnjeg, još i vikende idemo. I nosimo sup.“, dogovorile smo Latica i ja. I tako, kraj je veljače, ljeto samo što nije… A u skladu s tim, treba i hranu prilagoditi tome, pa sve češće na tanjuru budu neke ...
  • Divan ručak: Zapečeni punjeni batat x 5
    Ovo je ručak za 3 ili 4 osobe, ovisno kakve proždrljivce imate za stolom. Sastojaka je prilično, ali kad pogledate popis shvatit ćete da to sve već imate u kući. Dajte si malo vremena i pripremite super ručak. 4 batata (slatka krumpira) srednje veličine 1 žlica gheea ili maslaca 8 feta kuhane pancete ili šunke 1 paprika, narezana na kockice 1 zelena paprika, narezana na kockice 3 mlada luka, narezana na kolutove 2 češnja češnjaka 1 žličica crvene slatke paprike 1 žličica kima Sol,...