Frangollo - kanarski specijalitet koji morate probati!

proso kaša

Volim isprobavati specijalitete različitih kuhinja, bilo to po različitim nacionalnim restoranima, bilo isprobavajući različite recepte koje pronađem na netu. 

Nedavno sam, guglajući recepte koji sadrže proso pronašla super recept koji je - kanarski specijalitet i odmah sam ga odlučila isprobati. Iako je to njihov desert, po sastavu može biti i izvrstan doručak. 

Probajte i uživajte!

(U originalan recept ide bijeli šećer i maslac, a ja sam to malo prilagodila mijenjajući šećer sa stevijom, a maslac s kokosovim uljem.)

Sastojci: 

  • 150 ml bademovog mlijeka
  • 30 g prosa
  • stevija
  • 1 žličica kokosovog ulja
  • 15 g grožđica ili nekog drugog sušenog voća
  • cimet
  • malo naribane korice limuna
  • 1 žumanjak

U posudici sam zagrijala mlijeko umutila kokosovo ulje, steviju, cimet i naribanu koricu limuna. Potom sam stavila proso da se kuha. Kad se smjesa ukuhala, a proso je skoro gotov, istresla sam žumanjak pa miješala dok se sve ne umiješa. Na kraju sam dodala i grožđice i sve dobro promiješala.

Umjesto grožđica možete dodati neko drugo sušeno voće, a možete dodati i na sitno nasjeckanih badema, kako ide u priginalan recept. 

Jedite toplo. 

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Mamina goveđa juha x 3
    Prva asocijacija na goveđu juhu je - mamin nedjeljni ručak. I dan-danas, kad dolazim u Rijeku kod roditelja, veselim se maminoj juhi. Volim sve što ta juha ima u sebi: kuhanu govedinu, puno raznovrsnog povrća i finu, začinima bogatu juhu. Ovako idu sastojci: goveđe meso, što više to bolje 1 grincek - smotuljak korijena celera, peršina, mrkve, korabice, lista celera i peršina 1 glavica luka začini: sol, papar u zrnu, kurkuma Meso sam narezala na manje dijelove pa stavila u ekspress lo...
  • Sendvič s omletom, pršutom i šampinjonima x 10
    Ovo je doručak koji volim pojesti prije nekog puta ili dužeg vremena u kojem neću stići jesti. Zasitno je, a opet okusom i nutritivno bogato. I ne preskačem svoju gotovo svakodnevnu dozu od 3 jaja ;)  Sastojci:  2 fete nekog boljeg kruha 3 jaja 2 fete pršuta 10-ak ukiseljenih šampinjona 1 žlica kokosovog ulja Na tavi sam zagrijala ulje pa istresla prethodno umućena jaja i ispekla klasičan omlet. Dok su se jaja pekla, kruh sam istostirala, pa na svaku fetu stavila polovicu omleta, pr...
  • Tjestenina s gljivama i piletinom x 6
    Jako mi se jede tjestenina, sočna, ukusna, bogata okusima i s kvalitetnim proteinima. Rijetko se to dogodi, ali kad je to slučaj, uživam u nekoj dobroj tjestenini.  150 g piletine 100 g tjestenine 3-4 šampinjona 1/2 svježe paprike 1/2 glavice luka začini: kurkuma, papar, crvena paprika, sol 1 žlica maslinovog ulja Tjesteninu sam stavila kuhati, prema uputama na pakiranju. Dok se tjestenina kuha, na tavi sam zagrijala maslinovo ulje, pa na umjerenoj vatri stavila na sitno nasjeckan ...
  • Šarena piletina s bundevom x 3
    Zanimljivo je kako hrana, što je šarenija, već i na prvi pogled izgleda ukusnije. A uvijek se taj osjećaj i obistini kada probate obrok u kojem ste pomiješali što više namirnica i stavili neke omiljene začine. Osim toga, kada imate više namirnica možete imati svega po malo, što je najčešće slučaj kada radite obrok od ostataka koje ste našli u hladnjaku.  Evo jednog primjera takvog obroka:  150 g pilećih prsa 2-3 cherry rajčice 1 kriška hokkaido bundeve 3-4 cvjeta brokule šaka svježeg ...