Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Grčki tzatziki umak ili salata

krastavci salata

Grčki tzatziki umak mnogima je poznat kao umak koji se koristi u pripremi kebaba ili sličnih istočnjačkih obroka. No, osim u takvoj vrsti obroka, dobar je kao prilog uz komad mesa ili kao osvježavajuća salata. Jednostavno ga je pripremiti, a posebno je zanimljiv u tople ljetne dane kada dobro paše sve hladno i osvježavajuće. 

Ako ćete umjesto umaka, tzatziki pripremati kao salatu, količinu jogurta umanjite na 200 ml. Sve ostale sastojke ostavite u navedenim količinama. 

  • 1 krastavac, oguljen i nariban
  • 1/2 žličice soli
  • 200 ili 450 ml grčkog tipa jogurta
  • 4 češnja češnjaka
  • 1/2 ocijeđenog limuna
  • 2 žlice svježeg vlasca
  • malo svježe metvice, na sitno narezane
  • sol, papar

Krastavac ogulite i naribajte pa stavite u posudicu i posolite pa ostavite da stoji 10-ak minuta, da se krastavci omekšaju i puste vodu. Krastavce stavite na tanku krpu ili gazu pa ga dobro ocijedite, da ispustite što više tekućine.

Krastavce potom istresite u posudu pa prelijte jogurtom i dodajte usitnjen češnjak i limunov sok. Potom umiješajte vlasac i metvicu pa posolite i popaprite, po želji. Da se arome sljube, pokrijte ovaj umak i stavite u hladnjak na 3-4 sata, da se ohladi. 

Objavljeno 30.06.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija