Domaći kruh od pirovog brašna

  • 1 komentara
  • 2 x
  • četvrtak, 31 prosinca, 2015. u 11:34

domaci kruh

Kaže neka motivacijska izreka: "Svaki dan napravite nešto po prvi put u životu!", pa sam ja zadnji dan u godini odlučila iskorisititi da prvi put u životu spečem domaći kruh! I uspjelo je! Istina, našla sam najjednostavniji recept na svijetu ;)

Pećnicu sam zagrijala na 200 stupnjeva. 

U većoj posudi sam pomiješala pirovo brašno, sjemenke, sol, steviju i kvasac. Polako sam dodavala vodu. Na više mjesta sam čitala da je kod rada s pirovim brašnom jako važno pogoditi pravu mjeru vode pa sam točno izmjerila mjeru prema receptu. Potom sam dodala ulje i sve dobro umiješala pa ostavila oko 2 sata pokriveno kuhinjskom krpom. 

Potom sam smjesu istresla na papir za pečenje na kojem je bilo malo pirovog brašna pa sam oblikovala "štrucu" prema svom kalupu. Kalup sam malo premazala maslinovim uljem, tek da se ne zalijepi. Ostavila sam i to da stoji još nekih pola sata. Također, prekriveno. 

Stavila sam u pećnicu i pekla oko 45 minuta. 

Ispalo je super! 

Kakav ti je post? 
...i bilo bi ga poslije pečenja dobro zamotat u suvu krpu i nek se oladi...bez krpe se rasuši a s krpom ostane nekako masniji i svježiji....
dena75
31.12.15. u 13:35
line
1 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Puretina sa šarenim povrćem i kikirikijem + krem juha od hokkaido buče x 4
    Naručivala sam nekidan povrće od kumice koja donosi na kućnu adresu. Divna je to usluga: naručite online, donesu vam na kućni prag, dobijete domaće proizvode koji - za razliku od onoga što kupite u supermarketu - uvijek imaju okus! I u narednim danima uživate!  Naručila sam ovaj put svašta, zelenu salatu, blitvu, grincajg, svježi sir i vrhnje... divota. A onda mi je Andrea dala super ideju da od grincajga napravim - prilog uz meso.  Imala sam i četvrtinu hokkaido buče, pa sam i nju iskoristi...
  • Zdravi čokoladni brownie s narom x 5
    Prepun intenzivnog okusa tamne čokolade, napravljen od zdravih sastojaka i bez suvišnih kalorija, ovaj čokoladni kolač sa narom pravi je užitak. Mekan i sočan, obogaćen mirisnim začinima, savršen je desert koji se topi u ustima. Sastojci: 3/4 šalice integralnog brašna 1/2  žličice praška za pecivo 1/4 žličice himalajske soli 1/2  šalice kakaa u prahu 1 žličica cejlonskog cimeta 1/2  žličice muškatnog oraščića 2 jaja 6 žlica meda ili sirupa 2 žlice kokosovog ulja otopljenog i rash...
  • Zdravi čokoladni kolač s maslacem od kikirikija x 9
    Ovo je možda najbolji kolač koji ćete ikada probati! Meni svakako konkurira među najbolje. Da, istina je da ćete trebati odvojiti 60 minuta vremena da ga pripremite, ali - isplati se! Ne sadrži dodane šećere, pogodan je za one osjetljive na gluten i nema mliječnih proizvoda pa ga mogu jesti i oni osjetljivi na laktozu. No, imajte na umu da je prilično kaloričan, pa ako ikako možete nemojte odjednom pojesti sve što ste spekli. ;) Sastojci za biskvit:  15 g kakaa u prahu 50 g kokosovog ili ...
  • Tjestenina s povrćem i kikirikijem x 4
    Volim šarene obroke. Jako šarene. S puno boja, zelenih, crvenih, ljubičastih, svakakvih. Da bi se to postiglo, najlakše je uzeti što više vrsta povrća i pomiješati. A da povrće ne bi bilo usamljeno, ja obično dodam malo izvora proteina: u ovom slučaju je to mozzarella i malo ugljikohidrata jer poslije ručka obično imam trening: šaka tjestenine je skroz dovoljna.  5-6 cherry rajčica šaka neslanog kikirikija šaka tjestenine 100 g mozzarelle (mogu i kuglice) šaka zelene salate šaka crveno...