Chia desert sa šumskim voćem

  • 0 komentara
  • 12 x
  • ponedjeljak, 07 siječnja, 2019. u 11:26

chia sjemenke

Odavno se nisam poigrala chia sjemenkama, a prigoda za to je uvijek najbolja kad vam dolaze prijatelji na druženje. Jučer  smo imali nedjeljno druženje uz wok, a ja sam preuzela zaduženje za desert. Iako sam bila pomalo sumnjičava tijekom pripreme, ispalo je izvrsno, pa zato i dijelim s vama: 

Sastojci (za 3 čaše):

U svaku čašu sam stavila po 50 ml mlijeka i po 2 žlice chia sjemenki, promiješala i ostavila da stoji. Šumsko voće sam s par žlica vode ubacila u blender i izblendala do kremice, pa dodala preostale 3 žlice chia sjemenki i ostavila da stoji. 

Nakon pola sata sam u chia sjemenke s mlijekom dodala po 1/2 mjerice proteina i promiješala dok se nisu sve grudice razbile, pa ostavila da stoji do neposredno pred serviranje. 

Lješnjake sam lagano prepekla na 180 stupnjeva u pećnici, samo da malo dobiju pojačanu aromu, pa ih ostavila da se hlade. 

Neposredno prije serviranja sam natrgala na manje komadiće kekse pa po trećinu stavila u svaku čašu da naprave jedan sloj. 

Potom sam u svaku čašu ulila sloj šumskog voća i po vrhu stavila sjeckane prepečene lješnjake. 

Divno je, zaista!

Foto: Ivana Kaurloto

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Tapenada na patlidžanu x 9
    Večera. Jednostavna i sočna. Skoro pa sam napisala haiku od ove divote s kojom sam se počastila pred spavanje.  Dijelim, malo se potrudite oko tapenade i uživajte: Sastojci: 1 patlidžan Malo maslinovog ulja Za tapenadu: 100 g zelenih otkoštenih maslina 100 g crnih otkoštenih maslina 3 g sušenih rajčica 1 žličica kapara 1 slani inćun 1 žlica iscijeđenog limunovog soka 1 češanj češnjaka 1 žlica na sitno nasjeckanog svježeg ružmarina i majčine dušice 1 žlica maslinovog ulja ...
  • Moj uobičajeni ručak kad sam na dijeti x 9
    Od nove godine do danas sam skinula 6 kg. Malo sam stisnula s prehranom i uozbiljila se oko sadržaja svojih obroka, ali i količine i rezultati su tu. Isprobala sam više vrsta prehrane i moj organizam najbolje reagira na cikliranje ugljikohidratima, pa tako i radi. U danima kad treniram u jednom obroku imam ugljikohidrate čija se količina razlikuje po treninzima. U ostalim danima ne unosim ugljikohidrate. To mi je najbolji način za održati mišiće i izgubiti mast. U dane treninga, ugljikohidra...
  • Šarena salata s kvinojom i kukuruzom x 3
    Čim prođe Nova godina i siječanj, ja brojim dane do ljeta. Ma, ako ću biti iskrena, ja brojim dane do ljeta čim završi prethodno ljeto, no krajem prvoga mjeseca u godini i kroz veljaču polako krenem već umišljati da sve oko mene miriši na ljeto. „Ovo ljeto svaki vikend idemo na more. Osim godišnjeg, još i vikende idemo. I nosimo sup.“, dogovorile smo Latica i ja. I tako, kraj je veljače, ljeto samo što nije… A u skladu s tim, treba i hranu prilagoditi tome, pa sve češće na tanjuru budu neke ...
  • Divan ručak: Zapečeni punjeni batat x 4
    Ovo je ručak za 3 ili 4 osobe, ovisno kakve proždrljivce imate za stolom. Sastojaka je prilično, ali kad pogledate popis shvatit ćete da to sve već imate u kući. Dajte si malo vremena i pripremite super ručak. 4 batata (slatka krumpira) srednje veličine 1 žlica gheea ili maslaca 8 feta kuhane pancete ili šunke 1 paprika, narezana na kockice 1 zelena paprika, narezana na kockice 3 mlada luka, narezana na kolutove 2 češnja češnjaka 1 žličica crvene slatke paprike 1 žličica kima Sol,...