Marinirana orada (savršen obrok)

orada u marinadi

Jedem ribu jako često, a zadnjih mjeseci i svaki dan. Pod ribom ne podrazumijevam tunu iz konzerve, da bude jasno.

Ribu volim kupiti svježu, na tržnici, kod svog omiljenog ribara koji će mi savjetovati što je bolje od drugoga.

No, još više od toga volim kad mi moj klijent Jura donese ribu jer tada nema sumnje da je riba svježa i divlja, a ne iz uzgoja.

E sad kad pred sobom imam ovako lijepu oradu, onda joj treba nježno i s poštovanjem i pristupiti.

Potrebno je:

  • 1 orada
  • 3-4 češnja češnjaka
  • mladi luk ili 1/2 glavice luka
  • svježi peršin
  • vlasac
  • sol, papar
  • maslinovo ulje

Ribu sam prvo ostavila par sati da stoji u mješavini svih ovih aromtičnih začina, a onda sam sve zajedno istresla u posudu, prekrila alu folijom i stavila u pećnicu za se peče na 180 stupnjeva, oko 30 minuta.

Uz ovako pripremljenu ribu dovoljna vam je zelena salata. Uživajte u svakom zalogaju i punoći okusa i nemojte više prodavati priču da ne jedete ribu jer ju je komplicirano pripremiti.

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Tapenada na patlidžanu x 10
    Večera. Jednostavna i sočna. Skoro pa sam napisala haiku od ove divote s kojom sam se počastila pred spavanje.  Dijelim, malo se potrudite oko tapenade i uživajte: Sastojci: 1 patlidžan Malo maslinovog ulja Za tapenadu: 100 g zelenih otkoštenih maslina 100 g crnih otkoštenih maslina 30 g sušenih rajčica 1 žličica kapara 1 slani inćun 1 žlica iscijeđenog limunovog soka 1 češanj češnjaka 1 žlica na sitno nasjeckanog svježeg ružmarina i majčine dušice 1 žlica maslinovog ulja ...
  • Moj uobičajeni ručak kad sam na dijeti x 9
    Od nove godine do danas sam skinula 6 kg. Malo sam stisnula s prehranom i uozbiljila se oko sadržaja svojih obroka, ali i količine i rezultati su tu. Isprobala sam više vrsta prehrane i moj organizam najbolje reagira na cikliranje ugljikohidratima, pa tako i radi. U danima kad treniram u jednom obroku imam ugljikohidrate čija se količina razlikuje po treninzima. U ostalim danima ne unosim ugljikohidrate. To mi je najbolji način za održati mišiće i izgubiti mast. U dane treninga, ugljikohidra...
  • Šarena salata s kvinojom i kukuruzom x 4
    Čim prođe Nova godina i siječanj, ja brojim dane do ljeta. Ma, ako ću biti iskrena, ja brojim dane do ljeta čim završi prethodno ljeto, no krajem prvoga mjeseca u godini i kroz veljaču polako krenem već umišljati da sve oko mene miriši na ljeto. „Ovo ljeto svaki vikend idemo na more. Osim godišnjeg, još i vikende idemo. I nosimo sup.“, dogovorile smo Latica i ja. I tako, kraj je veljače, ljeto samo što nije… A u skladu s tim, treba i hranu prilagoditi tome, pa sve češće na tanjuru budu neke ...
  • Divan ručak: Zapečeni punjeni batat x 5
    Ovo je ručak za 3 ili 4 osobe, ovisno kakve proždrljivce imate za stolom. Sastojaka je prilično, ali kad pogledate popis shvatit ćete da to sve već imate u kući. Dajte si malo vremena i pripremite super ručak. 4 batata (slatka krumpira) srednje veličine 1 žlica gheea ili maslaca 8 feta kuhane pancete ili šunke 1 paprika, narezana na kockice 1 zelena paprika, narezana na kockice 3 mlada luka, narezana na kolutove 2 češnja češnjaka 1 žličica crvene slatke paprike 1 žličica kima Sol,...