Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Kako se kupuje avokado?

Dugo vremena je odgovor na ovo pitanje za mene bio najveći misterij. Dugo vremena sam kupovala avokado kao neka kokoš kad zoba zrna kukuruza po dvorištu. Uzela bih neki random, a onda bih se nadala da sam pogodila dobar. Često se to nije dogodilo. Prečesto, s obzirom da avokado nije prejeftin. 

Onda sam pronašla odgovor na to važno pitanje i nakon toga moj život ima jedan viši smisao ;)

Otkad znam kupiti avokado, on je jedna od namirnica koja se redovito nalazi na mom tanjuru, u svim mogućim oblicima: kao dio smoothieja, salata, kolača, svega.

Znate li primjerice da je avokado voće s najvećim udjelom proteina? Također, bogat je izvor vitamina E i kalija, a sadrži i vitamine B6, C i lutein. Ono što je njegova najveća vrijednost su nezasićene masne kiseline koje nas čuvaju od svakakvih boleština. 

Dakle, kako kupiti avokado? 

Pogledajte na fotki gore: kad uzmete avokado, maknite mu ostatak peteljke - ako je utor u kojem je peteljka tamno smeđe boje, vaš avokado je prezreo. Ako je nježno žute boje, ovaj avokado nosite kući. 

Također, po boji kore avokada možete prepoznati u kojoj je fazi zrelosti: Svjetlozelena kora označava nezreo avokado, koji će biti spreman za konzumaciju na 5 dana. Srednjezeleni avokado je zreo za 3 dana, a nijansu zeleniji će biti spreman za jesti za 24 sata. Tamnozeleni avokado koji je pod prstima malo mekan je spreman za konzumaciju u kriškama (naprimjer, u salatama) dok je tamniji avokado jako mekan pod prstima i spreman za konzumaciju u obliku kaše. 

Nakon ovoga i vaš život će dobiti jedan kvalitetniji avokadovski život! ;) 

Objavljeno 08.09.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija