Proteinska salata da ste mirni sljedeća 2 obroka (na plaži ili u uredu)

Bila sam prošli tjedan 5 dana na Braču. Spojila blagdan s vikendom pa zbrisala na jug. No, odlazak iz Zagreba ne mijenja neke životne navike: odradila sam 2 treninga i jela vrlo slično kao i kad sam kod kuće. Osim što sam se počastila s par sladoleda ;) 

"Zašto vježbaš i paziš što jedeš i kad si na godišnjem?", pitala me prijateljica. Pokušat ću vrlo kratkoi pojasniti: godišnji služi da se odmorite od posla, ne od životnih navika koje prakticirate da biste bili zdraviji, raspoloženiji, sretniji... Kao što na godišnjem perem zube, kao što se tuširam, tako i jedem kao i inače, tako i vježbam kao i inače. To nisu moje nametnute obaveze već životna navika koja me veseli. 

Jedina razlika jest što je za održavanje ovoga ritma potrebna malo bolja organizacija: gym vjerojatno nemate baš na 50m od apartmana gdje ste smješteni (osim ako nemate ludu sreću), a ako ste cijeli dan na plaži, obroke je potrebno spremiti na vrijeme i prilagoditi temperaturama (nećete baš skuhati jaja i nosati ih sa sobom na 50 stupnjeva jer je velika šansa da ćete zasmrditi 3 kilometra oko sebe).

Brač je što se gyma tiče prava zabava. NOT. Jedini pristojan gym možete naći u jednom hotelu u Bolu, pa ako ste (kao ja) smješteni u Sumartinu, to znači da ćete do gyma putovati 30 km. No, tada iskoristite priliku pa ostanete na moru u Bolu što isto nije loše. 

Hrana je drugi par rukava (posudica). Ujutro sve spremite, razdijelite u posudice, ako imate one vrećice koje drže temperaturu, ili neki frižiderić - nemate brige. I ne zaboravite dovoljno tekućine. 

Evo jedne kombinacije koju sam smiješala jedan dan i imala 2 obroka. Nutritivno: puno proteina, puno dobrih masti, malo ugljića. Dakle, savršeno za izležavanje i minimalnu potrošnju kalorija. (nemojmo se zavaravati da "plivamo" - budimo iskreni - većinom se samo brčkamo). 

Sastojci: 

  • 300 g pilećih prsa
  • 10 malih mozzarella kuglica
  • 10-ak cherry rajčica
  • 1 avokado
  • 150 g miješane zelene salate (koju god želite)
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 cijeđeni limun

Meso klasično ispečete. Avokado ogulite i očistite od koštice. Pomiješate sve sastojke. Začinite, promiješate još jedanput i možete na plažu. 

I da, namažite se zaštitnom kremom i ne zaboravite ponijeti vilicu. ;)

Kakav ti je post? 
Načelno se slažem s ovime što si napisala, s jednom razlikom. Mislim da je godišnji pravo vrijeme za cheat week (two weeks). Trening niti ne shvaćam nekom tlakom, dapače, uživam u svakom treningu pa tako i godišnji iskoristim kako bih dodatno pojačao broj i intenzitet treninga ali prehranu tijekom godine shvaćam puno manje ozbiljno. Kad ću guštat u poslasticama, ako ne u 2 tjedna namijenjenih regeneraciji i skupljanju energije za 50 tjedana koji sliijede nakon godišnjeg :) Anyway, ovdje sam i napisao post o toj temi http://www.squidtosuperhuman.com/how-to-use-summer-holidays/
Ivica_SQTS
11.08.15. u 09:42
line
Bila si mi susjeda na Braču dok si bila na godišnjem :) Nadam se da se ponovno vraćaš :) Što se tiče recepta, bravo, baš po mom ukusu!
KlaraS
11.08.15. u 12:07
line
@Ivica_SQTS: pa eto, iz istog razloga sam ja na godišnjem i jela sladoled ;) @KlaraS: eh, rado bih nazad na Brač, ali ove godine teško. Trebala si se javiti ako smo se srele negdje! Prekrasan otok!
ZorroRi
11.08.15. u 14:47
line
Onda se nadam dogodine, bilo bi mi jako drago! Jer iskreno možda smo se i srele no ja te ne bih prepoznala :) Sad nakon odmora očekujemo još puno finih recepata :)
KlaraS
12.08.15. u 12:51
line
Onda ćemo sljedeći put ranije dogovoriti!
ZorroRi
12.08.15. u 14:13
line
sve vas volim , ali mislim da bi mi se lavovi obradovali jer ne mogu baš trčati!!!1!
zd23-0s
10.04.18. u 00:26
line
6 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Tjestenina s povrćem x 4
    Tjestenina s pelatima i različitim povrćem mnogima je jako drag obrok. Ja je radim po nekom maminom receptu 1 žlica maslinovog ulja 2 glavice luka 2 crvene paprike (ili crvena i žuta) 1 konzerva pelata (400g) sol, papar Tjesteninu stavite kuhati prema uputama na pakiranju. Na tavi zagrijati maslinovo ulje pa ubaciti na sitno nasjeckan luk i pustit da se pirja. Kad se luk zacakli, dodatni na sitno nasjeckanu papriku i promiješati pa ostaviti da se pirja. Ako je suho, dodati malo vod...
  • Prigrisci od brokule x 8
    Ovo je super ako vam se nešto gricka pred televizorom i imate volje i vremena malo se zabavljati pripremajući večeru. Evo sastojaka: 300 g zamrznute brokule 60 g ribanog cheddar sira (ili nekog sličnog) 60 g mozzarelle 2 jaja 35 g krušnih mrvica 35 g drobljenog corn flakesa Češnjak i papar Zakuhajte vodu pa nabrzinu prokuhajte brokulu pa je nožem ili u blenderu usitnite na što sitnije. Dodajte sveo stale sastojke pa sve dobro rukama promiješajte. Potom među dlanovima oblikujte prig...
  • Zobeni keksići s borovnicama x 3
    Evo još jedne ideje za zobene keksiće. Fora kod ovih keksića je što se jednostavno pripremaju i brzo su gotovi, a kad ih jednom napravite, mirni ste nekoliko dana, imate ih za ponijeti na posao ili na put. Sad, tijekom ljetnih dana možete ih ponijeti i na plažu. 25 g borovnica ili nekog drugog bobičastog voća 120 g zobenih pahuljica 50 g kokosovog brašna 1 žličica praška za pecivo 1 jaje Malo cimeta Malo soli 2 žlice kokosovog šećera Suncokretove sjemenke Pećnicu zagrijte na 180 ...
  • Zeleni tost s avokadom x 3
    Priča mi prije par dana jedna poznanica kako nikada nije probala avokado i pita me kakvog je okusa. Zapravo, ako ćemo biti iskreni, avokado je prilično bezukusan, ali ako ga dodate nekoj snažnoj namirnici, on neće izmijeniti okus već će jelu dati kremastost, punoću i bogatstvo proteina i zdravih masti.  Usput, jednostavan je za korištenje, a s njime možete napraviti doslovno beskonačno mnoštvo obroka.  Ovo je nabrzinu, da ne odete spavati bez da ste jeli, a da pritom ipak pojedete kvalitetno...