Frangollo - kanarski specijalitet koji morate probati!

proso kaša

Volim isprobavati specijalitete različitih kuhinja, bilo to po različitim nacionalnim restoranima, bilo isprobavajući različite recepte koje pronađem na netu. 

Nedavno sam, guglajući recepte koji sadrže proso pronašla super recept koji je - kanarski specijalitet i odmah sam ga odlučila isprobati. Iako je to njihov desert, po sastavu može biti i izvrstan doručak. 

Probajte i uživajte!

(U originalan recept ide bijeli šećer i maslac, a ja sam to malo prilagodila mijenjajući šećer sa stevijom, a maslac s kokosovim uljem.)

Sastojci: 

  • 150 ml bademovog mlijeka
  • 30 g prosa
  • stevija
  • 1 žličica kokosovog ulja
  • 15 g grožđica ili nekog drugog sušenog voća
  • cimet
  • malo naribane korice limuna
  • 1 žumanjak

U posudici sam zagrijala mlijeko umutila kokosovo ulje, steviju, cimet i naribanu koricu limuna. Potom sam stavila proso da se kuha. Kad se smjesa ukuhala, a proso je skoro gotov, istresla sam žumanjak pa miješala dok se sve ne umiješa. Na kraju sam dodala i grožđice i sve dobro promiješala.

Umjesto grožđica možete dodati neko drugo sušeno voće, a možete dodati i na sitno nasjeckanih badema, kako ide u priginalan recept. 

Jedite toplo. 

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Caponata - miris Italije u vašem domu x 7
    Prije par tjedana sam bila na jednoj izvrsnoj večeri. Znate one večere kad za sve što probate želite recept. E to je bila jedna takva večera.  Jelena se potrudila i poslala mi recept za svoju izvrsnu Caponatu. Kopiram vam sve, u cijelosti:  Caponata Rijetko koje jelo, osim opće poznate pizze, toliko asocira na Italiju kao Caponata.Spoj maslinovog ulja, maslina, kapara i povrća čini ga zanimljivim prilogom ili nadjevom na proteinskom kruhu. Caponata dobro podnosi čuvanje u dobro zatvorenoj po...
  • Halloumi s povrćem x 3
    Halloumi ili halumi se smatra arhetipom sira. Prvi podaci o ovom siru ističu da je dobiven od mlijeka muflona, a halloumi koji danas možemo kupiti u trgovinama se radi od kravljeg ili kozjeg mlijeka. Zbog svoje teksture, ovaj sir se često peče.  120 g halloumi sira šaka svježeg bosiljka 1/4 hokkaido buče 1/2 paprike 1 mrkva Haloumi brzinski zgrilati na gril tavici. Tikvu bez kore i papriku narezanu na kockice speći u pećnici 15-ak minuta. Mrkvicu narezati na trakice pa staviti da s...
  • Čokoladni "gingerbread" s bananom x 8
    Znate one slastice koje, kad ih vidite, želite nikada ne osjetiti sitost i jesti i jesti bez ikakvog razmišljanja o posljedicama. E pa ovo je tako nešto:  Sastojci: 2-3 vrlo zrele banane, napraviti pire 4 žlice meda 2 žličice ekstrakta vanilije 3 jaja 120 g maslaca od badema ili nekih drugih orašastih plodova 50 g kokosovog brašna 1 čajnu žličicu sode bikarbone 1 žličica praška za pecivo 1 žličica đumbira u prahu 1 žličica cimeta 1/2 žličice klinčića 1/2 žličice muškatnog orašči...
  • Superjednostavna mesna štruca x 8
    Mesna štruca je obrok koji mnogi jako vole jesti, ali tek rijetki vole pripremati. Iako, priprema mesne štruce je zapravo vrlo jednostavna i ne zahtijeva niti neku posebnu tehniku niti vještinu. Donosimo vam recept za Darkovu mesnu štrucu: Sastojci: 630 g mljevenog mesa 70 g zobenih pahuljica, sitniji tip 135 g luka 250 ml pasirane rajčice 100 g mrkve 10 g svježeg peršina 2 jaja Sol papar Postupak: U duboku posudu stavite mljeveno meso. Preko njega dodajte mrkvu i luk narez...