Frangollo - kanarski specijalitet koji morate probati!

proso kaša

Volim isprobavati specijalitete različitih kuhinja, bilo to po različitim nacionalnim restoranima, bilo isprobavajući različite recepte koje pronađem na netu. 

Nedavno sam, guglajući recepte koji sadrže proso pronašla super recept koji je - kanarski specijalitet i odmah sam ga odlučila isprobati. Iako je to njihov desert, po sastavu može biti i izvrstan doručak. 

Probajte i uživajte!

(U originalan recept ide bijeli šećer i maslac, a ja sam to malo prilagodila mijenjajući šećer sa stevijom, a maslac s kokosovim uljem.)

Sastojci: 

  • 150 ml bademovog mlijeka
  • 30 g prosa
  • stevija
  • 1 žličica kokosovog ulja
  • 15 g grožđica ili nekog drugog sušenog voća
  • cimet
  • malo naribane korice limuna
  • 1 žumanjak

U posudici sam zagrijala mlijeko umutila kokosovo ulje, steviju, cimet i naribanu koricu limuna. Potom sam stavila proso da se kuha. Kad se smjesa ukuhala, a proso je skoro gotov, istresla sam žumanjak pa miješala dok se sve ne umiješa. Na kraju sam dodala i grožđice i sve dobro promiješala.

Umjesto grožđica možete dodati neko drugo sušeno voće, a možete dodati i na sitno nasjeckanih badema, kako ide u priginalan recept. 

Jedite toplo. 

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Popečci od slanutka sa špinatom x 3
    Nekima je slanutak najdraža namirnica i uvijek im dobro dođe neka nova ideja za pripremu obroka koji sadrže ovu proteinsku i nutritivno visokovrijednu namirnicu. Evo recepta za pripremu popečaka od slanutka: 1 limenka slanutka, procijeđena 1 mladi luk 2 češnja češnjaka 2 mrkve 1/2 tikvice 1 jaje 2 žlice tahini paste začini: sol, papar, crvena paprika, kurkuma malo zobenog brašna ili krušnih mrvica Sve sastojke osim jaja i zobenog brašna (krušnih mrvica) stavite u posudicu i izmik...
  • Burger od puretine i povrća x 4
    Ovo možete jesti za večeru. Fino je, jednostavno i brzo gotovo. Jedino što vam savjetujem da ovaj burger pojedete uz neko povrće ili zelenu salatu, a ne u dvije polovice nezdravog peciva.  250 g mljevene puretine 1 manja glavica luka 1/2 jajeta 1 svježi luk 1/4 svježe paprike začini: sol, papar, chilly Luk i papriku narežete na što sitnije pa stavite u posudu. Dodate sve ostale sastojke i dobro izmiješate dok ne dobijete jednoličnu kompaktnu smjesu. Među dlanovima oblikujte burgere ...
  • Talijanski specijalitet: Rižoto s crvenim radičem x 3
    Talijanska kuhinja mnogima je jako draga, a pritom ne mislim ni primarno ni isključivo na pizzu. Prije svega, na pameti su mi različite vrste tjestenina i rižota. Upravo su različita rižota meni prvi na listi recepata talijanske kuhinje koje često isprobavam. I koji mi se gotovo redovno jako svide. Recept koji slijedi je tradicionalan obrok u talijanskoj regiji Veneto čiji je glavni grad prekrasna i bajkovita Venecija. Stoga, ako budete nekad u tom kraju, svakako probajte rižoto s crvenim rad...
  • Jaja s jabukama x 2
    Ne, nisam krivo napisala u naslovu, iako su to možda mnogi pomislili. Probajte ovu kombinaciju i iznenadit ćete se koliko je zanimljivo i fino.  3 jaja 100 g dimljene pureće ili pileće šunke 1 jabuka 1/2 žličice peršina Jaja skuhate, ogulite i ohladite. Kad su jaja hladna, narežite ih na polovice ili četvrtine, šanku i jabuku narežite na kockice. Začinite peršinom. Promiješajte i uživajte. Jaja će ovom obroku dati super sočnost i svježinu.