Proteinska salata da ste mirni sljedeća 2 obroka (na plaži ili u uredu)

Bila sam prošli tjedan 5 dana na Braču. Spojila blagdan s vikendom pa zbrisala na jug. No, odlazak iz Zagreba ne mijenja neke životne navike: odradila sam 2 treninga i jela vrlo slično kao i kad sam kod kuće. Osim što sam se počastila s par sladoleda ;) 

"Zašto vježbaš i paziš što jedeš i kad si na godišnjem?", pitala me prijateljica. Pokušat ću vrlo kratkoi pojasniti: godišnji služi da se odmorite od posla, ne od životnih navika koje prakticirate da biste bili zdraviji, raspoloženiji, sretniji... Kao što na godišnjem perem zube, kao što se tuširam, tako i jedem kao i inače, tako i vježbam kao i inače. To nisu moje nametnute obaveze već životna navika koja me veseli. 

Jedina razlika jest što je za održavanje ovoga ritma potrebna malo bolja organizacija: gym vjerojatno nemate baš na 50m od apartmana gdje ste smješteni (osim ako nemate ludu sreću), a ako ste cijeli dan na plaži, obroke je potrebno spremiti na vrijeme i prilagoditi temperaturama (nećete baš skuhati jaja i nosati ih sa sobom na 50 stupnjeva jer je velika šansa da ćete zasmrditi 3 kilometra oko sebe).

Brač je što se gyma tiče prava zabava. NOT. Jedini pristojan gym možete naći u jednom hotelu u Bolu, pa ako ste (kao ja) smješteni u Sumartinu, to znači da ćete do gyma putovati 30 km. No, tada iskoristite priliku pa ostanete na moru u Bolu što isto nije loše. 

Hrana je drugi par rukava (posudica). Ujutro sve spremite, razdijelite u posudice, ako imate one vrećice koje drže temperaturu, ili neki frižiderić - nemate brige. I ne zaboravite dovoljno tekućine. 

Evo jedne kombinacije koju sam smiješala jedan dan i imala 2 obroka. Nutritivno: puno proteina, puno dobrih masti, malo ugljića. Dakle, savršeno za izležavanje i minimalnu potrošnju kalorija. (nemojmo se zavaravati da "plivamo" - budimo iskreni - većinom se samo brčkamo). 

Sastojci: 

  • 300 g pilećih prsa
  • 10 malih mozzarella kuglica
  • 10-ak cherry rajčica
  • 1 avokado
  • 150 g miješane zelene salate (koju god želite)
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 cijeđeni limun

Meso klasično ispečete. Avokado ogulite i očistite od koštice. Pomiješate sve sastojke. Začinite, promiješate još jedanput i možete na plažu. 

I da, namažite se zaštitnom kremom i ne zaboravite ponijeti vilicu. ;)

Kakav ti je post? 
Načelno se slažem s ovime što si napisala, s jednom razlikom. Mislim da je godišnji pravo vrijeme za cheat week (two weeks). Trening niti ne shvaćam nekom tlakom, dapače, uživam u svakom treningu pa tako i godišnji iskoristim kako bih dodatno pojačao broj i intenzitet treninga ali prehranu tijekom godine shvaćam puno manje ozbiljno. Kad ću guštat u poslasticama, ako ne u 2 tjedna namijenjenih regeneraciji i skupljanju energije za 50 tjedana koji sliijede nakon godišnjeg :) Anyway, ovdje sam i napisao post o toj temi http://www.squidtosuperhuman.com/how-to-use-summer-holidays/
Ivica_SQTS
11.08.15. u 09:42
line
Bila si mi susjeda na Braču dok si bila na godišnjem :) Nadam se da se ponovno vraćaš :) Što se tiče recepta, bravo, baš po mom ukusu!
KlaraS
11.08.15. u 12:07
line
@Ivica_SQTS: pa eto, iz istog razloga sam ja na godišnjem i jela sladoled ;) @KlaraS: eh, rado bih nazad na Brač, ali ove godine teško. Trebala si se javiti ako smo se srele negdje! Prekrasan otok!
ZorroRi
11.08.15. u 14:47
line
Onda se nadam dogodine, bilo bi mi jako drago! Jer iskreno možda smo se i srele no ja te ne bih prepoznala :) Sad nakon odmora očekujemo još puno finih recepata :)
KlaraS
12.08.15. u 12:51
line
Onda ćemo sljedeći put ranije dogovoriti!
ZorroRi
12.08.15. u 14:13
line
5 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Proteinska čaša s bobičastim voćem x 3
    Mnogima je posni sir simbol proteinske i zdrave večere. No, istovremeno, mnogima je posni sir dosadan i stalno im nedostaje ideje kako tu namirnicu pripremiti malo drugacije i zabavnije. Evo jedne ideje koju, zbog postojanja preko 50 različitih okusa Bolero sokova, svaki dan u mjesecu možete pripremiti drugačije: 120 ml čvrstog jogurta Bolero napitak, okus bobičasto voće ili neki drugi po izboru 60 g posnog sira Polovocu jogurta istresete u čašu. U drugu polovicu istresete malo (zaista...
  • Bolonjez sa zero carb tjesteninom x 4
    Prije par godina sam otkrila shirataki tjesteninu. Radi se o tjestenini napravljenoj od biljke koja se zove konjac i koja nema ugljikohidrata što je pravo otkriće za sve ljubitelje tjestenine koji žele ograničiti ili smanjiti unos ugljikohidrata.  Tjestenina je okusom jednaka klasičnoj tako da nema straha da vam se okus neće svidjeti, a i kuhanje je jednako. Dodatno, prednost ove vrste tjestenine je što se ne može prekuhati.  Dakle, evo receptića 200 g mljevenog mesa  1 žličica maslinovo...
  • Tajna njene linije? Omiljeni smoothie Martine Boss! x 4
    Razgovori s Martinom su uvijek zabavni. Kad god se sretnemo znam da će se dogoditi jedan od scenarija: ili ćemo odraditi super trening i jedna drugoj dati neke nove ideje za vježbe ili neke njihove varijacije ili ćemo nešto dobro pojesti. S Martinom nikad nemam brige oko hrane, ona voli uživati u hrani, baš kao i ja.  Dok smo se dogovarale za sljedeći susret i ugovarale posljednje detalje oko vremena i mjesta gdje se nalazimo, u zafrkanciji sam je pitala - što piješ?  Njezin odgovor je bio o...
  • Puretina s povrćem u "tortilji" od salate x 3
    Prije nekoliko dana s Laticom sam pričala o jednom "kulinarskom bogohuljenju", a ono se zove - burger u listu salate! Znate ono kad dođete negdje jesti burger, a onda neki "čistunac" za stolom pored vas naruči burger u listu salate jer je, eto, to savršen način da se izbjegne ugljikohidrate iz peciva. To je ono kad jednostavno padnete u nesvijest. Suglasne smo bile Latica i ja da je to jednako "odlasku kod prostitutke po zagrljaj". Ako jedete burger, jedite burger koji ima pravo nositi to ime...