Frangollo - kanarski specijalitet koji morate probati!

proso kaša

Volim isprobavati specijalitete različitih kuhinja, bilo to po različitim nacionalnim restoranima, bilo isprobavajući različite recepte koje pronađem na netu. 

Nedavno sam, guglajući recepte koji sadrže proso pronašla super recept koji je - kanarski specijalitet i odmah sam ga odlučila isprobati. Iako je to njihov desert, po sastavu može biti i izvrstan doručak. 

Probajte i uživajte!

(U originalan recept ide bijeli šećer i maslac, a ja sam to malo prilagodila mijenjajući šećer sa stevijom, a maslac s kokosovim uljem.)

Sastojci: 

  • 150 ml bademovog mlijeka
  • 30 g prosa
  • stevija
  • 1 žličica kokosovog ulja
  • 15 g grožđica ili nekog drugog sušenog voća
  • cimet
  • malo naribane korice limuna
  • 1 žumanjak

U posudici sam zagrijala mlijeko umutila kokosovo ulje, steviju, cimet i naribanu koricu limuna. Potom sam stavila proso da se kuha. Kad se smjesa ukuhala, a proso je skoro gotov, istresla sam žumanjak pa miješala dok se sve ne umiješa. Na kraju sam dodala i grožđice i sve dobro promiješala.

Umjesto grožđica možete dodati neko drugo sušeno voće, a možete dodati i na sitno nasjeckanih badema, kako ide u priginalan recept. 

Jedite toplo. 

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Jednostavne tortilje s mljevenim mesom (za lijene i gladne) x 0
    Zaključili smo odavno: tortilje svi volimo. I koliko god ideja smislili, uvijek će svaka nova biti dobrodošla. Ovo je još jedna, jednostavna, ukusna, sočna...  3 tortilje 200 g mljevenog mesa 1 paprika 1 tikvica 1 glavica luka malo maslinovog ulja začini: papar, sol, začinksa paprika, peršin Na tavi zagrijete maslinovo ulje pa ubacite na trakice narezano povrće i poklopite pa pustite da se krčka. Pazite da vatra nije prejaka i da povrće ne zagori. kad je pri kraju, ubacite mljeveno...
  • Proteinski dip s povrćem x 2
    Često me prijatelji ili klijenti pitaju što jesti za međuobrok. Najčešće tad posegnu za nečim što znaju da nije najbolje rješenje, iako bi već i šaka badema bili prihvatljivo rješenje.  Ovo je jedna ideja koju ja često radim za međuobrok kad imam različitog povrća i kad imam vremena za reckanje... dakle, najčešće je to vikendom.  U ovom slučaju od povrća je bila:  1 rajčica 1 krastavac 1 paprika 1/3 avokada 1/4 limuna Limunom pospite avokado, da ne pocrni. Sve ostalo povrće narežit...
  • Škampić-ražnjići na žaru x 2
    Par puta godišnje zaželim se jesti škampe. Točnije, zaželim ih se češće, ali na tanjuru završe 2-3 puta u godini. Ovaj put sam ih pripremila najjednostavnije moguće - kao ražnjiće na gril tavi.  200 g očišćenih škampa 2 žlice maslinovog ulja 2 češnja češnjaka Nabola sam ih na štapiće i stavila na zagrijanu gril tavu. Može i na roštilj, ali ga se meni nije dalo paliti samo zbog toga.  kad su se škampi ispekli, izvadila sam ih na tanjur i premazala s mješavinom maslinovog ulja i na sitn...
  • Spiralna tikvica s bolonjezom x 3
    Spiralizator je u mom domu prije par godina bio pravi hit. Sve što sam uhvatila u ruku od hrane, ugurala sam u taj strojček i narezala u obliku spirale. Hrana tada izgleda zanimljivije, a prema onoj analogiji da je vino finije ako ga pijete iz lijepe čaše, tako je i hrana ukusnija ako ljepše izgleda. Ipak, u spiralizatoru najčešće i dan-danas završi tikvica. Ona dobro glumi tjesteninu u tom obliku, pa joj je sudbina zapečaćena: 1 tikvica 200 g mljevenog mesa 1 žličica maslinovog ulja 1 ...