Kako najbrže i najjednostavnije odvojiti žumanjak od bjelanjka?

Svako jutro ista priča: jaja! 

Onim danima kad radim trening, za doručak jedem 3 cijela jaja i 2 bjelanjka. U dane odmora omjer je obrnut: 2 cijela jaja i 3 bjelanjka. I svako jutro razbijam ta jaja i prelijevam iz jedne polovice u drugu kako bi na kraju u jednoj ostao sam žumanjak, a bjelanjak se istresao u posudicu pod mojim rukama. I često taj žumanjak pobjegne. Ponekad pukne pa dio žumanjka procuri u bjelanjke....

I tako svaki dan, iznova i iznova - žumanjci i ja vodimo borbu u kojem se oni ne žele razdvojiti od svije bijele polovice, a ja to na najnježniji način ipak pokušavam odraditi. 

Osim toga, sve to traje, posebno ako imate još nekoga na doručku pa više ne lupate 5 već 10-15 jaja... 

No, u bespućima interneta moguće je pronaći rješenje za sve, pa tako i za ovaj jutarnji "problem svih problema" ;)

Odvajanje žumanjka plastičnom bočicom. 

Razbijete jaja u posudu. Lagano stisnete bocu da dio zraka izbacite iz boce, pa grlom boce dođete do površine žumanjka i lagano pustite bocu. Umjesto istisnutog zraka, boca že u sebe povući vaš žumanjak i tako ga, savršeno odvojiti od bjelanjka. Postupak traje 2 sekunde po jajetu. Dakle, u tren oka ste riješili stvar. 

Evo pogledajte na videu kako se to točno radi: 

Kakav ti je post? 
Ja sam čula za odvajanje sa lijevkom, samo razbiješ jaje unutra i bjelanjak odleti dolje, ali nisam probala :)
never-give-up
01.09.15. u 13:50
line
treba i to probati.
ZorroRi
01.09.15. u 13:57
line
Zakon ideja! :)
Mr G.
01.09.15. u 14:14
line
ipak ja volim onaj klasicniji nacin.
Novamladamamauformi
03.09.15. u 07:03
line
4 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Tapenada na patlidžanu x 10
    Večera. Jednostavna i sočna. Skoro pa sam napisala haiku od ove divote s kojom sam se počastila pred spavanje.  Dijelim, malo se potrudite oko tapenade i uživajte: Sastojci: 1 patlidžan Malo maslinovog ulja Za tapenadu: 100 g zelenih otkoštenih maslina 100 g crnih otkoštenih maslina 30 g sušenih rajčica 1 žličica kapara 1 slani inćun 1 žlica iscijeđenog limunovog soka 1 češanj češnjaka 1 žlica na sitno nasjeckanog svježeg ružmarina i majčine dušice 1 žlica maslinovog ulja ...
  • Moj uobičajeni ručak kad sam na dijeti x 9
    Od nove godine do danas sam skinula 6 kg. Malo sam stisnula s prehranom i uozbiljila se oko sadržaja svojih obroka, ali i količine i rezultati su tu. Isprobala sam više vrsta prehrane i moj organizam najbolje reagira na cikliranje ugljikohidratima, pa tako i radi. U danima kad treniram u jednom obroku imam ugljikohidrate čija se količina razlikuje po treninzima. U ostalim danima ne unosim ugljikohidrate. To mi je najbolji način za održati mišiće i izgubiti mast. U dane treninga, ugljikohidra...
  • Šarena salata s kvinojom i kukuruzom x 4
    Čim prođe Nova godina i siječanj, ja brojim dane do ljeta. Ma, ako ću biti iskrena, ja brojim dane do ljeta čim završi prethodno ljeto, no krajem prvoga mjeseca u godini i kroz veljaču polako krenem već umišljati da sve oko mene miriši na ljeto. „Ovo ljeto svaki vikend idemo na more. Osim godišnjeg, još i vikende idemo. I nosimo sup.“, dogovorile smo Latica i ja. I tako, kraj je veljače, ljeto samo što nije… A u skladu s tim, treba i hranu prilagoditi tome, pa sve češće na tanjuru budu neke ...
  • Divan ručak: Zapečeni punjeni batat x 5
    Ovo je ručak za 3 ili 4 osobe, ovisno kakve proždrljivce imate za stolom. Sastojaka je prilično, ali kad pogledate popis shvatit ćete da to sve već imate u kući. Dajte si malo vremena i pripremite super ručak. 4 batata (slatka krumpira) srednje veličine 1 žlica gheea ili maslaca 8 feta kuhane pancete ili šunke 1 paprika, narezana na kockice 1 zelena paprika, narezana na kockice 3 mlada luka, narezana na kolutove 2 češnja češnjaka 1 žličica crvene slatke paprike 1 žličica kima Sol,...