Marinirana orada (savršen obrok)

orada u marinadi

Jedem ribu jako često, a zadnjih mjeseci i svaki dan. Pod ribom ne podrazumijevam tunu iz konzerve, da bude jasno.

Ribu volim kupiti svježu, na tržnici, kod svog omiljenog ribara koji će mi savjetovati što je bolje od drugoga.

No, još više od toga volim kad mi moj klijent Jura donese ribu jer tada nema sumnje da je riba svježa i divlja, a ne iz uzgoja.

E sad kad pred sobom imam ovako lijepu oradu, onda joj treba nježno i s poštovanjem i pristupiti.

Potrebno je:

  • 1 orada
  • 3-4 češnja češnjaka
  • mladi luk ili 1/2 glavice luka
  • svježi peršin
  • vlasac
  • sol, papar
  • maslinovo ulje

Ribu sam prvo ostavila par sati da stoji u mješavini svih ovih aromtičnih začina, a onda sam sve zajedno istresla u posudu, prekrila alu folijom i stavila u pećnicu za se peče na 180 stupnjeva, oko 30 minuta.

Uz ovako pripremljenu ribu dovoljna vam je zelena salata. Uživajte u svakom zalogaju i punoći okusa i nemojte više prodavati priču da ne jedete ribu jer ju je komplicirano pripremiti.

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Mesne okruglice uz umak od posnog sira x 6
    Često u mesnici kupim mljeveno meso, ali uvijek tražim da mi neki moj odabrani komad mesa preda mnom ubace u onaj svoj apart i samelju. Tako nekako ipak imam kontrolu što jedem i da u mojim okruglicama nema i nekog mesa koje nisam željela.  S mljevenim mesom najčešće radim neke okruglice ili burgere: oni dobro podnose stajanje. napravim ih navečer ili ujutro i jedem taj dan za ručak, na poslu. Taj protek vremena od više sati zadrži ih sočnima, a čak ni podgrijavanje u mikrovalnoj im ne naštet...
  • Proteinske palačinke s malinama x 10
    Svoje doručke koji se sastoje od jaja ponekad malo transformiram. Umjesto omleta, jaja na oko ili neke treće inačic ove savršene namirnice, ponekad napravim palačinke. No, sastojci gotovo da ostanu nepromijenjeni pa zadržavam svoj trend početka dana s jajima.  Evo jedne ideje koju možete napraviti jednako brzo kao i običnu kajganu.  Sastojci (za 2 velike, tanke palačinke): 3 jaja 1 žlica chia sjemenki 1 žličica kakaa u prahu 1 žličica kokosovog brašna 1/2 žličice cimeta 1 žličica ghe...
  • Tapenada na patlidžanu x 11
    Večera. Jednostavna i sočna. Skoro pa sam napisala haiku od ove divote s kojom sam se počastila pred spavanje.  Dijelim, malo se potrudite oko tapenade i uživajte: Sastojci: 1 patlidžan Malo maslinovog ulja Za tapenadu: 100 g zelenih otkoštenih maslina 100 g crnih otkoštenih maslina 30 g sušenih rajčica 1 žličica kapara 1 slani inćun 1 žlica iscijeđenog limunovog soka 1 češanj češnjaka 1 žlica na sitno nasjeckanog svježeg ružmarina i majčine dušice 1 žlica maslinovog ulja ...
  • Moj uobičajeni ručak kad sam na dijeti x 9
    Od nove godine do danas sam skinula 6 kg. Malo sam stisnula s prehranom i uozbiljila se oko sadržaja svojih obroka, ali i količine i rezultati su tu. Isprobala sam više vrsta prehrane i moj organizam najbolje reagira na cikliranje ugljikohidratima, pa tako i radi. U danima kad treniram u jednom obroku imam ugljikohidrate čija se količina razlikuje po treninzima. U ostalim danima ne unosim ugljikohidrate. To mi je najbolji način za održati mišiće i izgubiti mast. U dane treninga, ugljikohidra...