Proteinska salata da ste mirni sljedeća 2 obroka (na plaži ili u uredu)

Bila sam prošli tjedan 5 dana na Braču. Spojila blagdan s vikendom pa zbrisala na jug. No, odlazak iz Zagreba ne mijenja neke životne navike: odradila sam 2 treninga i jela vrlo slično kao i kad sam kod kuće. Osim što sam se počastila s par sladoleda ;) 

"Zašto vježbaš i paziš što jedeš i kad si na godišnjem?", pitala me prijateljica. Pokušat ću vrlo kratkoi pojasniti: godišnji služi da se odmorite od posla, ne od životnih navika koje prakticirate da biste bili zdraviji, raspoloženiji, sretniji... Kao što na godišnjem perem zube, kao što se tuširam, tako i jedem kao i inače, tako i vježbam kao i inače. To nisu moje nametnute obaveze već životna navika koja me veseli. 

Jedina razlika jest što je za održavanje ovoga ritma potrebna malo bolja organizacija: gym vjerojatno nemate baš na 50m od apartmana gdje ste smješteni (osim ako nemate ludu sreću), a ako ste cijeli dan na plaži, obroke je potrebno spremiti na vrijeme i prilagoditi temperaturama (nećete baš skuhati jaja i nosati ih sa sobom na 50 stupnjeva jer je velika šansa da ćete zasmrditi 3 kilometra oko sebe).

Brač je što se gyma tiče prava zabava. NOT. Jedini pristojan gym možete naći u jednom hotelu u Bolu, pa ako ste (kao ja) smješteni u Sumartinu, to znači da ćete do gyma putovati 30 km. No, tada iskoristite priliku pa ostanete na moru u Bolu što isto nije loše. 

Hrana je drugi par rukava (posudica). Ujutro sve spremite, razdijelite u posudice, ako imate one vrećice koje drže temperaturu, ili neki frižiderić - nemate brige. I ne zaboravite dovoljno tekućine. 

Evo jedne kombinacije koju sam smiješala jedan dan i imala 2 obroka. Nutritivno: puno proteina, puno dobrih masti, malo ugljića. Dakle, savršeno za izležavanje i minimalnu potrošnju kalorija. (nemojmo se zavaravati da "plivamo" - budimo iskreni - većinom se samo brčkamo). 

Sastojci: 

  • 300 g pilećih prsa
  • 10 malih mozzarella kuglica
  • 10-ak cherry rajčica
  • 1 avokado
  • 150 g miješane zelene salate (koju god želite)
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 cijeđeni limun

Meso klasično ispečete. Avokado ogulite i očistite od koštice. Pomiješate sve sastojke. Začinite, promiješate još jedanput i možete na plažu. 

I da, namažite se zaštitnom kremom i ne zaboravite ponijeti vilicu. ;)

Kakav ti je post? 
Načelno se slažem s ovime što si napisala, s jednom razlikom. Mislim da je godišnji pravo vrijeme za cheat week (two weeks). Trening niti ne shvaćam nekom tlakom, dapače, uživam u svakom treningu pa tako i godišnji iskoristim kako bih dodatno pojačao broj i intenzitet treninga ali prehranu tijekom godine shvaćam puno manje ozbiljno. Kad ću guštat u poslasticama, ako ne u 2 tjedna namijenjenih regeneraciji i skupljanju energije za 50 tjedana koji sliijede nakon godišnjeg :) Anyway, ovdje sam i napisao post o toj temi http://www.squidtosuperhuman.com/how-to-use-summer-holidays/
Ivica_SQTS
11.08.15. u 09:42
line
Bila si mi susjeda na Braču dok si bila na godišnjem :) Nadam se da se ponovno vraćaš :) Što se tiče recepta, bravo, baš po mom ukusu!
KlaraS
11.08.15. u 12:07
line
@Ivica_SQTS: pa eto, iz istog razloga sam ja na godišnjem i jela sladoled ;) @KlaraS: eh, rado bih nazad na Brač, ali ove godine teško. Trebala si se javiti ako smo se srele negdje! Prekrasan otok!
ZorroRi
11.08.15. u 14:47
line
Onda se nadam dogodine, bilo bi mi jako drago! Jer iskreno možda smo se i srele no ja te ne bih prepoznala :) Sad nakon odmora očekujemo još puno finih recepata :)
KlaraS
12.08.15. u 12:51
line
Onda ćemo sljedeći put ranije dogovoriti!
ZorroRi
12.08.15. u 14:13
line
sve vas volim , ali mislim da bi mi se lavovi obradovali jer ne mogu baš trčati!!!1!
zd23-0s
10.04.18. u 00:26
line
6 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Čokoladne kuglice koje svi obožavaju x 9
    Nedjelja je ponovo bila rezervirana za poslijepodnevno druženje s prijateljima. A druženje bez hrane je uvijek loše rješenje, pa smo tako i ovaj put razgovor vodili između zalogaja hrane.  Nakon glavnog obroka s falafelom koji nisam fotkala, uslijedio je desert. Ovo je bez sumnje najjednostavniji desert ikad: trebate samo sve sastojke pomiješati i oblikovati kuglice.  I pričekati da se malo ohlade.  Sastojci: 30 g kakaa u prahu 25 g kokosovih mrvica + 2 žlice (za valjanje) 2 žlice meda...
  • Chia desert sa šumskim voćem x 10
    Odavno se nisam poigrala chia sjemenkama, a prigoda za to je uvijek najbolja kad vam dolaze prijatelji na druženje. Jučer  smo imali nedjeljno druženje uz wok, a ja sam preuzela zaduženje za desert. Iako sam bila pomalo sumnjičava tijekom pripreme, ispalo je izvrsno, pa zato i dijelim s vama:  Sastojci (za 3 čaše): 150 ml mlijeka 9 žlica chia sjemenki 1,5 mjerica proteina, okus vanilija 150 g zamrznutog šumskog voća 2 šake lješnjaka 10-ak Grancereale digestive keksa U svaku čašu sa...
  • Caponata - miris Italije u vašem domu x 8
    Prije par tjedana sam bila na jednoj izvrsnoj večeri. Znate one večere kad za sve što probate želite recept. E to je bila jedna takva večera.  Jelena se potrudila i poslala mi recept za svoju izvrsnu Caponatu. Kopiram vam sve, u cijelosti:  Caponata Rijetko koje jelo, osim opće poznate pizze, toliko asocira na Italiju kao Caponata.Spoj maslinovog ulja, maslina, kapara i povrća čini ga zanimljivim prilogom ili nadjevom na proteinskom kruhu. Caponata dobro podnosi čuvanje u dobro zatvorenoj po...
  • Halloumi s povrćem x 4
    Halloumi ili halumi se smatra arhetipom sira. Prvi podaci o ovom siru ističu da je dobiven od mlijeka muflona, a halloumi koji danas možemo kupiti u trgovinama se radi od kravljeg ili kozjeg mlijeka. Zbog svoje teksture, ovaj sir se često peče.  120 g halloumi sira šaka svježeg bosiljka 1/4 hokkaido buče 1/2 paprike 1 mrkva Haloumi brzinski zgrilati na gril tavici. Tikvu bez kore i papriku narezanu na kockice speći u pećnici 15-ak minuta. Mrkvicu narezati na trakice pa staviti da s...