Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Goblet čučanj - naučite osnovnu vježbu za super noge i guzu!

Je li vam puna kapa onih koji stalno ponavljaju priču kako je čučanj "kralj vježbi" i kako bez čučnja nema dobre ni guze ni nogu? Je li vam muka od pomisli da stanete pod šipku i krenete u čučanj, te pritom strahujete da ćete pasti, naprijed, nazad, u stranu? Oooo da, svi smo to doživjeli. Neki su odustali od čučnja nakon par pokušaja, neki su ustrajali pa sad "peglaju" taj čučanj kao ludi. Ako ipak niste "na ti" s čučnjem, a niste odustali od ideje da ga naučite postoji jedna varijanta čučnja koja je odlična upravo za učenje ove kompleksne vježbe. Zove se - goblet čučanj!

Kako mu samo ime kaže, ovaj čučanj se izvodi tako da na prsima, poput pehara (eng. goblet) držite uteg (ili girju) te se bez odmicanja težine s prsa, spuštate u čučanj. 

Dakle, uteg držite okomito među dlanovima, oslonjen o prsa. Stopala su raširena malo šire od širine ramena, a prsti lagano usmjereni prema van. Iz početne pozicije se spuštate u duboki čučanj, a pritom pazite da su leđa tijekom cijelog pokreta ravna. Spuštate se do one pozicije u kojoj vas se zdjelica počinje podvlačiti, pa je najbolje da nekoga zamolite da vas pogleda i kaže u kojoj poziciji da stanete, dok sami ne "uhvatite" osjećaj za dubinu čučnja. Stopala niti u jednom trenu ne odvajate od poda. U donjoj poziciji, laktovi završavaju između koljena te ih guraju prema van. Iz donje pozicije, stopalima se odgurujete prema gore u početnu poziciju. To je jedno ponavljanje. 

S koliko kilograma početi? Počnite s malim težinama, a potom povećavajte težinu tako da zadani broj serija i ponavljanja možete odraditi, ali da za to morate uložiti neki napor. Znate kako kažu, rezultati se postižu tek kad izađete iz vlastite komforne zone, a to je ondje gdje je teško. ;) (da je lako svi bismo imali savršene guze, zar ne?)

Objavljeno 08.05.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija