Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Kako odabrati dobar blender?

blender

Da trebate odabrati jedan mali kuhinjski uređaj bez kojeg biste jako teško živjeli, koji bi to bio? Mikrovalna pećnica, štapni mikser, sjeckalica, blender? U mom slučaju bi najteže bilo odvojiti se od blendera jer je to uređaj koji koristim gotovo svakog dana, u ponekad i više puta u danu.

Bez obzira služi li mi za izradu smoothieja, proteinskog shakea, domaćeg maslaca od orašastih plodova ili jednostavno želim u njemu umutiti jaja za omlet (jer tako ispadu posebno pjenasta), ovaj uređaj je gotovo stalno "u akciji".

No, kupovanje blendera je tek naizgled jednostavan zadatak, ako mu pristupite samo malo ozbiljnije. Naime, u moru dostupnih blendera na tržištu razlike su velike: u cijeni, snazi, materijalima, dodacima... Uglavnom, kad sam odlučila kupiti blender, kupnji je prethodio pravi mali istraživački projekt. Da sam osoba od excel tablica, zacijelo bih napravila jednu takvu s usporedbom prema gore navedenim kriterijima. Uz jedan dodatni kriterij, a koji je svakako nemoguće izbjeći: estetiku.

Jedna od najvećih prednosti korištenja blendera u stanu jest što s ovim relativno jeftinim uređajem možete unijeti jako puno raznovrsnosti u svoj jelovnik. Primjerice, možete napraviti domaći pesto, smiješati sastojke za palačinke, zdravu pizzu, napraviti osvježavajući ljetni koktel ili smoothie, namaze od avokada, svježeg sira, tune... I što je najvažnije: sve je gotovo jako brzo i imate minimalno pospremanja i pranja nakon korištenja.

Brzinski savjeti za kupovanje blendera

Odabir blendera prilagodite svojim potrebama, odnosno primarnim razlogom zašto ćete ovaj uređaj koristiti u domaćinstvu. Primjerice, ako ćete blender koristiti primarno da povećate unos povrća u prehrani, onda birajte onaj s više sjeckalica i dodataka kojima ćete povrće možete različito usitniti.

Ako je ideja blender koristiti za izradu smoothieja, bez obzira radi li se onima od voća i povrća ili proteinskih shakeovima, uzimajte onaj koji od sastojaka može napraviti kašicu ili snažno izrezati da napravi sok. Za ovu svrhu je dobro kupovati blendere koji imaju, ispod posude u kojoj se sok blenda, čvrstu bazu kako bi tekućina bila u stabilnoj posudi.

Otvor na poklopcu

Također, ako vam je ideja izrada smoothieja, birajte blender koji u poklopcu posude ima i manji otvor kroz koji ćete, tijekom rada blendera, moći dolijevati tekućinu te tako regulirati gustoći vašeg smoothieja, a bez opasnosti da poprskate cijelu kuhinju. Osim toga, ako u blender istresete nešto jako toplo, otvor će poslužiti da kroz njega izlazi para dok se sastojci blendaju.

Materijal posude

U ponudi ćete pronaći blendere sa staklenom ili plastičnom posudom. Plastični proizvodi su puno lakši, ali tijekom korištenja na posudi ostaju tragovi i ogrebotine. Također, prednost stakla jest i što se radi o prirodnom materijalu. No, možda i najvažnije: plastika će s vremenom promijeniti boju i "uhvatiti" miris, što sa staklom nije moguće. 

Veličina posude

Odluka o veličini posude mora biti donesena prema vaši potrebama, ali i po veličini vaše obitelji. Ako vas je četvero, računajte da ćete trebati 1 litru smoothieja, pa po tome i kupnju blendera prilagodile tome.

Snaga blendera

Jedan od važnijih kriterija kod odabira blendera jest njegova snaga. U trgovinama ćete pronaći blendere u rasponu snage od 200W do 1000W i više. S rasponom snage, raste i mogućnost da u blenderu na vrlo sitno izblendate i tvrđe namirnice. Primjerice, ako ćete u blenderu raditi domaći maslac od kikirikija svakako imajte na umu da je za to potreban blender od 600W i više.

I na kraju - estetika!

I na kraju, kad ste suzili izbor na nekoliko blendera koji vam odgovaraju prema zadanim kriterijima snage, materijala i veličine posude, poklopca i dodatnih noževa - odaberite prema tome koji vam je od njih - najljepši!

Jeste li provjerili široku ponudu Philips blendera u Fitness.com.hr webshopu? Pogledajte cijelu ponudu OVDJE

Uživajte u vašem smoothieju!

smoothie

Objavljeno 12.07.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija