Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Kolač od tahinija i borovnica

Ovo je jedan prošlogodišnji recept koji sam našla u svojoj arhivi, a koji ću opet ponoviti ovih dana. Naravno, možete ga raditi i s bilo kojim drugim voćem, preporučujem da probate sa svježim smokvama, čim stignu. Meni je bio super za doručak, napravila sam više, držala u hladnjaku i svaki dan si odrezala komad za doručak. 

Za one koji ne znaju što je tahini... radi se o maslacu (namazu) od sezama. Radi se o pravoj finoj energetskoj bombi - sadrži mnogo masti, pogotovo zdravih nezasićenih te 18% bjelančevina. Uglavnom, ako vam se ne da peći kolače, možete ga jesti samoga (na žlicu), odlično ide u različite umake, mesne i od povrća, mnogi ga dodaju i u preljeve za salate. 

Kolač od tahinija i borovnica

  • 3 cijela jaja
  • 3 bjelanjka
  • 2 žlice tahini namaza
  • 60 g kokosovog brašna
  • 3 žlice meda
  • 1 čajna žličica praška za pecivo
  • 100 g borovnica

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. U posudi izmiješajte jaja, kokosovo brašno, prašak za pecivo i med i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. U drugoj posudi umutite bjelanjke dok ne dobijete čvrstu pjenu. Nježno umiješajte pjenu od bjelanjaka u mješavinu s kokosovim brašnom. 

U protvan stavite papir za pečenje. Istresite smjesu. Borovnice poslažite po vrhu, a onda odozgora nježno premažite tahini namaz. Ako je pregust, malo ga zagrijte pa će biti rjeđi.

Pecite 20-ak minuta pa temperaturu smanjite na 160 stupnjeva pa pecite još 10 minuta. Gotovo je kad počne poprimati nježnosmeđu boju, i kad je čačkalica suha kad njome probodete biskvit. Možete jesti i toplo ;)

Objavljeno 07.07.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija