Proteinska salata da ste mirni sljedeća 2 obroka (na plaži ili u uredu)

Bila sam prošli tjedan 5 dana na Braču. Spojila blagdan s vikendom pa zbrisala na jug. No, odlazak iz Zagreba ne mijenja neke životne navike: odradila sam 2 treninga i jela vrlo slično kao i kad sam kod kuće. Osim što sam se počastila s par sladoleda ;) 

"Zašto vježbaš i paziš što jedeš i kad si na godišnjem?", pitala me prijateljica. Pokušat ću vrlo kratkoi pojasniti: godišnji služi da se odmorite od posla, ne od životnih navika koje prakticirate da biste bili zdraviji, raspoloženiji, sretniji... Kao što na godišnjem perem zube, kao što se tuširam, tako i jedem kao i inače, tako i vježbam kao i inače. To nisu moje nametnute obaveze već životna navika koja me veseli. 

Jedina razlika jest što je za održavanje ovoga ritma potrebna malo bolja organizacija: gym vjerojatno nemate baš na 50m od apartmana gdje ste smješteni (osim ako nemate ludu sreću), a ako ste cijeli dan na plaži, obroke je potrebno spremiti na vrijeme i prilagoditi temperaturama (nećete baš skuhati jaja i nosati ih sa sobom na 50 stupnjeva jer je velika šansa da ćete zasmrditi 3 kilometra oko sebe).

Brač je što se gyma tiče prava zabava. NOT. Jedini pristojan gym možete naći u jednom hotelu u Bolu, pa ako ste (kao ja) smješteni u Sumartinu, to znači da ćete do gyma putovati 30 km. No, tada iskoristite priliku pa ostanete na moru u Bolu što isto nije loše. 

Hrana je drugi par rukava (posudica). Ujutro sve spremite, razdijelite u posudice, ako imate one vrećice koje drže temperaturu, ili neki frižiderić - nemate brige. I ne zaboravite dovoljno tekućine. 

Evo jedne kombinacije koju sam smiješala jedan dan i imala 2 obroka. Nutritivno: puno proteina, puno dobrih masti, malo ugljića. Dakle, savršeno za izležavanje i minimalnu potrošnju kalorija. (nemojmo se zavaravati da "plivamo" - budimo iskreni - većinom se samo brčkamo). 

Sastojci: 

  • 300 g pilećih prsa
  • 10 malih mozzarella kuglica
  • 10-ak cherry rajčica
  • 1 avokado
  • 150 g miješane zelene salate (koju god želite)
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 cijeđeni limun

Meso klasično ispečete. Avokado ogulite i očistite od koštice. Pomiješate sve sastojke. Začinite, promiješate još jedanput i možete na plažu. 

I da, namažite se zaštitnom kremom i ne zaboravite ponijeti vilicu. ;)

Kakav ti je post? 
Načelno se slažem s ovime što si napisala, s jednom razlikom. Mislim da je godišnji pravo vrijeme za cheat week (two weeks). Trening niti ne shvaćam nekom tlakom, dapače, uživam u svakom treningu pa tako i godišnji iskoristim kako bih dodatno pojačao broj i intenzitet treninga ali prehranu tijekom godine shvaćam puno manje ozbiljno. Kad ću guštat u poslasticama, ako ne u 2 tjedna namijenjenih regeneraciji i skupljanju energije za 50 tjedana koji sliijede nakon godišnjeg :) Anyway, ovdje sam i napisao post o toj temi http://www.squidtosuperhuman.com/how-to-use-summer-holidays/
Ivica_SQTS
11.08.15. u 09:42
line
Bila si mi susjeda na Braču dok si bila na godišnjem :) Nadam se da se ponovno vraćaš :) Što se tiče recepta, bravo, baš po mom ukusu!
KlaraS
11.08.15. u 12:07
line
@Ivica_SQTS: pa eto, iz istog razloga sam ja na godišnjem i jela sladoled ;) @KlaraS: eh, rado bih nazad na Brač, ali ove godine teško. Trebala si se javiti ako smo se srele negdje! Prekrasan otok!
ZorroRi
11.08.15. u 14:47
line
Onda se nadam dogodine, bilo bi mi jako drago! Jer iskreno možda smo se i srele no ja te ne bih prepoznala :) Sad nakon odmora očekujemo još puno finih recepata :)
KlaraS
12.08.15. u 12:51
line
Onda ćemo sljedeći put ranije dogovoriti!
ZorroRi
12.08.15. u 14:13
line
sve vas volim , ali mislim da bi mi se lavovi obradovali jer ne mogu baš trčati!!!1!
zd23-0s
10.04.18. u 00:26
line
6 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Jednostavne tortilje s mljevenim mesom (za lijene i gladne) x 2
    Zaključili smo odavno: tortilje svi volimo. I koliko god ideja smislili, uvijek će svaka nova biti dobrodošla. Ovo je još jedna, jednostavna, ukusna, sočna...  3 tortilje 200 g mljevenog mesa 1 paprika 1 tikvica 1 glavica luka malo maslinovog ulja začini: papar, sol, začinksa paprika, peršin Na tavi zagrijete maslinovo ulje pa ubacite na trakice narezano povrće i poklopite pa pustite da se krčka. Pazite da vatra nije prejaka i da povrće ne zagori. kad je pri kraju, ubacite mljeveno...
  • Proteinski dip s povrćem x 3
    Često me prijatelji ili klijenti pitaju što jesti za međuobrok. Najčešće tad posegnu za nečim što znaju da nije najbolje rješenje, iako bi već i šaka badema bili prihvatljivo rješenje.  Ovo je jedna ideja koju ja često radim za međuobrok kad imam različitog povrća i kad imam vremena za reckanje... dakle, najčešće je to vikendom.  U ovom slučaju od povrća je bila:  1 rajčica 1 krastavac 1 paprika 1/3 avokada 1/4 limuna Limunom pospite avokado, da ne pocrni. Sve ostalo povrće narežit...
  • Škampić-ražnjići na žaru x 2
    Par puta godišnje zaželim se jesti škampe. Točnije, zaželim ih se češće, ali na tanjuru završe 2-3 puta u godini. Ovaj put sam ih pripremila najjednostavnije moguće - kao ražnjiće na gril tavi.  200 g očišćenih škampa 2 žlice maslinovog ulja 2 češnja češnjaka Nabola sam ih na štapiće i stavila na zagrijanu gril tavu. Može i na roštilj, ali ga se meni nije dalo paliti samo zbog toga.  kad su se škampi ispekli, izvadila sam ih na tanjur i premazala s mješavinom maslinovog ulja i na sitn...
  • Spiralna tikvica s bolonjezom x 4
    Spiralizator je u mom domu prije par godina bio pravi hit. Sve što sam uhvatila u ruku od hrane, ugurala sam u taj strojček i narezala u obliku spirale. Hrana tada izgleda zanimljivije, a prema onoj analogiji da je vino finije ako ga pijete iz lijepe čaše, tako je i hrana ukusnija ako ljepše izgleda. Ipak, u spiralizatoru najčešće i dan-danas završi tikvica. Ona dobro glumi tjesteninu u tom obliku, pa joj je sudbina zapečaćena: 1 tikvica 200 g mljevenog mesa 1 žličica maslinovog ulja 1 ...