Halloumi s povrćem

vecera

Halloumi ili halumi se smatra arhetipom sira. Prvi podaci o ovom siru ističu da je dobiven od mlijeka muflona, a halloumi koji danas možemo kupiti u trgovinama se radi od kravljeg ili kozjeg mlijeka. Zbog svoje teksture, ovaj sir se često peče. 

  • 120 g halloumi sira
  • šaka svježeg bosiljka
  • 1/4 hokkaido buče
  • 1/2 paprike
  • 1 mrkva

Haloumi brzinski zgrilati na gril tavici.

Tikvu bez kore i papriku narezanu na kockice speći u pećnici 15-ak minuta.

Mrkvicu narezati na trakice pa staviti da se kuha.

Kad je sve kuhano i pečeno staviti na tanjur i dodati listiće svježeg bosiljka. Na kraju, preliti žlicom maslinovog ulja.

Dobar tek. 

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Dojam sadržaja
4
0
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija