Čistimo zalihe - klikni i iskoristi popuste do -50%!

Piletina "pohana" u bademima i baby špinat

piletina badem

Imam jedno priznanje: nikada u životu nisam pohala neku namirnicu na onaj klasičan način: brašno, jaja, mrvice/sezam. Baš nikada. Ni moja mama to (gotovo) nikada ne radi. Kad sam kao dijete znala pitati zašto to nikada ne jedemo ("a Sanjina mama to radi skoro svaki dan!"), odgovor je uvijek bio isti: Jedi pravo meso, a ne da ga kupamo u ulju!"

I eto, danas sam sretna jer su to neki trenuci u odgoju koji su me, vjerujem u to čvrsto, doveli ovdje gdje sam danas: prava neznalica što se pohanja tiče ;)

No, internet me naučio svakojakim kulinarskim i drugim vragolijama, pa tako i "pohanju" u bademu. Evo kako napraviti super-zdravi ručak bez brašna i "kupanja"!

Sastojci: 

  • 60 g badema
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 komada pilećih prsa (oko 250 g)
  • 4 šake baby špinata
  • sol, po želji
  • limun

Na protvan stavite papir za pečenje, a pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. U jači blender ili mlinac za kavu ubacite bademe, češnjak, sol i maslinovo ulje i izblendajte do jednolične smjese s usitnjenim bademima. 

Svaki komad prsa dobro namažite sa svih strana u smjesu badema pa stavite na protvan. Pecite 15-20 minuta, odnosno dok piletina nije pečena. 

Servirajte uz baby špinat koji ste začinili limunovim sokom. 

Objavljeno 29.12.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji3komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji3komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija