Domaća čokolada za prste oblizati!

domaca cokolada

Događa li vam se često, kada čujete koje je netko profesije, da odmah obratite pozornost koliko mu to utječe na svakodnevno funkcioniranje? Primjerice, znate li da je netko profesor hrvatskoga jezika, očekivat će da se lijepo izražava, od osobnog trenera očekujete da je u dobroj formi, a od liječnika da je zdrav i zdravo se hrani.

Ono što dobijete kada vam osoba potvrdi to očekivanje, svakako je povezano s većim povjerenjem u osobu i njezino profesionalno znanje.

Maja je liječnica i vjerujte mi, kada jednom dođete kod nje na pregled - jasno vam je da zna što radi i osjećate se sigurno. A kada vidite što Maja kuha i jede, znat ćete da i hranom zna ugoditi svojim nepcima i doprinijeti zdravlju, a upravo je ovo potonje ono što od liječnika često očekujemo.

Maja nas je ovih dana oduševila svojom domaćom čokoladom

  • 1/2 šalice kakao maslaca
  • 3 žlice rižinog slada
  • 1/2 šalice kakaa u prahu
  • 1/3 žličice cimeta
  • 1/3 žličice đumbira u prahu
  • malo ekstrakta vanilije
  • sjeckani bademi

U posudici na laganoj vatri otopite maslac, dodate sve ostale sastojke i miješate dok ne dobijete jednoličnu gustu smjesu. Smjesu potom ulijete u npr. kalupe u kojima su bile neke čokoladice ili kalupe za led, malo ohladite na sobnoj temperaturi pa potom stavite u hladnjak da se stvrdnu.

U samo pola sata, nakon hlađenja, pred sobom ćete imati vrhunske čokoladice, bez dodatnih šećera i različitih nezdravih sastojaka.

Hvala Majo!

 

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Čokoladni kolačići bez brašna! x 0
    Pisala sam nedavno članak o slanutku i njegovim čudesnim nutritivnim vrijednostima, ali i nizu pozitivnih utjecaja na zdravlje. Srećom, zbog njegovog dosta neutralnog okusa, recepata sa slanutkom ima doslovno na tisuće pa je ovu namirnicu jednostavno vrlo često konzumirati, a opet - svaki put na neki drugi način.  Evo jednog slatkog recepta za desert/kolačiće kojima je upravo slanutak baza.  1 limenka slanutka (400g) 120 g maslaca od kikirikija ili badema 3 žlice meda ili javorovog sirup...
  • Izvrsno: Niskokalorični čokoladni brownie! x 1
    Kada sma prvi put naletjela na ovaj recept, mislila sam da sanjam i da će sigurno nekad kasnije u receptu iskočiti neka "začkoljica", zbog koje ovaj recept neće baš biti toliko niskokaloričan, kao što se u naslovu hvali.  No - nema nikakve tajne, ovi brownieji imaju zaista malo kalorija! Osim toga, ove brownieje možete jesti i nakon treninga jer sadrže kvalitetne ugljikohidrate i proteine i jako malo masti, pa su i savršen post-workout meal.  Evo sastojaka:  2 banane, jako zrele 60 ml n...
  • Proteinski namaz s graškom x 2
    Ovo može biti međuobrok, a meni je ovaj put bila večera jer sam prekasno došla doma. Potrebna su samo dva sastojka, grašak i posni sir i u par koraka imat ćete pred sobom super namaz koji možete namazati na proteinski kruh ili neke zdrave krekere ili ploškice jabuke ili npr. celera.  150 g zamrznutog graška 150 g zrnatog sira Grašak stavite kuhati, prema uputama na pakiranju. Kad je grašak kuhan, procijedite ga i ostavite da se malo ohladi. Potom grašak ubacite u blender ili posudu pa ...
  • Integralni muffini s feta sirom x 1
    Maja i Matija bili su u Grčkoj na godišnjem odmoru. Da me Maja pitala što bih da mi donese, ne bih se sjetila ničega drugoga od onoga što sam zaista od Maje i dobila: pravi grčki feta sir i prave grčke masline. Dio feta sira sam potrošila u pripremi ručka o kojem sam pisala u prethodnom blogu, a još dio sam upotrijebila u pripremi ovih super-muffina.  100 g integralnog brašna 80 g feta sira 1 jaj 1 bjelanjak 1/2 dl malomasnog mlijeka prašak za pecivo Feta sir stavite u posudu pa je ...