Heljdina kaša s bobičastim voćem

heljdina kaša

Zobene pahuljice možete uvijek zamijeniti nekim drugima pahuljicama, a ja to najčešće činim s heljdinima. Istina, one imaju karakterističan okus i kod pripreme primjerice kolača s njima, treba voditi brigu da zahtijevaju puno više tekućine, jer će inače kolači biti presuhi. 

Kod pripreme heljdine kaše nema puno razlike s onom od zobenih pahuljica. 

  • 50 g heljdinih pahuljica
  • 200 ml zobenog ili nekog drugog mlijeka
  • 1/3 žličice ekstrakta vanilije
  • 60 g svježeg zamrznutog bobičastog voća
  • 1/3 banane

U blender sam istresla mlijeko i bobičasto voće i izblendala do kremaste smjese. Potom sam tu smjesu ulila u lončić i zagrijala na ploči pa uz stalno miješanje dodala heljdine pahuljice i ekstrakt vanilije i miješala dok nisam dobila kašu željene strukture. 

Smjesu sam potom istresla u zdjelicu pa po vrhu stavila na kolutiće narezane banane i malo voća. 

 

Objavljeno 20.07.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija