Domaća čokolada za prste oblizati!

domaca cokolada

Događa li vam se često, kada čujete koje je netko profesije, da odmah obratite pozornost koliko mu to utječe na svakodnevno funkcioniranje? Primjerice, znate li da je netko profesor hrvatskoga jezika, očekivat će da se lijepo izražava, od osobnog trenera očekujete da je u dobroj formi, a od liječnika da je zdrav i zdravo se hrani.

Ono što dobijete kada vam osoba potvrdi to očekivanje, svakako je povezano s većim povjerenjem u osobu i njezino profesionalno znanje.

Maja je liječnica i vjerujte mi, kada jednom dođete kod nje na pregled - jasno vam je da zna što radi i osjećate se sigurno. A kada vidite što Maja kuha i jede, znat ćete da i hranom zna ugoditi svojim nepcima i doprinijeti zdravlju, a upravo je ovo potonje ono što od liječnika često očekujemo.

Maja nas je ovih dana oduševila svojom domaćom čokoladom

  • 1/2 šalice kakao maslaca
  • 3 žlice rižinog slada
  • 1/2 šalice kakaa u prahu
  • 1/3 žličice cimeta
  • 1/3 žličice đumbira u prahu
  • malo ekstrakta vanilije
  • sjeckani bademi

U posudici na laganoj vatri otopite maslac, dodate sve ostale sastojke i miješate dok ne dobijete jednoličnu gustu smjesu. Smjesu potom ulijete u npr. kalupe u kojima su bile neke čokoladice ili kalupe za led, malo ohladite na sobnoj temperaturi pa potom stavite u hladnjak da se stvrdnu.

U samo pola sata, nakon hlađenja, pred sobom ćete imati vrhunske čokoladice, bez dodatnih šećera i različitih nezdravih sastojaka.

Hvala Majo!

 

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Popečci od slanutka sa špinatom x 3
    Nekima je slanutak najdraža namirnica i uvijek im dobro dođe neka nova ideja za pripremu obroka koji sadrže ovu proteinsku i nutritivno visokovrijednu namirnicu. Evo recepta za pripremu popečaka od slanutka: 1 limenka slanutka, procijeđena 1 mladi luk 2 češnja češnjaka 2 mrkve 1/2 tikvice 1 jaje 2 žlice tahini paste začini: sol, papar, crvena paprika, kurkuma malo zobenog brašna ili krušnih mrvica Sve sastojke osim jaja i zobenog brašna (krušnih mrvica) stavite u posudicu i izmik...
  • Burger od puretine i povrća x 4
    Ovo možete jesti za večeru. Fino je, jednostavno i brzo gotovo. Jedino što vam savjetujem da ovaj burger pojedete uz neko povrće ili zelenu salatu, a ne u dvije polovice nezdravog peciva.  250 g mljevene puretine 1 manja glavica luka 1/2 jajeta 1 svježi luk 1/4 svježe paprike začini: sol, papar, chilly Luk i papriku narežete na što sitnije pa stavite u posudu. Dodate sve ostale sastojke i dobro izmiješate dok ne dobijete jednoličnu kompaktnu smjesu. Među dlanovima oblikujte burgere ...
  • Talijanski specijalitet: Rižoto s crvenim radičem x 3
    Talijanska kuhinja mnogima je jako draga, a pritom ne mislim ni primarno ni isključivo na pizzu. Prije svega, na pameti su mi različite vrste tjestenina i rižota. Upravo su različita rižota meni prvi na listi recepata talijanske kuhinje koje često isprobavam. I koji mi se gotovo redovno jako svide. Recept koji slijedi je tradicionalan obrok u talijanskoj regiji Veneto čiji je glavni grad prekrasna i bajkovita Venecija. Stoga, ako budete nekad u tom kraju, svakako probajte rižoto s crvenim rad...
  • Jaja s jabukama x 2
    Ne, nisam krivo napisala u naslovu, iako su to možda mnogi pomislili. Probajte ovu kombinaciju i iznenadit ćete se koliko je zanimljivo i fino.  3 jaja 100 g dimljene pureće ili pileće šunke 1 jabuka 1/2 žličice peršina Jaja skuhate, ogulite i ohladite. Kad su jaja hladna, narežite ih na polovice ili četvrtine, šanku i jabuku narežite na kockice. Začinite peršinom. Promiješajte i uživajte. Jaja će ovom obroku dati super sočnost i svježinu.