VELIKA ljetna akcija na fitness rekvizite (do -50%)

Prigorski pesto s orasima

prigorski pesto

Pri spomenu pesta, mnogi zamisle pesto koji se koristi kao umak najčešće uz tjesteninhu. No, pesto se može napraviti i tako da bude ukusan namaz pa je ovakav pesto izvrstan međuobrok. Donosimo vam recept za prigorski pesto prema uputama našeg Darka. 

Sastojci:

  • 50 g svježeg špinata
  • 65 g edamac sira
  • 45 g mljevenih oraha
  • 35 g svinjske masti
  • Sol

Špinat, polutvrdi sir i cijele ili mljevene orahe stavite u multipraktik i usitnite ih na najmanje moguće komadiće.

Kada ste zadovoljni kako se sve usitnilo dodajte žlicu (35 g) svinjske masti i pola žličice soli.

Ponovno uključite multipraktik i pustite da se sve poveže u gusti namaz. Nakon par minuta blendanja isprobajte pesto i po potrebi još posolite.

Ako želite da vam pesto bude rjeđi dodajte malo biljnog ulja na kraju i ponovno pomiješajte.

Poslužite ga na toplom tostiranom pecivu ili uz razne vrste mesa. U slast ;)!

Izvor: Darkova web kuharica 

*Fotografije su pod copyrightom autora i nije ih moguće preuzimati.

Objavljeno 11.07.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija