Kako najbrže i najjednostavnije odvojiti žumanjak od bjelanjka?

Svako jutro ista priča: jaja! 

Onim danima kad radim trening, za doručak jedem 3 cijela jaja i 2 bjelanjka. U dane odmora omjer je obrnut: 2 cijela jaja i 3 bjelanjka. I svako jutro razbijam ta jaja i prelijevam iz jedne polovice u drugu kako bi na kraju u jednoj ostao sam žumanjak, a bjelanjak se istresao u posudicu pod mojim rukama. I često taj žumanjak pobjegne. Ponekad pukne pa dio žumanjka procuri u bjelanjke....

I tako svaki dan, iznova i iznova - žumanjci i ja vodimo borbu u kojem se oni ne žele razdvojiti od svije bijele polovice, a ja to na najnježniji način ipak pokušavam odraditi. 

Osim toga, sve to traje, posebno ako imate još nekoga na doručku pa više ne lupate 5 već 10-15 jaja... 

No, u bespućima interneta moguće je pronaći rješenje za sve, pa tako i za ovaj jutarnji "problem svih problema" ;)

Odvajanje žumanjka plastičnom bočicom. 

Razbijete jaja u posudu. Lagano stisnete bocu da dio zraka izbacite iz boce, pa grlom boce dođete do površine žumanjka i lagano pustite bocu. Umjesto istisnutog zraka, boca že u sebe povući vaš žumanjak i tako ga, savršeno odvojiti od bjelanjka. Postupak traje 2 sekunde po jajetu. Dakle, u tren oka ste riješili stvar. 

Evo pogledajte na videu kako se to točno radi: 

Kakav ti je post? 
Ja sam čula za odvajanje sa lijevkom, samo razbiješ jaje unutra i bjelanjak odleti dolje, ali nisam probala :)
never-give-up
01.09.15. u 13:50
line
treba i to probati.
ZorroRi
01.09.15. u 13:57
line
Zakon ideja! :)
Mr G.
01.09.15. u 14:14
line
ipak ja volim onaj klasicniji nacin.
Novamladamamauformi
03.09.15. u 07:03
line
4 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Mesne okruglice uz umak od posnog sira x 6
    Često u mesnici kupim mljeveno meso, ali uvijek tražim da mi neki moj odabrani komad mesa preda mnom ubace u onaj svoj apart i samelju. Tako nekako ipak imam kontrolu što jedem i da u mojim okruglicama nema i nekog mesa koje nisam željela.  S mljevenim mesom najčešće radim neke okruglice ili burgere: oni dobro podnose stajanje. napravim ih navečer ili ujutro i jedem taj dan za ručak, na poslu. Taj protek vremena od više sati zadrži ih sočnima, a čak ni podgrijavanje u mikrovalnoj im ne naštet...
  • Proteinske palačinke s malinama x 10
    Svoje doručke koji se sastoje od jaja ponekad malo transformiram. Umjesto omleta, jaja na oko ili neke treće inačic ove savršene namirnice, ponekad napravim palačinke. No, sastojci gotovo da ostanu nepromijenjeni pa zadržavam svoj trend početka dana s jajima.  Evo jedne ideje koju možete napraviti jednako brzo kao i običnu kajganu.  Sastojci (za 2 velike, tanke palačinke): 3 jaja 1 žlica chia sjemenki 1 žličica kakaa u prahu 1 žličica kokosovog brašna 1/2 žličice cimeta 1 žličica ghe...
  • Tapenada na patlidžanu x 11
    Večera. Jednostavna i sočna. Skoro pa sam napisala haiku od ove divote s kojom sam se počastila pred spavanje.  Dijelim, malo se potrudite oko tapenade i uživajte: Sastojci: 1 patlidžan Malo maslinovog ulja Za tapenadu: 100 g zelenih otkoštenih maslina 100 g crnih otkoštenih maslina 30 g sušenih rajčica 1 žličica kapara 1 slani inćun 1 žlica iscijeđenog limunovog soka 1 češanj češnjaka 1 žlica na sitno nasjeckanog svježeg ružmarina i majčine dušice 1 žlica maslinovog ulja ...
  • Moj uobičajeni ručak kad sam na dijeti x 9
    Od nove godine do danas sam skinula 6 kg. Malo sam stisnula s prehranom i uozbiljila se oko sadržaja svojih obroka, ali i količine i rezultati su tu. Isprobala sam više vrsta prehrane i moj organizam najbolje reagira na cikliranje ugljikohidratima, pa tako i radi. U danima kad treniram u jednom obroku imam ugljikohidrate čija se količina razlikuje po treninzima. U ostalim danima ne unosim ugljikohidrate. To mi je najbolji način za održati mišiće i izgubiti mast. U dane treninga, ugljikohidra...